ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (511-525) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

17/02/2013 - Osona participa activament a la jornada intensiva de difusió de l’ANC l'Hospitalet

Aquest passat dissabte, la territorial de l’Hospitalet de Llobregat de l’ANC va dur a terme una jornada intensiva de difusió de la tasca de l’Assemblea Nacional Catalana sota el lema l’“ANC omple l’Hospitalet”. Prop d’una trentena de parades informatives van difondre el missatge de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a tots el barris de l’Hospitalet.

Osona hi va participar amb 8 parades repartides entre la zona centre i la zona de Bellvitge. En total, 24 osonencs van formar part de l’acció. Al llarg de tot el matí van difondre el missatge de l’ANC i van captar nous simpatitzants.

La jornada també va servir per fer difusió dels actes de llançament que ha preparat l’ANC l’Hospitalet. El proper 28 de febrer està prevista una conferència titulada “L’Hospitalet pel dret a decidir” que comptarà amb la presència de Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, Lluís Cabrera, president d’Altres andalusos i Àngel Colom, Director General de la Fundació Nous catalans.

L’acció va comptar amb la col·laboració de les territorials del Barcelonès (Fort Pienc, Les Corts, Sants, Sarrià, Badalona, Gràcia, Poble Sec, Esquerra de l'Eixample, Dreta de l'Eixample, Horta, Ciutat Vella, Sant Martí, Sagrada Família i Nou Barris), Osona, Maresme (Sant Pol) i el Baix Llobregat (Cornellà), així com de la sectorial de Jubilats de l’ANC.

Des d’Osona s’ha valorat molt positivament aquesta experiència i s’espera, properament, seguir prenent part d’iniciatives similars arreu del territori. 

17/02/2013 - Inscripcions voluntaris assemblea general 16 de març

Inscripcións obertes fins el 24 de febrer

L'Assemblea General se celebrarà a Girona, al Pavelló Girona-Fontajau i es necessitem voluntaris per a les següents tasques:

Acreditacions: Personal destinat a comprovar els inscrits a l'Assemblea General i a cedir la corresponent acrediació.Cal que els voluntaris inscrits en aquesta tasca portin el seu portàtil.

Recompte: Personal encàrregat de comptar el nombre de vots afirmatius, negatius i abstencions de cada una de les votacions.

Ordre: Personal encàrregat de controlar l'accés al recinte i el correcte desenvolupament de l'acte.

Marxandatge: Personal destinat a proporcionar / vendre el material de marxandatge de l'ANC.

Més informació i inscripcions al següent enllaç:

+ info: www.assemblea.cat/?q=voluntaris16M2013

 

15/02/2013 - Cicle de debats a la UVic: ‘Catalunya cap a l’estat propi’

La Universitat de Vic ha organitzat un cicle de cinc debats per analitzar el moment actual i les perspectives de futur que s’obren per a Catalunya després de la Declaració de Sobirania del Parlament. En el cicle hi participaran com a po¬nents deu persones representatives de diversos àmbits: els moviments socials, la ciències políti¬ques, l’economia, la cultura i la sociologia.

L’objectiu del cicle és aportar als estudiants, al conjunt de la comunitat universitària i a la ciuta¬dania en general elements d’informació i de reflexió sobre el nostre país i el seu futur en un mo¬ment tan complex com esperançador.

El cicle arrencarà el 27 de febrer. El primer debat porta per títol ‘Els moviments socials per la independència’. Comptarà amb Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i Ferran Civit, membre del comitè executiu de l’Assemblea Nacional Catalana. La presentació anirà a càrrec de Jordi Montaña, rector de la UVic. Tots els debats tindran lloc a les 12 del migdia a Aula Magna de la UVic.

Arxiu PDF: Programa 

15/02/2013 - L'estelada ja no llueix a la capella de Santa Llúcia de Taradell

Comunicat ANC Taradell:

L'Assemblea de Taradell (ANC) lamentem haver hagut de despenjar l'estelada de la capella de Santa Llúcia

Els membres de l'Assemblea.cat a Taradell lamentem informar que l'estelada situada a la façana de la capella de Santa Llúcia ha hagut de ser retirada. Segons el rector de Taradell, s'haurien rebut pressions per part del bisbat de Vic, que no veuria amb bons ulls aquest fet.

