ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (406-420) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

21/07/2013 - La pedra i la pluja obliguen a suspendre gran part de LliberCAT després d’un matí d’èxit

La forta pedregada i posterior tempesta que va caure ahir a la tarda va obligar a suspendre tot el programa de tarda i de nit de LliberCAT.

La jornada va començar amb una caminada de 13 quilòmetres on hi van prendre part un centenar de persones. A les 10:30 es va donar el tret de sortida de la fira amb 50 parades, 30 de productes alimentaris i 20 de productes artesans. Hi havia presència de productors i artesans d’arreu de Catalunya. LliberCAT va arrencar amb una mostra de cultura popular on hi van participar els gegants de Manlleu, Roda, Tavertet i l’Esquirol els quals va fer cada un ball cada un i una ballada conjunta. També es va comptar amb els bastoners i l’Esbart dansaire de Taradell. Els Sagals d’Osona van aprofitar la jornada per fer un petit taller casteller demanant la implicació dels públic. La Cobla per la Independència va interpretar tres peces que van ser ballades per part del públic això com també per la Colla Encís de Manlleu.

Després de la mostra, Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea va fer els parlaments oficials de la jornada. Forcadell va demanar que tots plegats seguim treballant per aconseguir una majoria social favorable a l’estat propi. El matí es va tancar amb l’actuació de Santi Arisa que va presentar l’espectacle ‘Ara’. Al migdia unes 300 persones es van quedar a dinar al Passeig del Ter. Es calcula de durant el matí i migdia van passar per LliberCAT unes 2.000 persones.

Després de l’èxit del matí, la tarda i la nit prometien però mentre Macedònia i Joan Boada feien les respectives proves de so una forta pedregada va obligar a interrompre tota l’activitat. Les pedres, algunes de més de 2 cm de diàmetre, van obligar las visitants a refugiar-se ràpidament. Després de la pedregada venir una forta tempesta que va deixar completament fora de joc els dos escenaris i parts del passeig del Ter parcialment inundades. Davant d’aquest panorama des de l’organització no es podia prendre altra decisió que la suspensió de tot el que quedava de programa per la tarda i nit. Hi havia previstes les actuacions de Toni Albà, La Palma Jazz Band o Guillem Roma, entre da'ltres, a la tarda i de Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa a la nit.

Des de l'organització ara es moment de fer reunions per valorar els danys. Volem agrair a tothom la col•laboració i les mostres de suport rebudes, des d’entitats, firaires, grups participants fins a ajuntaments i persones a títol individual.

+ info: www.lliber.cat

 

18/07/2013 - Tot a punt per LliberCAT, festa i reivindicació a Manlleu

El Passeig del Ter de Manlleu ja ho té tot a punt per LliberCAT, la jornada festiva i reivindicativa que tindrà lloc aquest dissabte 20 de juliol. Impulsat per les assemblees del Collsacabra, Manlleu, Roda de Ter i la comarcal d’Osona, LliberCat vol ser una festa i un punt de trobada on tothom hi pugui trobar el seu espai. Es comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

ACTUACIONS
L’activitat musical és un dels atractius de la jornada. Al migdia Sant Arisa presentarà ‘Ara’. La tarda serà intensa començant amb Joan Boada. Les fruites de Macedònia presentaran ‘Desperta’ i l’humor l’aportarà Toni Albà amb el monòleg ‘Ser o no ser’. Cançons populars, patriòtiques i reivindicatives les portarà la Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres . Seguidament, tot i que durant l’any només fan dues actuacions, enguany faran una excepció i LliberCAT comptarà amb La Palma Jazz Band. Caiqué hi aportarà un toc flamenc i jazzístic presentant el seu primer disc ‘Arrels blaves’ i Guillem Roma una injecció d’’Oxitocina’. A la tarda també hi haurà cercaviles amb Batutukè i al vespre els Diables Serpents de Manlleu. A les 10 de la nit arrencaran les versions de Boys Damm i Dept., que presentarà el nou disc ‘La perfecció del caos’. Glaucs, que ha retornat als escenaris i grava un nou disc, repassaran els seus temes més coneguts i també en presentaran algun de nou. La nit la tancarà la rumba fresca i festiva de Rauxa fent una aturada a LliberCAT en el que serà la seva gira de comiat després de 10 anys als escenaris. Tota l’activitat es repartirà en dos escenaris.

