ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 10 notícies (541-550) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

19/12/2012 - L'ANC de Perafita organitza un autocar per anar al partit de Catalunya - Nigèria

L'assemblea de Perafita està organitzant un autocar per anar al partit que enfrontarà les seleccions de futbol de Catalunya i Nigèria el proper 2 de gener.

El preu total és de 25 euros que inclou entrada (15 euros) i el viatge en autocar (10 euros). L'autocar sortirà a les 16 hores de la Plaça Major de Perafita. Les inscripcions es poden fer fins el 25 de desembre al Cafè del Mig de Perafita. 

16/12/2012 - Reunió per a la creació de la local de l’ANC de Vilanova de Sau

Amb la voluntat de tenir properament assemblees locals constituïdes a tots els municipis d’Osona, aquest proper dimecres, 19 de desembre, tindrà lloc una primera reunió a Vilanova de Sau.

L’acte, que tindrà lloc a les 8 del vespre a Sala polivalent de l’Ajuntament, està obert a tota la ciutadania.

Membres de l’ANC d’Osona explicaran què és i quins són els objectius de l’Assemblea per tal de que vilatans de Vilanova de Sau s’engresquin per constituir una nova local i seguir estenent el projecte de l’ANC a la nostra comarca.

El cartell de l’acte compta amb una il•lustració de Fidel Bofill. 

16/12/2012 - COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L’ANC

COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L’ANC EN RELACIÓ A LES POSSIBLES DIFICULTATS PER ARRIBAR A UN ACORD SOBRE LA CONSULTA D’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) emet un comunicat davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, que indiquen la presència d’algunes dificultats per arribar a un acord sobre la consulta d’autodeterminació de Catalunya

Davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, que indiquen la presència d'algunes dificultats per arribar a un acord sobre la consulta d'autodeterminació de Catalunya, el Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana:

- Recorda que el sentit de la històrica mobilització del proppassat dia 11 de setembre va ser inequívoc a favor de la independència de Catalunya.

- Considera que el resultat de les eleccions del dia 25 de novembre va ser inequívoc a favor de l'exercici del dret a l'autodeterminació, tal com va saber interpretar majoritàriament la premsa internacional.

- Finalment, considera que aquesta voluntat popular s'ha de plasmar en un govern fort capaç d'encaminar el futur nacional i social del país, afrontant els efectes de la crisi, creant les estructures d'Estat necessàries i consensuant el full de ruta per a l'exercici del dret a l'Autodeterminació del poble de Catalunya.

En conseqüència:

Emplaça els partits polítics a anteposar les necessitats del país als interessos de partit.

- Exhorta les forces polítiques del país, i en particular aquelles que són favorables a l'exercici del dret a l'autodeterminació, a arribar als acords necessaris per a fer possible, al llarg de la propera legislatura, una consulta sobre l'estatus polític futur de Catalunya, en compliment dels respectius compromisos electorals.

- Exhorta també totes les forces polítiques a facilitar la governabilitat del país per a poder afrontar la greu situació econòmica a què ens està abocant, sobretot, l'asfíxia econòmica que l’Estat espanyol exerceix damunt de Catalunya i que recau sobre tots els seus ciutadans, sigui quin sigui el seu origen o la seva condició.

- Expressa que l'ANC continuarà vetllant perquè la consulta es faci en aquesta legislatura, mantenint les mobilitzacions populars que calguin. Seguirem treballant igualment per a garantir la cohesió del poble de Catalunya i per fer arribar a tothom els arguments que demostren, entre altres coses, que la independència és l’única solució viable per a garantir un futur digne i pròsper per a les generacions, presents i futures, de catalans i catalanes.

Barcelona, 15 de desembre de 2012 

12/12/2012 - Xerrada de Jaume Vallcorba a Prats de Lluçanès

L’ANC Lluçanès per la independència organitza la conferència titulada "Tot el que vols saber de la independència i mai t'has atrevit a preguntar: pensions, atur, infraestructures, sanitat, conflicte social, Unió Europea, euro, deute, boicot, exercit ....". Anirà a càrrec de Jaume Vallcorba, president de la Fundació Catalunya Estat. Tindrà lloc aquest divendres 14 de desembre a les 8 del vespre, a Cal Bach (Passeig del Lluçanès, s/n) de Prats de Lluçanès.

Amb aquesta xerrada, des de l'ANC Lluçanès s’afegeixen als actes de la tradicional Fira de Santa Llúcia de Prats. L’objectiu és resoldre tots els dubtes que es plantegin tant a estudiants, empresaris, autònoms, persones a l'atur o jubilats, entre d’altres. 

10/12/2012 - Xerrada de Jordi Bilbeny a Santa Eugènia de Berga

Aquest proper divendres, 14 de desembre, l’escriptor i historiador, Jordi Bilbeny, serà a Santa Eugènia de Berga per pronunciar la conferència titulada “Història: Qüestió d’estat”. Bilbeny parlarà de la tergiversació de la història posant com a exemples Cristòfol Colom o Miguel de Cervantes.

L’acte tindrà lloc a la sala de plens de l’ajuntament a partir de 2/4 de 10 del vespre i estarà conduit pel periodista de El9nou, Jordi Vilarodà.

La xerrada la impulsa l’assemblea local de Santa Eugènia de Berga amb el suport de l’Ajuntament.

