ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (31-45) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

25/04/2018 - Es posen a la venda els tiquets del Sopar Groc del 19 de maig a Folgueroles

L'ANC Folgueroles organitza un Sopar Groc pel proper dissabte 19 de maig en el marc de la Festa Verdaguer. Es farà als Jardins de Can Dachs a partir de les 8 del vespre i consistirà en un sopar de brasa i beguda, a més de diverses activitats. Els tiquets, que es posaran a la venda el dia 2 de maig, valen 10 euros i els beneficis es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics com a plataforma d’actuació conjunta. El punts de venda són el Forn Sant Jordi, el Punt d'Informació, L'Atelier i les seccions locals de l'Assemblea a Osona.

El Sopar Groc, que s’organitza amb la col·laboració d'Òmnium Cultural Osona, el CDR Alt Ter i l'Associació Catalana pels Drets Civils, comptarà amb la participació de la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie; el portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri; la dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal; l'alpinista Ferran Latorre; l'advocat Cèsar Lagonigro; l'activista Pep Musté; l'actor Toni Albà, i els il·lustradors Pilarín Bayés i Toni Ortiz.

També hi haurà actuacions a càrrec de Marcel·lí Druguet & Carles Planas, Jam de Perles, el Grup de Flabiolaires, els Nyerros de la Plana, els Falcons de Malla, l'Escamot dels Diables de Calldetenes, el Grup de Teatre Atlàntida, Batucada i Supervivents.

En paral·lel, coincidint amb la Festa Verdaguer, també s'instal·larà al municipi la presó de l'acció 'Un poble empresonat'. Qui s'hi vulgui tancar unes hores per denunciar la repressió de l'Estat espanyol pot enviar un correu electrònic a folgueroles@assemblea.cat. 

12/04/2018 - Osona i el Ripollès omplen 67 autocars per anar a la manifestació de diumenge a Barcelona

L’Espai Democràcia i Convivència convoca el proper diumenge 15 d’abril una gran manifestació coincidint amb els 6 mesos d’empresonament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez. Sota el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!’, la marxa arrencarà a les 12.30 h de la plaça Espanya de Barcelona i avançarà per l’avinguda Paral·lel fins als jardins de les Tres Xemeneies, on hi haurà l’acte final.

Les assemblees territorials de l’ANC d’Osona i el Ripollès ja han omplert, fins aquest dijous, un total de 67 autocars que sortiran des de diverses poblacions. A part, molts osonencs i ripollesos també utilitzaran altres opcions com el vehicle particular o el transport públic. A nivell nacional, de moment, ja hi ha més de 700 autocars confirmats que arribaran d’arreu del territori.

Les entitats que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, preocupades per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques, fan una crida a la ciutadania a participar de la manifestació davant la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, la cohesió social, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya. 

08/04/2018 - Punts de venda dels bitllets d'autocar per anar a la manifestació de diumenge 15-A a Barcelona

L'Espai Democràcia i Convivència convoca una gran manifestació unitària per defensar les institucions, la convivència i els drets i llibertats vulnerats en el nostre país. La convocatòria és a les 11.30h a la plaça Espanya.

BUSOS MANIFESTACIÓ DIUMENGE

Vic: Tiquets a Autocars Serrat, Els Àngels, Tintoreria Vilà o a la parada de dissabte a Casa Comella. Sortida 9h des del pàrquing del Sucre.

Manlleu: Tiquets al restaurant El Manlleuet. Sortida 8.30h des del pavelló municipal.

Vall del Ges: Marxem amb tren. A les 8h a l’estació de Renfe de Torelló.

Taradell: Tiquets a Can Vilaró. Sortida 9h des de l’aparcament de l’antiga Carpa.

Aiguafreda i Sant Martí de Centelles: Reserves a Gestoria Línia Assessora o aiguafredaisantmartidecentelles@assemblea.cat. Sortida 9h des de la parada del parc de la carretera a Aiguafreda.

Centelles: Tiquets cada vespre de 19 a 20h a El Celler. Sortida 8.30h des de la Residència.

Els Hostalets de Balenyà: Tiquets al Forn Nou. Sortida 9h.