FIRA
Més de 40 productors d’arreu de Catalunya es citaran a LliberCAT. Els paradistes mostraran els seus productes als visitants a la fira que s’ubicarà al llarg del Passeig del Ter. Hi haurà parades d’alimentació, artesania, calçat i tèxtil. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades o olis i pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, flautes artesanes o joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi trobarem per exemple, la corbata catalana o calçat divers. També s’hi trobaran rellotges, roba de la llar amb motius independentistes o mapes catalans. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia. Hi haurà presència de productors d’arreu del territori català. La fira també comptarà amb restaurants per tal que els visitants es puguin quedar a dinar amb espais amb taules i cadires. A l’hora de sopar hi haurà servei d’entrepans. A més, la fira tindrà dos punts d’informació i venda de marxandatge de l’Assemblea. En aquests punts es podran adquirir les samarretes que s’han dissenyat per a l’acte així com també els números pel sorteig d’un cap de setmana a l’Alguer.

TROBADA D'ASSEMBLEES
La diada comptarà amb la participació de diverses assemblees locals i territorials vingudes d’arreu de Catalunya. Hi haurà representació de 7 de les 10 regions amb les quals es divideix l’Assemblea a nivell nacional. Totes elles disposaran d’espai on mostrar la seva activitat aportant exposicions d’elaboració pròpia, material divulgatiu de les campanyes impulsades i informació diversa sobre el futur d’una Catalunya independent. Aquesta congregació d’assemblees vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entres assemblees d’arreu del país. Hi participaran, representat la seva regió, les assembles del Berguedà, Gironès, Barcelona, Baix Llobregat, Maresme, Tarragonès i i Osona i Ripollès.

MOSTRS CUTLURA POPULAR
Es comptarà amb una cercavila de gegants de Roda de Ter, Tavertet, L’Esquirol i Manlleu i d’una actuació dels dansaires de l’Esbart Sant Genís de Taradell així com també amb l’actuació castellera dels Sagals d’Osona i la Cobla per la Independència.

Arxiu PDF: Dossier

+ info: www.lliber.cat

 

17/07/2013 - Una pluja d’estelades culminarà l’Olla de Núria d’enguany

Les seccions d’Osona i Vall de Ribes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) seran presents a l’Olla de Núria 2013. Aquesta cursa de muntanya, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, celebra el proper diumenge 21 de juliol la seva setena edició havent-se convertit ja en tot un referent dins del món de les curses de muntanya i de l’esport en general.

Al ja marcat to reivindicatiu que té l’Olla de Núria, l’ANC intentarà aportar-hi el seu granet de sorra. En un primer moment, just abans que es doni el tret de sortida a la prova, es donarà la benvinguda als corredors amb la lectura d’un manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. A més, l’ANC instal•larà una parada informativa i de venda de marxandatge per tal de promoure el gran repte logístic que es prepara pel proper 11 de setembre: unir les poblacions del Pertús i Alcanar amb una gran cadena humana, l’anomenada Via Catalana cap a la independència. Per altra banda, durant la prova s’utilitzarà material de l’ANC dissenyat especialment per a donar un toc independentista a qualsevol esdeveniment esportiu.

L’acció més vistosa de l’ANC durant la cursa serà la pluja d’estelades: els corredors que ho desitgin creuaran la línia d’arribada onejant una bandera estelada. Per això, l’ANC disposarà de diversos voluntaris que, uns 30 metres abans de l’arribada, cediran estelades als atletes que així ho desitgin. L’Olleta, la cursa infantil, no serà menys, i els infants també podran fer la seva pròpia pluja d’estelades.