Els integrants de l'Assemblea de Taradell ho hem rebut amb decepció i tristesa, i lamentem que el bisbat de Vic no se sumi a la corrent majoritària que actualment es dóna a Taradell en favor de l'estat propi per a Catalunya. Així, no hem tingut altra opció que acceptar la decisió dels propietaris de l'edifici, i procedir a retirar-ne l'estelada que hi oneja, la qual cosa no implica la nostra conformitat amb la decisió.

Actualment, l'estelada està reubicada ben a prop, concretament al monument de l'“Exaltació a la vida i a la pau” de Josep Ricart i Maimir, a la mateixa Plaça de Sant Llúcia. 

15/02/2013 - Salvador Cardús, segon ponent del cicle de xerrades de Centelles

Continua el primer cicle de conferències que, sota el títol genèric de ‘Catalunya estat: fets i raons’ ha programat Centelles per la Independència.

Aquest proper dijous, 21 de febrer, serà el torn de la segona xerrada programa ‘Cap a la majoria independentista que ens cal’. En aquesta ocasió el ponent serà el sociòleg Salvador Cardús.

L’acte tindrà lloc a la sala ‘La Violeta’ ubicada al carrer A. Clavé número 3, tercer pis. L’acte començarà a les 8 del vespre i comptarà amb una benvinguda per part de Susi Planas, coordinadora de l’ANC Centelles i una presentació a càrrec de David Camps, sociòleg. Al final de la conferencia de Cardús hi haurà un torn obert de paraula i l’acte es tancarà amb una copa de cava.

El cicle continuarà el 14 de març amb l’historiador Josep Catà que parlarà de 'La repressió Borbònica sobre Catalunya 1714-1725'. El 18 d’abril serà el torn de la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’. 

11/02/2013 - L'ANC Osona participarà en una jornada informativa a l’Hospitalet de Llobregat

L’ANC de l’Hospitalet de Llobregat ha preparat pel proper dissabte, 16 de febrer, una acció informativa. Al llarg de tot el matí multitud de parades informatives simultànies es podran trobar als carrers de la ciutat. L’objectiu és difondre el missatge de l’ANC a la població d’aquesta ciutat.

Per tal de tenir més presència l’assemblea de l’Hospitalet ha demanat suport al territori. Des d’Osona hi serem presents aportant un bon nombre de parades i persones que aportaran presència i informació diversa. I per això estem cercant voluntaris per participar d’aquesta acció.

Tota persona interessada en participar d’aquesta activitat es pot posar en contacte amb l’ANC Osona a través de la borsa de voluntariat (voluntaris.ancosona@gmail.com). L’hora de sortida serà a les 8 del matí des de l’esplanada de La Canal de Tona. I la tornada està prevista a les 15 hores.

A més de voluntaris estem cercant furgonetes per baixar el material per muntar les parades i també taules grans plegables. Si algú en pot aportar també ho pot fer saber a través del correu electrònic de la borsa de voluntariat.

La iniciativa comptarà també amb el suport d’altres assembles territorials del Barcelonès (Fort Pienc, Les Corts, Sants, Sarrià, Badalona, Gràcia, Poble Sec, Esquerra de l'Eixample, Horta, Ciutadella i Nou Barris), Maresme i el Baix Llobregat.

Així doncs, animeu-vos a participar en aquesta activitat i a difondre el missatge de l’ANC a l’Hospitalet de Llobregat. Les accions a l’àrea metropolitana són molt importants! 

10/02/2013 - L'ANC Osona engega una borsa de voluntariat

Per tal de dur a terme la seva missió l’ANC necessita a tothom. Per aquest motiu des de l’ANC Osona s’ha engegat una borsa de voluntariat per tal que tothom qui ho desitgi pugui col•laborar donant un cop de mà en algunes de les moltes i diverses activitats que s’impulsen.

Es pot donar un cop de mà, per exemple, en l’àmbit del marxandatge tot preparant comandes, vendre’n en parades, formar-se per anar a fer xerrades i explicar els avantatges d’una Catalunya independent a aquells a qui encara se’ls hi plantegen dubtes, repartir fulletons, etc.