Seva i Sant Miquel de Balenyà: Reserves al 650 54 69 37 o seva@assemblea.cat. Sortida 9.30h des de la plaça de la Creu de Seva i 9.45h des de la plaça de l’Esgésia de SMB.

Tona: Tiquets al local de l’ANC (C/ Major, 12) de 18 a 20h. Sortida 9h des de La Canal.

Malla: Reserves al 649 42 60 59. Sortida 9h des de davant de l’Ajuntament.

Santa Eugènia de Berga: Tiquets al quiosc.

Gurb: Tiquets a l’Ajuntament (matins) o al Punt Jove (tardes). Sortida 9h des de la plaça del Soler.

Folgueroles: Tiquets al Punt d’Informació. Sortida 9h des de l’aparcament del Centre Cultural.

Sant Julià: Reserves a vilatorta@assemblea.cat. Sortida 8.30h des de la plaça Catalunya.

Roda de Ter: Reserves a Can Manolito i també dimarts, dimecres i dijous de 18.30 a 20h a la plaça Major. Sortida 8.45h des de la Carpa.

Voltreganès: Reserves al 635 48 71 49. Sortida 8.30h des de la pista de patins.

Collsacabra: Reserves a collsacabra@assemblea.cat o al 617 47 03 22. Sortida 9h des de davant de l’Ajuntament de L’Esquirol.

Muntanyola i Santa Eulàlia de Riuprimer: sortida de Muntanyola a 3/4 de 10 (de la rotonda de l'Església) i de Santa Eulàlia de Riuprimer a les 10 (de davant l'Ajuntament). Reserva de tiquets: 636 01 64 59 (Elena).

Camprodon: Tiquets a Can Romanços. Sortida 8.30h des de l’estació d’autobusos. 

23/03/2018 - La rambla del Carme es transformarà en la Rambla de la República durant el Mercat del Ram de Vic

Òmnium Osona, CDR Alt Ter, ANC Osona i l’Associació Catalana pels Drets Civils convertiran la rambla del Carme en la Rambla de la República. Es tracta d’una acció coordinada entre les diverses entitats que es farà durant el Mercat del Ram de Vic aquest cap de setmana.

La Rambla de la República acollirà diverses accions en defensa de la República Catalana i per denunciar la repressió per part de l'Estat espanyol.

Una llarga catifa de color groc guiarà els visitants per aquesta rambla, on s'instal·larà la presó de l'acció 'Un poble empresonat', que va començar a Vic a finals de novembre i que ara està recorrent ciutats de tot el país per posar de manifest el dèficit democràtic que viu l'Estat espanyol i la privació de llibertats.

També hi haurà un espai de denúncia de la repressió que viu Catalunya, on es podrà trobar material groc divers; un espai per conèixer l’Associació Catalana pels Drets Civils, que agrupa els familiars dels presos i exiliats, i un altre on es parlarà de construcció de la República Catalana i s’informarà de la Jornada 21. Es tracta d’una matinal que es farà el proper 21 d’abril a Vic on es promourà fer República a través del consum responsable. També hi haurà un plató on es faran entrevistes a personalitats destacades.

La Rambla la completarà una espai per presentar una altra acció, Kms per la llibertat. Un projecte esportiu i reivindicatiu que consisteix a recórrer a peu, fent relleus, una distància de més de 600 quilòmetres fins als centres penitenciaris on es troben els presos polítics i que es farà del 27 d’abril a l’1 de maig. 

12/03/2018 - L'ANC Vic organitza autocars per anar a la manifestació 'L'escola no té por'

Dissabte a la tarda, ens manifestarem al centre de Barcelona en defensa de l’escola catalana i el model d’immersió lingüística davant dels atacs sistemàtics de l’Estat espanyol. L’ANC Vic organitza autocars per anar-hi. Sortiran a les 15h de l’aparcament del Sucre. Els bitllets es poden comprar a Autocars Serrat (C/ Jaume I, el Conqueridor, 13) o a la parada de l’ANC Vic a Casa Comella el mateix dissabte al matí. L'ANC és una de les entitats convocants de la manifestació. 

