ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (481-495) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

11/04/2013 - Èxit de les activitats de l'ANC Vall del Ges en el marc de La Botiga al carrer de Torelló

El passat dissabte, 6 d’abril, la Plaça Nova de Torelló va acollir una nova edició de La Botiga al Carrer. L'ANC Vall del Ges va aprofitar l'ocació per organitzar diverses activitats. Els més petits van participar de l'activitat 'Pinta l'estelada'. També es va portar a terme el I Concurs Gastronòmic 'Posa l'estelada al plat' en el qual els participants aportaven qualsevol plat però amb un element comú, l'estelada. 

11/04/2013 - Per Sant Jordi omplim la Plaça Major de Vic d’estelades

La Plaça Major de Vic és una de les places més emblemàtiques del país i ja ha estat motiu en més d’una ocasió de comentaris i nombroses fotos per ser una de les places amb més estelades i senyeres. Des de l'ANC Vic i Osona, amb la col·laboració de Vamcats, es pretén, amb l'ajuda de tot el veïnat, que esdevingui la plaça amb més estelades i senyeres del país refermant així el compromís de la ciutat amb Catalunya i capitalitzant un cop més el sentiment de nació de la majoria dels vigatans.

Tots aquells veïns que no tinguin estelada poden trucar al 93 886 20 60 o enviar un correu a hola@vamcats.cat i se’ls n’hi facilitarà una de regal. L’entrega de les estelades es farà el divendres 19 i el dilluns 22 d'abril.

A més, aquesta acció es complementa amb un concurs fotogràfic a través d’Instagram. Per participar-hi cal penjar una imatge de la Plaça Major de Vic i etiquetar-la amb el hashtag #plaçaestelades. Les 5 imatges que rebin més ‘likes’ seran les finalistes i la imatge guanyadora serà escollida entre un jurat format per diversos especialistes. El premi consta d’unes Vamcats i una estelada. Les imatges s’han de penjar entre el 23 i el 28 d’abril.

Més enllà de la diada de Sant Jordi es pretén que les estelades no es depengin i s’hi deixin de manera permanent aconseguint que aquest estiu la plaça del Mercadal sigui la més fotografiada del món. De la mateixa manera des de l'ANC Osona es demana a tots els pobles de tota la comarca que segueixein penjant estelades als balcons i finestres de manera permanent. 

09/04/2013 - Xerrada a Roda de Ter: Arguments jurídics i polítics entorn al dret a decidir

L’ANC Roda de Ter continua aquesta setmana amb el cicle de xerrades titulat ‘Independència, per què?’. Aquest proper dissabte, 13 d’abril, el cicle fa parada a l’ESPAI (Av. Diputació, 7).

A partir de les 7 de la tarda, Josep Lluís Pérez-Francesch, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona, parlarà dels ‘Arguments jurídics i polítics entorn al dret a decidir. 

09/04/2013 - L’ANC fa una crida a potenciar la sobirania fiscal

Informar i convèncer de la necessitat d’exercir la sobirania fiscal pagant els impostos a Catalunya. Aquest és l’objectiu de la campanya que ha iniciat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per tal d’ampliar el nombre d’entitats, empreses i persones que paguen l’IVA i l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana (ATC).

Tot i que posteriorment l’ATC transfereix el que recapta a l’Agencia Tributaria Española, el pagament dels impostos a Catalunya és un acte de dignitat davant l’espoli fiscal i la manca d’inversions que es produeix a Catalunya i, a la vegada, mostra la voluntat dels catalans de poder recaptar i gestionar els propis recursos. L’ANC considera, a més, que cal promoure la sobirania fiscal per tal d’aplanar el camí davant d’un hipotètic escenari en què es faci un tancament de caixes.

És per això que l’Assemblea ha iniciat una campanya informativa per tal de potenciar aquesta pràctica, explicant quins passos cal seguir en funció de l’impost i per què és necessària. La campanya compta amb diversos actes pel territori (el proper dels quals es farà a Les Corts aquest dijous), ara que falten pocs dies per tal que els autònoms puguin pagar telemàticament el primer trimestre de l’IRPF; i un cop s’ha obert el període per entregar de la declaració de la renda del 2012. 