Totes aquelles persones interessades poden demanar informació i inscriure’s enviant un correu electrònic amb les següents dades (voluntaris.ancosona@gmail.com ):


1. Nom i cognoms:
2. Població de residència:
3. Assemblea local a la qual esteu adscrit/a:
4. Data de naixement:
5. Correu electrònic:
6. Telèfon de contacte 1:
7. Telèfon de contacte 2:
8. Àmbit/s en el/s qual/s preferiríeu col•laborar (poseu una creu al costat d’un o de més d’un):
a. Activitats al meu poble o ciutat
b. Activitats fora d’Osona
c. Preparació / venda de marxandatge
d. Difusió de les idees independentistes
e. Suport a l’organització d’actes
f. Una altra (indiqueu-la):
g. M’és indiferent
9. Disponibilitat (algun matí o tarda en concret, dissabtes, diumenges, etc.):
10. Comentaris:

En aquests moments la borsa ja compta amb més de 30 voluntaris alguns dels quals ja han participat en diversos actes. 

10/02/2013 - Una exposició mostra la Catalunya del demà a Els Hostalets de Balenyà

Els propers 15, 16 i 17 de febrer l’assemblea territorial de Balenyà organitza una mostra sobre la Catalunya d’ahir, d’avui i del demà. L’exposició, produïa per l’assemblea d’Artés, porta per títol ‘Dubtes? La Catalunya del demà’. Es podrà visitar a la sala principal de l’Espai Cultural ubicat a la Plaça Joan Espona de Els Hostalets de Balenyà. 

07/02/2013 - Unes 150 persones participen a la concentració de suport a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

Convocades per les assemblees locals i territorials d’Osona unes 150 persones van assistir al ple d’aquest dimecres al vespre de Sant Julià de Vilatorta per mostrar el seu suport al consistori. Sant Julià és el segon municipi osonenc el qual ha rebut un contenciós administratiu per part de l’Estat per haver-se declarat territori català lliure.

Aquesta moció es va aprova per unanimitat el passat 25 de setembre. Al ple d’aquest dimecres al vespre es va aprovar per unanimitat l'acord per comparèixer en el recurs contenciós administratiu interposat per la Delegación del Gobierno.

L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, va denunciar que el Govern ‘vol fer servir els òrgans judicials per fer política’. També va advertir que ‘en els propers temps hi hauran altres mocions fora de la legalitat vigent, perquè estem en un moment en s'està creant una nova legalitat’. I va afegir que ‘els jutges saben que la legalitat és canviant i que s'ha d'adaptar a la voluntat del poble’. Rodríguez es va mostrar convençut que ‘el jutge desestimarà el contenciós perquè la justícia ha de dedicar-se a altres casos’.

L’acte va comptar amb una nombrosa representació de tots els pobles d’Osona i fins i tot de més enllà. També hi va ser present un representant de l’Assemblea Territorial del tarragonès.

Entre els assistents s’hi van poder veure algunes cares conegudes com Marta Rovira (diputada), Pere Prat (alcalde de Manlleu), Joan Manel Claveria (alcalde d'Espinelves), Àngel Torres (alcalde de Santa Eulàlia), Josep Mª Freixanet (alcalde d'Olost) o Jordi Fàbrega (alcalde de Sant Pere de Torelló), entre d’altres. 

01/02/2013 - Xerrada de Rafael Ribó a Roda de Ter

El Síndic de Greuges de Catalunya serà aquest proper dimecres 6 de febrer a Roda de Ter per oferir la xerrada titulada ‘Com hauria de ser l’Administració pública de Catalunya’. Ribó posarà èmfasi en com fer una administració més justa, més equitativa i més eficaç.

Aquesta xerrada forma part del cicle ‘Independència, per què?’ que impulsa l’assemblea local de l’ANC de Roda de Ter.

L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre al Teatre Eliseu. 

01/02/2013 - Concentració de suport a l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

Després d’Espinelves, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha estat el segon que ha estat denunciat per la Delegació del Govern espanyol per declarar-se "territori català lliure". De la mateixa manera que es va fer a Espinelves, les assemblees d’Osona convoquen una concentració per mostrar el seu suport a aquest ajuntament.

