ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (496-510) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

17/03/2013 - Més de 100 persones assisteixen a la presentació del projecte L’endemà a Vic

La productora Isona Passola va tancar aquest dissabte la campanya de recollida de fons per a l’elaboració del documental L’endemà en un acte a Vic. Convidada per l’ANC, Passola va explicar davant més de 100 persones com es desenvoluparà i en què consisteix el projecte.

Passola va presentar L’endemà com una pel·lícula destinada ‘als indecisos’ i va afirmar que per fer-ho ‘hem de canviar la manera de fer la nostra reivindicació nacional’. Amb L’endemà, ‘analitzarem les grans qüestions que preocupen però d’una manera més original’. Passola va explicar que ‘agafarem pensadors que han fet teories polítiques que defensen que l’estat nou és millor’ i que ‘farem un discurs a través dels que han reflexionat sobre els grans temes que fan por’.

Amb un to ‘tranquil i tranquil·litzador’, la pel·lícula parlarà de diversos temes com la llengua, la regeneració democràtica o temes més complicats com ‘formar part o no d’Europa’. En tots els casos la productora va afirmar que s’exposaran totes les opcions.

L’estrena del film està prevista pel gener del 2014. Aquest dissabte a mitjanit es va tancar la campanya de mircomecenatge aconseguint recaptar 350.000 euros a través de més de 8.000 mecenes. És el projecte de tot Europa que més diners ha aconseguit a través del micromecenatge,

L’acte a Vic va ser presentat per la coordinadora de l’ANC Osona, Eulàlia Espona i per Lluís Solà i Sala, membre del Consell Assessor. Al finalitzar l’acte es va fer entrega d’unes VamCats a Passola. 

17/03/2013 - L’Assemblea serà ben present al Mercat del Ram

L’ANC Vic i l’ANC Osona organitzen diverses activitats durant els dies del Mercat del Ram. L’objectiu és ser presents al carrer durant uns dies en els quals la capital osonenca rep la visita de nombrosos visitants d’arreu de Catalunya.

L’ANC Osona disposarà d’una carpa ubicada a la Rambla del Carme (cruïlla amb el carrer Manlleu). Entre el divendres dia 22 i el diumenge dia 24 hi ha programades diverses activitats. Membres de la Fundació Catalunya-Estat oferiran una xerrada el divendres a les 19h titulada ‘Preguntes i respostes que afecten a la independència’. El dissabte la carpa acollirà, a les 12h, la xerrada ‘Com afectarà a les pensions la creació d’un nou estat?’ a càrrec de Sobirania i Justícia. Els llibres també tindran un espai en aquesta carpa amb la presentació a les 17h del llibre ‘El dia que Catalunya va dir prou’, de Pere Martí. L’autor signarà exemplars. La jornada de dissabte es complementarà amb una representació del Pacte dels Vigatans a les 19:30h i, al llarg de la tarda, els visitants també comptaran amb la presència i desfilada dels ‘Miquelets de Catalunya’. El diumenge, a les 17h, tindrà lloc una xerrada a càrrec de Sobirania i Justícia que parlaran de ‘Com afectarà a les pensions la creació d’un nou estat?’. A més a més, tant dissabte (11h i 16h) com diumenge (11h, 17h i 18:30h), la carpa comptarà amb l’actuació del mag Gonzalo Rodríguez que oferirà l’espectacle ‘Acosta’t – Màgia de prop’. A la carpa, durant els tres dies, s’hi podrà veure l’exposició ‘Dubtes? La Catalunya del demà’ cedida per l’ANC d’Artés.

Més enllà de la carpa central al centre de Vic, l’ANC Osona també comptarà amb tres carpes més repartides en diversos punts de la ciutat de Vic (estació de tren El Sucre i zona de l’Atlàntida). La voluntat és fer la màxima difusió del projecte de l’Assemblea entre els visitants del Mercat del Ram.