05/03/2018 - Punts de venda dels bitllets d'autocar per anar a la manifestació de diumenge a Barcelona

Diumenge que ve, ens manifestarem a Barcelona, als voltants del Parlament, per exigir un acord de govern als partits independentistes i, si ja n’hi ha, per reclamar el desplegament de la República Catalana. Des de la Regió 9, es preparen autocars per assistir-hi.

Vic: Se sortirà a les 15h des del pàrquing de sorra de la zona del Sucre. Els bitllets es poden comprar a Autocars Serrat (C/ Jaume I, 13 - 93 886 29 66). També es poden trobar a la parada dels dissabtes davant de Casa Comella.

Manlleu: Els bitllets es poden comprar a la Cerveseria-Restaurant Manlleuet.

Vall del Ges: Se sortirà a les 13h des del carrer del Ter. Els tiquets es poden comprar a Can Tor i a la Llibreria Montseny.

Taradell: Se sortirà a les 15h des de l’aparcament de l’antiga Carpa. Els tiquets es poden aconseguir a Can Vilaró, al passeig Domènec Sert amb carretera de Mont-rodon.

Centelles: Se sortirà a les 14.30h des de l’estació de busos de la residència. Venda de tiquets al local de l’ANC Centelles, a El Celler d’en Toni, cada dia de 19 a 20h.

Tona: Se sortirà a les 14.30h des de l’esplanada de la Canal. Venda de tiquets cada tarda, de 18 a 20h, al local de l’ANC Tona, al C/ Major, 12.

Seva i Sant Miquel de Balenyà: Se sortirà a les 15h des de la plaça de la Creu de Seva i a les 15.10h des de la plaça de l’Església de Balenyà. Venda de bitllets a Can Vila i Ca l’Aurèlia.

Els Hostalets de Balenyà: Venda de tiquets al Forn Nou.

Roda de Ter: Sortida a les 14.30h des de davant de la Carpa. Punts de venda de tiquets fins dimecres a Can Manolito; i dilluns, dimarts i dimecres de 18.30 a 20h a la plaça Major.

Collsacabra: Se sortirà des de Rupit, Cantonigròs i l’Esquirol. Reserva de tiquets a collsacabra@assemblea.cat.

Voltreganès: Reserva de tiquets a través de la pàgina de Facebook (www.facebook.com/ANC-Voltreganès-210437632475203) i al 635487149.

Ripollès: Se sortirà a les 13.30h des de l’estació de Camprodon; a les 13.35h, des de l’estació de Sant Pau; a les 13.45h des de la gasolinera de Sant Joan; a les 14h des de la plaça del Monestir de Ripoll, i a les 14.05h des de Campdevànol. Els tiquets es poden comprar a Can Romanços de Camprodon i a través de l’ANC Sant Joan de les Abadesses i l’ANC Campdevànol. 

17/02/2018 - 1060 participants a la Cursa/Caminada per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans

Un total de 1060 persones han participant aquest dissabte a la Cursa/Caminada per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans que s’ha fet a Vic. La marxa, que ha tingut un recorregut de 5 quilòmetres per la Via Verda, ha comptat amb participants vinguts d’arreu i també amb cares conegudes com Arcadi Alibés, Empar Moliner o Nandu Jubany, entre molts d’altres. Els dorsals de la cursa/caminada han començat amb el número 10. Els primers s’han reservat com a reconeixement els presos i exiliats polítics i el dorsal 155 no s’ha lliurat a cap participant.

Abans de la sortida hi ha hagut parlaments de diversos esportistes participants conduits per Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme. També s’ha comptat amb el conseller Josep Rull, que ha destacat el color groc predominant entre els participants com ‘el color de l’esperança i la dignitat’. Ha recordat ‘la fortalesa que transmeten als empresonats les imatges de les accions que es fan per a ells’. Segons Rull ‘ens hem de rebel·lar contra aquesta repressió’ assegurant que ‘no hi ha dret que hi hagi quatre persones retingudes com a ostatges de l’estat espanyol’. Ha finalitzat la seva intervenció recordant que ‘hi ha un poble dempeus que vol la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la llibertat del nostre país’. També s’ha comptat amb la presència del regidor d’esports de l’Ajuntament de Vic, Titi Roca, que ha corregut la cursa, i de l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra.