L’acte de concentració serà aquest proper dimecres, 6 de febrer, a les 19:45 del vespre coincidint amb el ple municipal. El ple, de caràcter extraordinari, servirà per aprovar el recurs al contenciós administratiu plantejat per l'Estat espanyol.

L’ANC Osona convoca als seus socis i simpatitzants, així com també a tota la societat osonenca i a la premsa a mostrar el nostre suport al consistori.

Les assemblees locals i territorials d’Osona faran diverses accions de suport als ajuntaments que es vegin afectats per aquesta denúncia o d’altres de similars.

RECORDEU:

DIA: 6 de febrer

HORA: 19:45

LLOC: Plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta 

29/01/2013 - Doble exposició a Perafita en el marc dels actes de la Candelera

Aquest cap de setmana i en el marc dels actes de la Candelera, Perafita mostrarà dues exposicions. D’una banda es podrà veure la mostra "Dubtes?? La Catalunya del demà" de l'ANC d'Artés i de l’altra, una producció pròpia de l’assemblea del municipi que farà un repàs a la seva tasca. Porta per títol "Perafita en marxa".

Les dues mostres, de manera conjunta, es podran visitar al consultori mèdic. Es podran visitar el dissabte 2 i el diumenge 3 de febrer. La inauguració, amb vermut inclòs, serà el dissabte 2 de febrer a les 12:30h. Els horaris d’obertura seran el dissabte de 12:30h a 14:00h i de les 16:00h a les 20:00. I el diumenge dia 3 de febrer de 10:00h a 14:00h i de les 17:00h a les 19:00h.

Arxiu PDF: Cartell 

27/01/2013 - Lliurats els premis del concurs de fotografia de l'ANC Joves Osona

Aquest diumenge a la tarda, al centre cívic de Can Pau Raba, ha tingut lloc l’acte d’entrega dels premis del concurs de fotografia impulsat per la sectorial de Joves Osona de l’Assemblea.

Alba Oliver, membre de la sectorial, ha destacat que el premi el van impulsar amb l’objectiu de donar a conèixer la sectorial als joves d’Osona. Finalitzat el termini per presentar les fotografies, el jurat es va reunir per seleccionar-ne 5 i d’aquestes 3 que són les que s’han penjat al Facebook de la sectorial (https://www.facebook.com/ancjoves.osona). A través dels ‘m’agrada’ s’han repartit els tres premis.

El tercer premi, valorat en 100 euros, ha estat per Olga Guasch. El segon, de 200 euros, se l’ha endut Anna Sellés i el primer, valorat amb 300 euros, Marina Lavila. El guanyadors han rebut un diploma i un val per l’import del premi que podran bescanviar per productes de la casa Sony.

La coordinadora d’Osona, Eulàlia Espona, ha destacat la feina que ha fer l’Assemblea Nacional Catalana en poc menys d’una any des de la seva constitució i ha animat als joves a formar-ne part. 

26/01/2013 - L'ANC Vic renova la coordinadora local

L’ANC Vic va celebrar aquest divendres al vespre assemblea per renovar la coordinadora local. A l’assemblea ordinària també es va presentar l’informe econòmic i de gestió. L'acte va tenir lloc al centre Cívic de Can Pau Raba.

La nova coordinadora està formada per Àngel Amargant, Josep Maria Miró, Jesús Planchart, Jordi Ponsa, Ignasi Puig, Jordi Sans, Isabel Vallvé i Carme Vilaró. 

26/01/2013 - L'ANC Tavèrnoles comença a caminar

Una vintena de persones es van trobar aquest divendres, 25 de gener, al centre cívic local per engegar la nova assembla de Tavèrnoles. En la trobada hi van prendre part Pilar Cabot i Toni Anguera com a membres del Consell Assessor de l’ANC Osona així com també la coordinadora comarcal Eulàlia Espona.

Entre els assistents es va manifestar la voluntat de començar a treballar per tenir properament la constitució d’aquesta nova assemblea local, que ja compta amb sis persones interessades per formar-ne part activament. Per donar-hi suport també hi van ser presents membres de l’Assemblea de Folgueroles. Entre els presents es va acordar convocar una nova reunió properament i fer extensiva la voluntat de la constitució de la nova local a més persones.