L’ANC Vic també ha preparat activitats. La primera serà una ponència sota el lema ‘El Futur dels Ajuts Agraris Europeus en una Catalunya independent’ el dijous 21 de març. Serà entre les 12h i les 14h a la Sala Llotja de l’edifici El Sucre. L’acte arrencarà amb la salutació de Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic. La presentació anirà a càrrec de Pep Riera, membre de la Unió de Pagesos i de l'Assemblea Nacional Catalana. Andreu Ferrer, coordinador dels Serveis Tècnics de la Unió de Pagesos de Catalunya, parlarà de ‘La PAC en una Catalunya independent’ i ‘La PAC més enllà del 2013’. La jornada es tancarà amb un debat entre els assistents. Durant aquest acte també es podrà visitar l’exposició ‘Hem fet història’.

D’altra banda el divendres 22 de març a les 20h a la Sala Unnim (Rambla Hospital, 11) tindrà lloc la xerrada ‘Recuperar la història: qüestió d’Estat’. Anirà a càrrec del filòleg Jordi Bilbeny. 

15/03/2013 - Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, oferirà una xerrada a Roda de Ter

L’ANC Roda de Ter continua el cicle de xerrades titulat ‘Independència, per què?’. El proper divendres, 22 de març, passarà per aquest cicle la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

Forcadell oferirà la xerrada ‘Independència és llibertat, Catalunya nou Estat'. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Eliseu de Roda. Es comptarà amb la col•laboració de la coral Vila Formosa i del saxofonista Pep Poblet. 

15/03/2013 - Josep Catà parla de la repressió Borbònica a Catalunya en un acte a Centelles

Una cinquantena de persones van assistir a la xerrada 'La repressió Borbònica a Catalunya' que va impartir el professor i historiador Josep Catà a la Sala La Violeta de Centelles, dins el cicle CATALUNYA ESTAT: RAONS I FETS, organitzat per Centelles per la Independència.

La dissertació, que va ser seguida amb un gran interès per part dels assistents, va començar amb una breu introducció sobre l'inici de les diferències entre els dos estils de govern: pactisme contra absolutisme, repassant la història de la catalanofòbia dels dirigents espanyols, seguint amb la guerra de successió i la posterior i dura repressió que la seguiren i que de fet ha servit de model de les diferents repressions que, al llarg de la història moderna, ha anat patint la població catalana. Catà va demostrar, amb dades històriques, que l'actuació i estratègia seguides pels catalans no van ser errònies, i va acabar reafirmant l'autoestima que hem de tenir tant per la capacitat de resistència com per la de superació malgrat les circumstàncies adverses imposades.

El cicle continuarà el 18 d’abril amb la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’. 

14/03/2013 - Sessió informativa sobre la insubmissió fiscal a Vic

L’asfíxia sistemàtica practicada pels successius governs espanyols ha portat el nostre país al límit del col·lapse econòmic. Davant d’aquesta situació injusta, que comporta el risc de no poder atendre les necessitats reals del país (educació, sanitat, seguretat, tercer sector, etc.) l’Assemblea planteja la necessitat de realitzar accions pacífiques de desobediència civil, impulsades des de la societat mateix, amb l’objectiu de poder garantir una viabilitat econòmica que asseguri la cohesió social de la nostra gent.

En aquest punt, des de l’ANC es planteja la necessitat de deixar d’ingressar els nostres tributs a unes arques estatals sistemàticament injustes, que emparen el dèficit fiscal continuat més alt d’Europa, i començar a ingressar-los a la Hisenda catalana.

Per poder resoldre els dubtes que aquesta acció planteja, i que de ben segur, seran tema de debat durant els propers mesos, us convidem a la SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE LA INSUBMISSIÓ FISCAL a la comarca d’Osona, que es farà a l’Auditori d’UNNIM, de la Rambla Hospital, de Vic, el proper 20 de març de 2013, a les 8 del vespre.SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE LA INSUBMISSIÓ FISCAL

Lloc: AUDITORI UNNIM – Rambla Hospital, 11, Vic

Dia: 20 de març de 2013

Hora: 8 del vespre

Hi invervindran: Carme Teixidó i Josep Mª Bellmunt de Catalunya diu prou

Montserrat Mata i Teresa Bonnin de l’Assemblea Nacional Catalana 

14/03/2013 - Isona Passola presenta L’ENDEMÀ a Vic

La productora Isona Passola serà a Vic aquest dissabte 16 de març per presentar el projecte L’ENDEMÀ, una pel·lícula sobre l’Estat que volem els catalans, amb arguments tècnics i definitius per decidir-se pel sí. Pretén respondre les principals preguntes sobre què passarà l'endemà que Catalunya es declari independent.