Els més ràpids han estat, en categoria masculina, Lluís Ruiz amb un temps de 16:02 minuts; seguit de Sofian Haddouti (16:14) i Nil Gurt (16.43); i en femenina, Txell Calduch (18:25), Berta Estragués (18:34) i Guinedell Faja (20:47).

El diners de les inscripcions es destinaran a la caixa de solidaritat. També s'hi sumaran les aportacions recollides a través de la subhasta de material esportiu firmat per la Núria Picas, i també les aportacions de les xancletes catalanes de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.

A l’arribada, tots els participants han gaudit d’un esmorzar i bossa del corredor gràcies a les donacions de diverses empreses d’Osona. L’excedent, s’ha donat a l’Associació menjador social el Tupí.

La cursa/caminada estava organitzada per l’Associació Esportiva Diedre, amb la col·laboració de ChampionChip, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, l’Ajuntament de Vic, Òmnium i ANC Osona. 

14/02/2018 - La Cursa/Caminada per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans ja suma més de 300 inscrits

Més de 300 persones ja s’han apuntat a la Cursa/Caminada per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans, que es farà aquest dissabte a Vic. La marxa tindrà un recorregut de 5 quilòmetres per la Via Verda i està oberta a tothom, perquè es podrà fent tant a peu com corrent. És una ruta pràcticament sense desnivell, accessible per a tothom, adaptada a cotxets i cadires de rodes. L'objectiu serà reivindicar la llibertat d’expressió.

Els dorsals de la cursa/caminada començaran amb el número 10. Els primeres es reservaran com a reconeixement els presos i exiliats polítics. També hi participaran cares conegudes. Fins ara, han confirmat l’assistència corredors com Arcadi Alibés, Empar Moliner o Ferran Latorre. El conseller Josep Rull i el regidor d’esports de l’ajuntament de Vic, Titi Roca, faran parlaments abans de la sortida. El mític exjugador d’hoquei sobre patins també completarà el recorregut.

Les inscripcions es poden fer al web de Diedre i Xip Groc fins aquest dijous, i també el mateix dissabte. El preu és de 10 euros i de 5 per als menors de 10 anys. Els diners recaptats es destinaran a la caixa de solidaritat de l’ANC i Òmnium.

La marxa començarà a les 11 del matí des de L’Atlàntida, que també serà el punt d’arribada. Deu minuts abans hi haurà parlaments dels representats de les institucions i organitzacions organitzadores i col·laboradores, dirigits per Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme.

A l’arribada, tots els participants gaudiran d’un esmorzar i bossa del corredor gràcies a les donacions d’empreses d’Osona. El mateix dia es podran adquirir xancletes catalanes, la recaptació de les quals anirà també per la caixa de solidaritat. Durant la cursa també hi haurà servei de guarda-roba. Els participants que ho desitgin podran cronometrar la seva cursa per entrar a la Lliga del ChampionChip.

La cursa està organitzada per Diedre, amb la col·laboració de ChampionChip, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, l’Ajuntament de Vic, Òmnium i ANC Osona. 

05/02/2018 - Inscripcions obertes per a la Cursa/Caminada Solidària per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans

El proper dissabte 17 de febrer es farà a Vic la Cursa/Caminada Solidària per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans, sota l’organització de Diedre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la Plataforma ProSeleccions Catalanes, l’ANC i Òmnium d'Osona.

Tindrà un recorregut de 5km per la Via Verda de Vic amb sortida i arribada a l'emblemàtic edifici de L’Atlàntida. És una ruta pràcticament sense desnivell, accessible per a tothom, adaptada a cotxets i cadira de rodes que tant es podrà fer corrent com caminant. L'objectiu serà reivindicar la llibertat d’expressió.

La sortida serà a les 11h. La inscripció val 10€, i 5€ per als menors de 10 anys. Els beneficis es destinaran a la caixa de la solidaritat. Les inscripcions es poden fer al web www.xipgroc.cat. Els participants que ho desitgin podran cronometrarà la seva cursa per entrar a la Lliga del ChampionChip. 