09/04/2013 - Carme Forcadell, Núria Feliu i Jordi Fornas en un acte a Taradell

Sota el lema ‘Independència, on passem?’, l’ANC Taradell ha organitzat un acte per aquest proper dissabte 13 d’abril. Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, i Jordi Fornas oferiran una xerrada mentre que la la cantant Núria Feliu oferirà una lectura de poemes patriòtics.

L’acte tindrà lloc a partir de 2/4 de 9 del vespre al Centre Cultural Costa i Font. 

06/04/2013 - Unes 80 persones assisteixen a la presentació de ‘Manual per la Independència’ de Dolors Feliu a Roda de Ter

La sala polivalent de la biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter es va omplir per acollir aquest divendres al vespre la presentació del llibre ‘Manual per la independència’ de l’autora rodenca Dolors Feliu.

Dolors Feliu Torrent, directora general de serveis consultius de la Generalitat, va exposar la seva visió del procés d’independència que ha engegat Catalunya partit de la seva experiència personal i laboral. L’autora va destacar que el procés ‘va per bon camí’ i que ‘s’han d’exhaurir totes les possibles vies legals’ per tirar endavant el procés. El llibre ‘té la tesi de que s’han d’utilitzar els mitjans d’una manera clara, no val buscar dreceres que no estiguin prou madures’.

Feliu va posar èmfasi en què ‘la mateixa situació de crisi crea l’oportunitat, els temps convulsos porten a les solucions de canvi’. Va destacar que, tot i que ‘hi ha gent que creu que estem en un punt mort, no és així’ ja que ‘s’estan movent coses després de la manifestació de l’11 de setembre i de les eleccions del 25 de novembre’ posant com a exemples la declaració de sobirania del Parlament o la creació del Consell per la Transició Nacional.

El llibre pretén, en paraules de la mateixa autora, explicar ‘la lletra petita, aclarir-nos i saber on estem’ i explicar les diverses opcions que s’obren a Catalunya per assolir la independència.

L’acte s’emmarcava en el cicle de xerrades ‘Independència, per què?’ impulsat per l’ANC Roda de Ter. La presentació va anar a càrrec del director de El 9 Nou, Jordi Molet. 

02/04/2013 - Dissabte, 6 d'abril, Assemblea General Descentralitzada, a Vic

Aquest dissabte tindrà lloc l'Assemblea General Descentralitzada (AGD). Serà a les 10 del matí, al Centre Cívic Can Pau Raba, al carrer Raval Cortinas, 24 de Vic.

Aquesta AGD agrupa totes les Assemblees Territorials d'Osona i la del Ripollès, per la qual cosa tots els socis que pertanyin a aquestes territorials hi estan convocats.

Tal i com es va acordar en la passada Assemblea General del 16 de març a Girona, es votaran les esmenes vives del procés de modificació dels Estatuts i del RRI.

Es poden consultar a http://www.assemblea.cat

Per participar en l'AGD caldrà indentificar-se a l'entrada. 

02/04/2013 - Pep Riera parlarà de ‘El pagès en un nou país d’Europa’ a Folgueroles

Aquest proper divendres, 5 d’abril, l’exdirigent d’Unió de Pagesos i coordinador de la sectorial Pagesos per la Independència, Pep Riera, serà a Folgueroles per oferir la xerrada ‘El pagès en un nou país d’Europa’. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural de Folgueroles a les 20:30h.

Aquesta és la primera de les xerrades que organitzen conjuntament l’ANC Calldetenes, l’ANC Folgueroles, l’ANC Santa Eugènia de Berga i l’ANC Vilatorta.
 

28/03/2013 - Dolors Feliu presenta ‘Manual per la Independència’ a Roda de Ter

L’Assemblea de Roda de Ter, seguint amb el cicle de xerrades ‘Independència, per què?’, ha organitzat la presentació del llibre ‘Manual per la Independència’ de l’autora Dolors Feliu Torrent, directora general de serveis consultiu de la Generalitat de Catalunya i nascuda a Roda de Ter.