El projecte es finança a través de micromecenatge. Tot i que la pel·lícula costarà més de 600.000 euros, el primer repte va ser aconseguir-ne 150.000, una xifra que triplica la més gran mai assolida a través de micromecenatge a Catalunya. Ja és la campanya més exitosa a nivell europeu. Un cop aconseguits els 150.000 euros ara el repte és arribar als 300.000. Una xifra molt propera ja que aquest dimecres ja se superaven els 277.000 euros. El darrer dia per fer les aportacions és aquest dissabte. Es poden fer a través del següent enllaç: http://www.verkami.com/locale/ca/projects/4171.

Segons la productora, L’ENDEMÀ donarà arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables, per boca de les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades, a través del cinema. També s'editarà una web-sèrie sota el títol ‘Les píndoles contra la por’. L’estrena d’aquesta producció està prevista pel gener del 2014.

Per tancar la campanya Passola ha escollit Vic per explicar el projecte als osonencs. L’acte tindrà lloc el dissabte 16 de març a les 8 del vespre al centre cívic Can Pau Raba (c/Raval Cortines, 24 de Vic).

PRESENTACIÓ L'ENDEMÀ AMB ISONA PASSOLA

DIA: 16 DE MARÇ

HORA: 20H

LLOC: CAN PAU RABA (VIC)

+ info: www.verkami.com/locale/ca/projects/4171

 

12/03/2013 - 3.400 membres de l’ANC participaran a l’assemblea general del 16M

Un any i una setmana després de la seva constitució, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualitza el seu full de ruta per adaptar-lo a l’actual escenari polític i encarar el procés cap a la independència. Ho farà a l’assemblea general ordinària que se celebrarà el proper dissabte 16 de març al Pavelló Municipal Fontajau, a Girona. Finalment, s’hi han inscrit 3.400 membres de ple dret de l’ANC, que votaran els informes de gestió i el full de ruta de l’entitat.

L’exconsellera Montserrat Tura, l’editora de l’Ara, Mònica Terribas, i el conseller delegat del Grup Hermes, Joan Vall, seran els interventors de l’assemblea general.

L’assemblea general, que començarà a les 10:00 hores, es podrà seguir en videostreaming a través de la pàgina web de l’ANC.

Sis mesos de l’#11s2012
Aquest 11 de març fa sis mesos que, convocats per l’ANC, més d’un milió i mig de catalans van sortir al carrer en una mobilització sense precedents per reclamar que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa. Una manifestació que ha accelerat el camí a recórrer cap a la consecució de la independència. Amb l’assemblea general, l’ANC agafa impuls per continuar treballant per l’estat propi.

Tota la informació necessària (horaris, accessos, etc.) la trobareu al següent enllaç.

+ info: www.assemblea.cat/?q=node%2F3614

 

12/03/2013 - Continua el cicle de xerrades de Centelles amb Josep Catà

El cicle de xerrades informals titulat ‘Catalunya Estat: raons i fets’ de Centelles continua aquest dijous, 14 de març, amb l’historiador Josep Catà que parlarà de 'La repressió Borbònica sobre Catalunya 1714-1725'. Serà a les 8 del vespre a la sala ‘La Violeta’ ubicada al carrer A. Clavé número 3, tercer pis. La presentació anirà a càrrec de Josep Bruch, membre de l’ANC Centelles.

El cicle continuarà el 18 d’abril amb la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’. 