01/12/2017 - Agustí Alcoberro: 'Les eleccions del 21-D no són ni justes ni legítimes, però estem en condicions de guanyar-les'

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, va oferir aquest dijous a Vic la conferència ‘Per la llibertat dels presos polítics: de la repressió franquista als presos polítics actuals’. Alcoberro, que també és historiador, va explicar la seva experiència personal com a pres polític durant el franquisme. A més de fer un repàs històric als presos polítics que hi ha hagut a Catalunya, va explicar com del franquisme i la transició es va passar a un ‘règim reinventat als nous temps’, que ens ha portat on som ara.

Alcoberro va parlar també de la situació dels presos actuals, de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i els set consellers empresonats, destacant el xoc històric entre 'legitimitat i legalitat' i el punt d'inflexió quan el Govern de la Generalitat va legislar la voluntat democràtica dels catalans i la va posar en pràctica el 27 d'octubre amb la proclamació de la República i el xoc entre dues legalitats. Segons Alcoberro, ‘ens trobem en una situació estranya en què el que tenim clar és que no es pot tornar a enrere’ i el que cal és ‘coratge i sensatesa per encarar els propers mesos’. Va afirmar que ‘les eleccions del 21-D no són ni justes ni legítimes, però estem en condicions de guanyar-les’.

En referència al possible alliberament dels presos, Alcoberro va recordar que ‘la separació de poders a Espanya no existeix’ i que ‘el procediment potser llarg’, però que 'la caixa de solidaritat està a punt per fer front a les possibles fiances'.

La xerrada, organitzada per l'ANC Osona, Òmnium Osona i el CDR Alt Ter, va omplir l'auditori de l'antiga Caixa Manlleu de Vic. Prèviament, Alcoberro acompanyat de la secretària de l'ANC, Eulàlia Subirà, i el també membre del Secretariat Nacional Ricard Ibáñez, van participar a l'acció 'Un poble empresonat', tancant-se a la presó simbòlica que s'ha instal•lat a la plaça Major de Vic. 

28/11/2017 - Dijous, Agustí Alcoberro oferirà una xerrada sobre els presos polítics després de tancar-se a la 'presó' de Vic

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, oferirà dijous a Vic la conferència ‘Per la llibertat dels presos polítics: de la repressió franquista als presos polítics actuals'. Alcoberro, que també és historiador, hi explicarà la seva experiència com a pres polític durant el franquisme i ho compararà amb la situació actual. La xerrada, organitzada per l'ANC Osona, Òmnium Osona i el CDR Alt Ter, serà a dos quarts de 8 del vespre a l'auditori de l'antiga Caixa Manlleu, a la rambla de l'Hospital de Vic.

Prèviament, a partir de les 6, Alcoberro participarà a l'acció 'Un poble empresonat', tancant-se a la 'presó' que s'ha instal·lat a la plaça Major de Vic. Ho farà acompanyat de la secretària de l'ANC, Eulàlia Subirà, i el també membre del Secretariat Nacional Ricard Ibáñez. Dissabte, dia 2, Antonio Baños i Glòria Segarra (tots dos membres del Secretariat Nacional) es tancaran també a la presó a partir de les 12 del migdia. 

26/11/2017 - Vic, Taradell i Tona organitzen autocars per anar al Concert per la llibertat dels presos polítics

Les territorials de l'ANC de Vic, Taradell i Tona organitzen autocars per assistir, dissabte, al concert per la llibertat dels presos polítics, que començarà a les 4 de la tarda i es farà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Els busos sortiran pels volts de les 2 i tornaran un cop acabi el concert, que es preveu que duri unes tres hores.

A Vic, els tiquets es poden reservar a Autocars Serrat; a Taradell, a Can Vilaró, i, a Tona, al local de l'ANC (C/ Major, 12, de dimarts a divendres de 18 a 20h) i també al correu: tona@assemblea cat.