L’acte tindrà lloc el proper divendres, 5 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre a la sala polivalent de la biblioteca Bac de Roda. La presentació anirà a càrrec del director de El 9 Nou, Jordi Molet. 

26/03/2013 - L’ANC de Roda de Ter penja una estelada gegant de 36m2

Aquest dimarts l’Assembla local de Roda de Ter ha instal·lat una gran estelada a la façana del darrere del Teatre Eliseu. L’estelada, que mesura 9 metres de llarg i 4 d’ample, presideix la façana del riu Ter que creua el poble i per tant, és visible des de molts punts. La instal·lació s’ha fet aquest dimarts al matí i l’estelada queda penjada de manera permanent. 

23/03/2013 - Carme Forcadell omple a vessar el Teatre Eliseu de Roda

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va ser aquest divendres, 22 de març, a Roda de Ter per oferir la xerrada ‘Independència és llibertat, Catalunya nou estat’. Amb un teatre ple a vessar, amb més de 350 persones, Forcadell va exposar un missatge clar i contundent afirmant que ‘tenim la independència a tocar’.

Segons la presidenta de l’Assemblea, ‘CiU i ERC estan fent tots els passos amb els que es van comprometre i el procés va endavant’ i va citar com a exemples les eleccions, la declaració de sobirania del Parlament o la propera constitució del Consell per la transició nacional. Forcadell va posar èmfasi en no caure en les provocacions de l'Estat Espanyol ni en el desànim assegurant que ‘estem guanyant però no ens podem creure els missatges que arriben de Madrid’. Va demanar als assistents no mirar alguns mitjans de comunicació estatals com La Razón, L'ABC, Intereconomia o Canal 13 ja que ‘no ens podem despistar’ i ‘nosaltres hem d’anar endavant’. Acabada la xerrada, el públic, dempeus, va lloar amb llarga estona d’apaludiments les paraules de Forcadell.

L’acte també va comptar amb la intervenció de Toni Mayans, coordinador de l’ANC Roda de Ter que va obrir l’acte. Gerard Vallejo i Jana Maier van recitar l'’Ara Mateix’ i Nil Coma l'’Ara és demà’ acompanyats per Pep Poblet al clarinet baix. També es va comptar amb l’actuació de la Coral Vila Formosa. 

21/03/2013 - Un centenar de persones participen a la sessió informativa sobre insubmissió fiscal a Vic

Aquest dimecres al vespre, a l'auditori Unnim de la Rambla de l'Hospital de Vic, un centenar de persones varen assistir a una sessió informativa sobre la insubmissió fiscal, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana en col·laboració amb Catalunya Diu Prou.

Carme Teixidó, portaveu de la plataforma Catalunya Diu Prou, va explicar d'una manera entenedora a un públic divers, però integrat en bona part per professionals del sector, els procediments que permeten ingressar les quotes d'IVA i de l’IRPF a favor de l'Agència Tributària Catalana en lloc de fer-ho a l'estatal. Teixidó va insistir en el fet que aquests procediments ja han estat provats amb èxit i que no comporten cap mena de risc ni sanció per al contribuent, fins el punt que les persones que els han seguit i l'han sol·licitat, han obtingut de la "Agencia Tributaria" estatal el certificat que acredita que estan al corrent de les seves obligacions. L'acte va comptar també amb la participació de Teresa Bonnín, del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, la qual va remarcar que de moment l'Agència Tributària Catalana transfereix aquestes quantitats a la seva homòloga estatal, però que en el moment en què aquests procediments tinguin un seguiment massiu serà possible per a la Generalitat començar a exercir la seva sobirania fiscal, sense haver de patir la feixuga dependència que pateix avui. 

18/03/2013 - Carme Forcadell, candidata a catalana de l'any

Comunicat ANC Centelles:

Com cada any TV3 i El Periodico de Catalunya han iniciat la campanya per escollir el Català de l'any.(Fins ara i des de l'any 2000 han estat nomenats successivament: Ernest Lluch, Pau Gasol, Manuela de Madre, Ferran Adrià, Joan Manuel Serrat, Joan Massagué, Neus Català, Pasqual Maragall, Vicente Ferrer, Josep Guardiola, David Miret i Joaquim Ma. Puyal). Com podeu veure l,'abast és força ampli.