10/03/2013 - Santi Arisa dedica una cançó a l'ANC

Santi Arisa té un nou projecte entre mans. Santi Arisa i la Tribu Patriòtica estan preparant un nou disc d'himnes i cançons patriòtiques dels Països Catalans. Arisa les versiona i les renova amb el seu toc personal. Compta amb la col·laboració de grups com De Calaix, Deu de Veu, Les Veus del Bruguera o Lúpulus Emsembla, entre d'altres.

Entre les cançons n'hi ha una dedicada a l'ANC. Ha recollit consignes del poble fent un nou tema anomenat Ara!, dedicat a l'Assemblea Nacional o Què hem de fer!, dedicat a l'11 de setembre. Entre el repertori s'hi poden trobar versions de Els segadors, El Virolai, El cant dels ocells, La Balanguera o El Tio Canya a més d'alguns temes propis com The new Catalan State of mind.

El disc està previst que surti pels volts de la Diada de Catalunya, l'11 de setembre i actualment està en procés de gravació. Per finarçar el projecte hi ha obert un procés de micromecenatge.

+ info: www.impulsat.org/ca/144412/projectes/Musica/ARA_-Nou-disc-Santi-Arisa-amb-La-Tribu-Patriotica.htm

 

10/03/2013 - Assemblea Nacional Catalana: un any de mobilització i lluita per la independència

L’assemblea Nacional Catalana (ANC) arriba al seu primer aniversari aquest diumenge; 365 dies després de la seva constitució el 10 de març del 2012 al Palau Sant Jordi de Barcelona, davant de 7.000 persones. Un any per fer balanç i, sobretot, per encarar el futur de lluita que hi ha per davant.

Un any en xifres:

Membres de ple dret: 13.675
Col·laboradors i simpatitzants: 13.444
Assemblees territorials: 404
Assemblees sectorials: 62

Marxa cap a la Independència (del 30 de juny a l’11 de setembre del 2012):
150.000 persones mobilitzades
483 actes arreu del país

Manifestació de l’11 de Setembre
Més d’1 milió i mig de persones mobilitzades
1.111 autocars contractats per l’ANC
Més de 400 periodistes acreditats

Seguim endavant!

+ info: www.assemblea.cat/

 

05/03/2013 - Sessió preparatòria el 9 de març per a l’Assemblea General

El dissabte dia 9 de març hi ha la sessió preparatòria que preveu el Reglament de l'Assemblea General (RAG). Aquest estableix que abans de l'Assemblea General del 16 de març del 2013 que tindrà lloc a Girona es faci una sessió per tractar les esmenes vives. Les assemblees d’Osona i El Ripollès ho centralitzarem a Vic, a partir de les 10 del matí al Centre Cívic Can Pau Raba, carrer Raval Cortines, 24.

En aquesta sessió només hi podrem prendre part els socis de l’ANC. Cal portar un document identificatiu que s’haurà de mostrar a l’entrada. És important la vostra assistència. De les decisions que es prenguin en dependrà l'estructura organitzativa futura de l'Assemblea i l'actualització del Full de Ruta cap a la independència. Podeu consultar la documentació a www.assemblea.cat.

+ info: www.assemblea.cat

 

22/02/2013 - Nou període d'inscripcions a l'Assemblea General Ordinària del 16 de març

S'ha obert un nou període d'inscripcions a l'Assemblea General Ordinària per al proper 16 de març. En aquests moments el més important és que, tothom que vulgui assistir a l'Assemblea General (AG) i que no es va poder inscriure durant el termini passat del 21 al 28 de gener, ho faci a partir d'ara i com a màxim fins al dia 25 de febrer, comprovi si està inscrit al cens i, posteriorment, faci la inscripció provisional a l'AG.

El formulari el trobareu al web https://www.assemblea.cat/?q=node/2521

És mot important que a l’hora de fer la inscripció a l’AG del 16 de març del 2013 es faci estantmolt segur que s’hi assistirà. Els requisits per per assistir a l'AG són estar correctament inscrit en el cens de l'ANC
com a soci de ple dret abans del 31 de gener del 2013 i estar al corrent de pagament de la quota del primer trimestre del 2013. .