Els Amics de les Arts, la Companyia Elèctrica Dharma i La Banda Impossible seran els caps de cartell del concert, on també hi actuarà l'osonenca Paula Valls o Eric Vergés, d'Els Catarres. Les entrades costen de 10 a 30 eurps i es poden comprar a través del web de l'ANC. Tots els beneficis aniran a parar a la caixa de solidaritat, que fins ara ja ha servit per cobrir les sancions i fiances contra els organitzadors del 9-N i contra la presidenta i la Mesa del Parlament. 

24/11/2017 - Botifarrada per la dignitat a Roda de Ter

El Comitè de Defensa de la República de Roda de Ter, amb la col·laboració de l'ANC Roda de Ter i Òmnium Cultural Osona, organitza, el dissabte 25 de novembre, la segona Botifarrada per la Dignitat amb l’objectiu de seguir recaptant fons per a la caixa de solidaritat.

La jornada, de caràcter familiar, s’iniciarà a la Carpa a les 16h, amb jocs infantils i un taller de percussió. A les 18.30 h, el col·lectiu ‘En peu de pau!’ realitzarà un taller de resistència activa no violenta, com ja porta fent a diferents localitats de Catalunya. Seguidament, a les 20 h s’amenitzarà la vesprada amb una quina popular i a partir de les 21h començaran els concerts amb els grups musicals Martens, Esgarriats, Joan Boada Bandulimejant, Monos, Ramons i 666 Capille Sixteen.

L’entrepà i la beguda tindran un preu de 10€ que aniran destinats a la caixa de solidaritat. 

20/11/2017 - Les territorials de l’ANC ofereixen diverses opcions per anar a Brussel·les el 7 de desembre

Les territorials de l’ANC a la Regió 9 (Osona, el Lluçanès i el Ripollès) ofereixen diverses opcions per viatjar a Brussel·les el proper 7 de desembre. Viatges Alemany i Serrat Viatges han preparat diverses ofertes per anar-hi en avió o en autocar. Les persones interessades es poden dirigir a les oficines d’aquestes dues empreses. La iniciativa ‘Omplim Brussel·les’ del 7-D tindran dues parts: al matí, es farà una manifestació davant les institucions europees per denunciar la repressió de l’Estat espanyol i defensar la República Catalana, i, a la tarda, hi haurà un acte polític coincidint amb la campanya per a les eleccions del 21 de desembre.

Propostes de viatge detallades:

VIATGES ALEMANY

BUS

Opció 1: viatge en autocar – 2 dies i sense allotjament
Anada: sortida el 6/12 a les 15h i arribada a Brussel·les a les 7 del matí del 7/12.
Tornada: sortida el 7/12 entre les 20-21h i arribada a Osona entre les 12-13h del 8/12.
Preu orientatiu per persona: 115€ (autocar de 50 persones, amb assegurança inclosa).

Opció 2: viatge en autocar – 3 dies i una nit d’allotjament
Anada: sortida el 6/12 a les 6h amb allotjament en ruta a uns 150km de Brussel·les.
El dia 7/12 trasllat a Brussel·les, arribada a les 9 del matí.
Tornada: sortida el 7/12 entre les 20-21h i arribada a Osona entre les 12-13h del 8/12.
Preu orientatiu per persona: 165€ (autocar de 50 persones, amb assegurança inclosa).

AVIÓ

Anada i tornada el dia 7 de desembre: 425€ per persona.
El preu inclou trasllats amb autocar i assegurança d’assistència en viatge i anul·lació.
Horaris:
Barcelona à Brussel·les sortida el dia 7 a les 6h (2 hores de vol)
Brussel·les à Barcelona sortida el dia 7 a les 21h

+info i inscripcions:
Vic 93 883 33 30 – 93 885 55 20 // Manlleu 93 851 33 55 // Torelló 93 859 39 03

SERRAT VIATGES

BUS

Opció 1: 3 dies i una nit d’allotjament
Sortida: 6/12 des de Vic a l’aparcament del Sucre a les 00.00h de la nit. Arribada a les 18h, sopar lliure i allotjament en hotel. 7/12 Esmorzar a l’hotel i sortida a les 8h cap a Brussel·les (1h de viatge).
Tornada: sortida a les 20h de Brussel·les (nit a l’autocar). Arribada a Vic a les 17h del dia 8 aprox.
Preu: 210€ per persona
El preu inclou: servei d’autocar, una nit d’allotjament en ruta (allotjament i esmorzar), taxa turística i assegurança de viatge. *No hi ha habitacions individuals.