Ara, i fins el proper dia 21 de març, s'està en l'etapa de presentar candidats. Per poder-ho fer hi ha tres vies:

web: accedint a www.cataladelany.cat registrar-se i proposar el candidat. telèfon: trucant al 905.44.60.40.
sms: enviant un missatge al 25152 amb la paraula CATALA, el nom del candidat i el nom del lector.

Des d'aquesta Junta Coordinadora de CxI, tant per reforçar la presència de l'ANC en els mitjans de comunicació i en la societat en general, com perquè considerem que la feina feta així ho avala amb escreix, proposem a CARME FORCADELL, com a candidata per ser la Catalana de l'any 2012.

És per això que us demanem a tots vosaltres que, per qualsevol d'aquestes tres vies que hem facilitat, no tan sols la proposeu si no que també feu extensiu aquest interès a les vostres amistats, coneguts, etc. a fí que pugui estar entre els 10 finalistes i a partir d'aquí, anar-la votant successivament fins arribar al final. 

18/03/2013 - Necessitem voluntaris pel Mercat de Ram

L’ANC Osona ha organitzat diverses activitats durant els dies del Mercat del Ram de Vic. L’objectiu és ser presents al carrer durant uns dies en els quals la capital osonenca rep la visita de nombrosos visitants d’arreu de Catalunya.

L’ANC Osona disposarà d’una carpa ubicada a la Rambla del Carme (cruïlla amb el carrer Manlleu) i de tres carpes més repartides per la ciutat de Vic. Calen voluntaris per cobrir diverses franges horàries de dissabte i diumenge. Se n’han establert tres; de 2/4 de 10 a 2, de 2 a 2/4 de 5 i de 2/4 de 5 a 2/4 de 9. Tota persona interessada es pot posar en contacte amb l’ANC Osona a través del correu voluntaris.ancosona@gmail.com. Cal indicar el nom i el dia i franja horària disponible. Agrairem que ho feu com més aviat per tal que dijous ja tinguem els horaris organitzats.

Podeu consultar la programació d’activitats al següent enllaç:

+ info: ancosona.com/main.asp?opc=4&codi=1002244

 

17/03/2013 - Nombrosos osonencs participen a l’assemblea general de l’ANC

Milers de persones, entre els quals nombrosos osonencs, han assistit a l’assemblea general de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrada al Pavelló de Fontajau, aquest dissabte, 16 de març, on s’ha aprovat el nou Full de Ruta que aposta per “aconseguir que el 2014 quedin establertes les condicions objectives i necessàries per a aconseguir la independència”.

A l’assemblea, a més, s’ha donat a conèixer l’acció prevista el proper 11 de setembre per tal d’empènyer en el procés: aconseguir construir una cadena humana que atravessi bona part del país. Una iniciativa conjunta amb Òmnium Cultural que té per objectiu que s’hi sumin el màxim d’entitats del país.

En el discurs de cloenda, Forcadell ha afirmat que cal explicar que “l’única manera de sobreviure com a poble és disposar d’un estat”, i ha afirmat que “amb la independència farem un estat més just i democràtic”. “Cap demòcrata no pot estar en contra del referèndum”, ha conclòs Forcadell, que ha afegit: “Exigim al govern de Catalunya, als partits i als parlamentaris que es constitueixi ja el Consell de transició Nacional”.

Aprovació dels informes

L’assemblea ha aprovat els informes de gestió i econòmic, i han decidit votar les esmenes dels Estatuts i el Reglament de Règim intern en una jornada de votació descentralitzada que es durà a terme el proper 6 d’abril. També s’ha aprovat el nou full de ruta. L’exconsellera Montserrat Tura, l’editora de l’Ara, Mònica Terribas, i el conseller delegat del Grup Hermes, Joan Vall, en la seva funció d’interventors, han certificat els acords presos i han signat l’acta final.

VÍDEOS DE L'ASSEMBLEA:
"Junts ho farem possible": http://www.youtube.com/watch?v=Z18K2cn9hb8
Anunci de la cadena humana: http://www.youtube.com/watch?v=K5PGmWBBPK8