Recordeu el nou termini d'inscripció: Fins al 25 de febrer 

22/02/2013 - Salvador Cardús fa el ple a Centelles

El sociòleg va oferir aquest dijous la xerrada ‘Cap a la majoria independentista que ens cal’ a Centelles en el marc del cicle de conferencia ‘Catalunya Estat: raons i fets’. El públic, que va superar el centenar, va omplir la Sala La Violeta.

Durant més de dues hores, col·loqui inclòs, Cardús va explicar i debatre, d'una manera amena i entenedora, tant l'evolució que ha seguit la voluntat independentista durant els darrers 30-35 anys, com la feina que encara cal fer fins a obtenir l'objectiu final. Cardús no va fer referencia també a les dificultats que apareixeran en aquest procés. La xerrada va ser seguida molt atentament i amb gran interès per part de tots els assistents. Mostra d'això va ser la llarga estona d'aplaudiments que va rebre el conferenciant acabada la presentació. Per acabar l'acte, es va oferir una copa de cava als presents.

El cicle continuarà el 14 de març amb l’historiador Josep Catà que parlarà de 'La repressió Borbònica sobre Catalunya 1714-1725'. El 18 d’abril serà el torn de la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’. 

22/02/2013 - Es constitueix Tavèrnoles per la Independència

Seguint amb l'extenció territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, el 19 de febrer passat, es va constituir l'assemblea territorial de Tavèrnoles per la Independència. La coordinadora està formada per 7 membres, i en són cocoordinadors Antoni Vilà i Georgina Pérez. Alba Manyoses n'és la secretària i Matí Bretxa el tresorer.

Amb aquesta, ja són 28 les assemblees de l'ANC a Osona, comptant també la sectorial de Joves i la de la UVic a més de les territorials. En total, entre locals i territorials l'ANC a Osona té presència a 47 dels 51 municipis. 

17/02/2013 - L'ANC Vall del Ges celebra la seva assemblea anual

El proper dia 22 de febrer, a 2/4 de 9 a la Sala d'actes de la cooperativa (antic Gestiomat)es celebrarà l'assemblea anual ordinària de l'Assemblea Nacional Catalana de la Vall del Ges - Vall del Ges per la Independència, on es renovaran els càrrecs de la coordinadora local. Durant les properes setmanes s'obrirà el període de presentació de candidatures per part de socis de l'ANC.

En el darrer any, l'assemblea local de l'ANC ha organitzat i ha participat en diferents activitats a favor del dret a decidir de Catalunya, com ara l'organització de la manifestació a Torelló per la Diada i l'organització d'autobusos per la històrica manifestació independentista de l'11 de Setembre del 2012, a Barcelona, amb més d'un milió de persones sota el clam d'independència. També ha estat part organitzadora de la Marxa per la Independència, va entregar l'estelada a l'Ajuntament de Torelló per tal que es pengés a la Casa de la Vila, després d'aprovar-se una moció en aquest sentit.

L'assemblea local de l'ANC també ha fet parades informatives en l'acte de l'entrega de l'estelada de Sant Pere de Torelló a l'ANC i durant la campanya de Nadal a Torelló.

Finalment, durant el darrer procés electoral, que tenia com tema central el dret a decidir de Catalunya, l'ANC Vall del Ges va passar una nota informativa a totes les cases de la vall, responent les preguntes més freqüents sobre la independència del nostre país. En aquestes eleccions, l'ANC va celebrar la victòria clara dels partits que apostaven obertament pel dret a decidir. En el cas de la Vall del Ges, els resultats d'aquests partits a favor del dret a decidir va ser aclaparadora.

Durant aquest any, l'assembla local de la Vall del Ges ha creat perfils a Twitter i a Facebook, essent presents a les xarxes socials més populars.

L'objectiu de l'ANC és continuar treballant per crear una majoria social a favor de la independència, així que a nivell local es treballarà per augmentar la participació popular en els actes de l'ANC així com augmentar el nombre d'adherits.