Opció 2: 4 dies i dues nits d’allotjament
Sortida: 6/12 des de Vic a l’aparcament del Sucre a les 00.00h de la nit. Arribada a les 18h, sopar lliure i allotjament en hotel.
7/12 Esmorzar a l’hotel i sortida a les 8h cap a Brussel·les (1h de viatge). Tornada a l’hotel a les 20h.
8/12 Esmorzar a l’hotel i sortida a les 9h direcció Catalunya. Arribada prevista a Vic a les 3 de la matinada del dissabte 9/12.
Preu: 240€ per persona
El preu inclou: servei d’autocar, 2 nits d’allotjament en ruta (allotjament i esmorzar), taxa turística i assegurança de viatge. *No hi ha habitacions individuals.

+info i reserves:
c/ Jaume I, 13, Vic T. 93 886 29 66 

15/11/2017 - El web per inscriure's a l'acció "Un poble empresonat" s'activarà aquest dijous al migdia

Òmnium Cultural Osona i l’Assemblea Nacional Catalana d’Osona, juntament amb altres entitats i col·lectius, hem presentat aquest migdia a la Plaça Divina Pastora de Vic, coneguda antigament com a Plaça de la presó, una nova acció pacífica per posar de manifest el dèficit democràtic que es viu a l'Estat espanyol i la privació de llibertats a què estan sotmesos els presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, així com els representants legítims del Govern. Aquest clam contra un empresonament injust pretén ser una acció de resistència pacífica itinerant que es mantindrà fins que els Jordis i els nostres consellers quedin en llibertat. És per això que aquesta instal·lació es trasllada a tot el territori per denunciar la violació dels drets civils i polítics que vivim els catalans.

La presó:
Aquesta instal·lació simula una cel·la com la que poden estar els nostres representants. Els voluntaris assumim el compromís de tancar-nos entre reixes les 24 hores del dia per fer evident que encara avui, a l’Europa del segle XXI, hi ha presos polítics. L’espai el formen dues cel·les; en cadascuna hi ha una taula, una cadira, un llit, diverses mantes, una estufa, un llum i un extintor. També hi ha una bústia per a la recollida de donatius destinats a la caixa de solidaritat i al manteniment del material d'aquesta acció.

Les persones que voluntàriament participem en aquesta acció fem torns d’almenys dues hores, tant de dia com de nit, a temperatures molt baixes i davant de qualsevol inclemència del temps. Vivim moments excepcionals que també requereixen accions excepcionals.

Normativa:
- Pot participar-hi qualsevol persona major de 18 anys.
- Es realitzen torns de dues hores, que cobreixen les 24 hores del dia
- Les persones voluntàries es poden inscriure a tants torns com vulguin, tot i que es recomana no fer més de dos torns seguits, especialment en horari nocturn.
- S'ha de tenir una actitud respectuosa i resilient; no caure a les provocacions que puguin venir des de l'exterior.
- La vestimenta de les persones que voluntàriament s'inscriuen a aquesta acció serà la idònia per a les necessitats climàtiques i de respecte, en tot moment, a l’acció.
- Participar d'aquesta acció suposa assumir aquesta normativa, signar el formulari en compliment de la llei de protecció de dades de caràcter personal i acceptar l’autorització de drets d'imatge personal.

Inscripcions des del web:
Tota persona interessada a participar-hi cal que s'inscrigui mitjançant la web http://unpobleempresonat.cat/ Aquesta web estarà operativa a partir del dijous, 16 de desembre, a les 12 h del migidia

Inici de l'acció:
L'acció està prevista que comenci aquest dissabte a les 18 h a la Plaça Major de Vic moment que començaran els torns i s'intentarà que s'allargui un màxim de 3 setmanes.En paral·lel s'està treballant perquè altres comarques també acullin l'acció.

+ info: http://unpobleempresonat.cat/