Arxiu PDF: 

09/12/2012 - L’ANC Osona es suma a les mobilitzacions en defensa del català

L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol. En aquest, l’ANC constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista”.

El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.

Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.

Així doncs les assemblees d’Osona s’adhereixen a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana.

Aquest dilluns l’ANC Osona també serà present a les concentracions que s’han convocat a diversos municipis com Vic, Torelló, Sant Pere de Torelló o Manlleu. A Vic i a Torelló seran les 18:30. A Manlleu a les 17:30 i a Sant Pere de Torelló a les 19:30. Totes elles davant dels ajuntaments

+ info: http://assemblea.cat/?q=ca/node/2540

 

06/12/2012 - Comunicat sobre l'atac a la immersió lingüística del govern espanyol

L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol, en què el català passaria a ser una llengua residual a l’ensenyament.

En aquest comunicat l’Assemblea Nacional Catalana constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. Un atac covard, fet públic un cop han passat les eleccions al Parlament de Catalunya, que respon a l’estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l’Estat espanyol de menyspreu i residualització de la llengua catalana; especialment pel que fa al model educatiu de la immersió lingüística”.

El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.

Afirma que “l’atac del govern espanyol no es pot desvincular del context polític” i que “mai no havien arribat tan lluny en els més de trenta anys de monarquia parlamentària, perquè mai no havíem estat tan a prop d’assolir la nostra llibertat”.

Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.

Finalment, “l’ANC s’adhereix a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana”.


+ info: http://assemblea.cat/?q=ca/node/2540

 

05/12/2012 - 2nes xerrades per la independència + pa amb tomàquet

Collsacabra per la independència arrenca quest proper divendres, dia 7 de desembre, la segona tanda de xerrades amb pa amb tomàquet. La primera anirà a càrrec de l’alpinista i càmera Ferran Latorre. La xerrada porta per títol ‘Del 8b als 8.000m: l’alpinisme català’. Serà a les 8 del vespre a Can Marsal (Rupit i Pruit).

La segona xerrada titulada ‘Respostes a la independència’, tindrà lloc l’11 de gener al Casal d’Avis de l’Esquirol. Anirà a càrrec de Jaume Gómez Bonamusa, de la Fundació Catalunya Estat. I finalment, el lingüista Jordi Dorca, exposarà ‘El parlar del Collsacabra’ en una xerrada el 18 de gener a Cal Carreter de Cantonigròs.

Totes les xerrades començaran a les 8 del vespre i el sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal fer reserva prèvia a través de collsacabra@assembela.cat o al telèfon 617 470 355 (Eudald). 

04/12/2012 - Les assemblees d’Osona demanen unitat d’acció als partits polítics després del 25N

Optimisme amb l’avenç del procés que s’anticipa al ‘Full de ruta’ previst per l’ANC

Les territorials i locals de l’ANC d’Osona consideren que “amb les eleccions del passat dia 25 de novembre, Catalunya ha decidit per àmplia majoria que té el dret a decidir i que vol exercir-lo aquesta legislatura”. I per fer-ho han demanat als partits polítics unitat d’acció.

Així s’ha explicat aquest dilluns en la roda de premsa que ha tingut lloc a l’espai ETC de Vic. Representants de les diverses assemblees osonenques han presentat un document que faran arribar durant els propers dies als representants dels partits sobiranistes tant a nivell local com comarcal. La presentació de l’acció ha anat a càrrec del coordinador de Taradell, Lluís Molist i de la coordinadora d’Osona Eulàlia Espona.

Les assemblees d’Osona consideren que “els partits que en el seu programa optaven clarament pel dret a decidir sumen una àmplia majoria (més de dos milions de vots i pràcticament dos terços del Parlament)” i que per tant “el procés ha estat validat pels electors catalans”.

El text remarca que “la concordança d’estratègies dels partits no vol dir unitat d’acció en tot i per tot, ni tampoc una confluència artificial d’ideologies, és refereix exclusivament a l’acord bàsic i elemental que preservi l’espai necessari per construir l’entesa política i social en pro de la consulta. És a dir: que aquesta consulta popular es pugui celebrar, que es pugui realitzar en aquesta legislatura i que es celebri en les millors condicions de legitimitat democràtica i amb el màxim suport popular, polític i internacional”.

Durant l’acte s’ha presentat també el fulletó informatiu sobre els resultats electorals del 25N que s’ha elaborat des de nacional i que es repartirà a diversos municipis osonencs durant els propers dies. Aquest dissabte ja es podrà trobar a la parada setmanal del mercat de Vic. 

02/12/2012 - Calldetenes farà una botifarrada a la Constitució

Aquest proper dijous, 6 de desembre, festivitat de la Constitució espanyola, l’Assemblea de Calldetenes ha organitzat una botifarrada. L’acte tindrà lloc a partir de 2/4 d’11 del matí a la Plaça 11 de setembre. Els tiquets per a la botifarrada es poden adquirir als forns de pa del municipi. Tenen un preu de 5 euros i inclouen entrepà i beguda.

La jornada també servirà per inaugurar els cartells de ‘Municipi per la Independència’ que es col·locaran a les entrades de Calldetenes sota el cartell del nom del poble. Serà el primer municipi osonenc que els col·loca. A més a més, també s’inaugurarà un nou mural que s’ha pintat al Carrer Gran.

Adjuntem cartell de l’acte per tal que el pugueu incloure a les vostres agendes i en pugueu fer la difusió que cregueu oportuna.