Després de l’assistència al Tour de França per a internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya, les accions de l’ANC en el món de l’esport a partir d’aquesta l’Olla de Núria es centraran a difondre la Via Catalana cap a la Independència del proper 11 de setembre. 

17/07/2013 - Més de 40 productors d’arreu de Catalunya es citaran a LliberCAT

Aquest proper dissabte 20 de juliol, Manlleu acollirà LliberCAT, una jornada festiva i plena d’activitat reivindicativa. El llarg de tot el dia hi haurà fira gastronòmica i de productes artesans, concerts, humor, mostra de cultura popular, caminada, etc. I també, una trobada d’assemblees locals i territorials de l’ANC d’arreu de Catalunya.

Els paradistes mostraran els seus productes als visitants a la fira que s’ubicarà al llarg del Passeig del Ter. Hi haurà parades d’alimentació, artesania, calçat i tèxtil. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades o olis i pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, flautes artesanes o joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi trobarem per exemple, la corbata catalana o calçat divers. També s’hi trobaran rellotges, roba de la llar amb motius independentistes o mapes catalans. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia. Hi haurà presència de productors d’arreu del territori català. La fira també comptarà amb restaurants per tal que els visitants es puguin quedar a dinar i espais amb taules i cadires. A més, la fira tindrà dos punts d’informació i venda de marxandatge de l’Assemblea. En aquests punts es podran adquirir les samarretes que s’han dissenyat per a l’acte així com també els números pel sorteig d’un cap de setmana a l’Alguer.

El matí també destaca una caminada, una mostra de cultura popular amb els gegants de Roda de Ter, Manlleu, Tavertet i l’Esquirol, els bastoners i l’Esbart Sant Genís de Taradell, els Sagals d’Osona i l’actuació de la Cobla per la Independència. Seguidament hi haurà els parlaments amb Carme Forcadell, presidenta de l’ANC i l’actuació de Santi Arisa. A la tarda i fins a la matinada hi haurà actuacions de Macedònia, Toni Albà, La Palma Jazz Band, Caiqué, Guillem Roma, Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa, entre d’altres.

LliberCAT, impulsat per l’ANC Collsacabra, l’ANC Manlleu, l’ANC Roda de Ter i l’ANC Osona, serà una jornada plena d’activitats per a tots els públics, per a tots els gustos i oberta a tota la societat.

Tota la informació i horaris es pot consultat a www.lliber.cat.

Arxiu PDF:

+ info: www.lliber.cat

 

17/07/2013 - Tona encendrà una estelada per la llibertat

Aquest dissabte Tona encendrà una estelada per la llibertatla a la Plaça Major. L’acte començarà a les 5 de la tarda amb el tancament del perímetre i construcció de l'estelada amb 1.714 espelmes de colors. L’encesa està prevista a les 10 de la nit. Es pot col.laborar apadrinat una espelma a 1€ al Bar Orient, les llibreries Sant Jordi, Cors i Cal Poquet. 

16/07/2013 - Una dotzena de grups posaran la música aquest dissabte a LliberCAT

Aquest proper dissabte 20 de juliol, Manlleu acollirà LliberCAT, una jornada festiva i plena d’activitat reivindicativa. El llarg de tot el dia hi haurà fira gastronòmica i de productes artesans, concerts, humor, mostra de cultura popular, caminada, etc. I també, una trobada d’assemblees locals i territorials de l’ANC d’arreu de Catalunya.

L’activitat musical és un dels atractius de la jornada. Al migdia Santi Arisa (13h) presentarà ‘Ara’, un nou projecte on recupera cançons tradicionals i les reversiona. La tarda comptarà amb nombroses actuacions. Joan Boada (17h), que també presenta nou projecte, anomenat Bandulimejat. Les fruites de Macedònia (17:30h) presentaran ‘Desperta’ i l’humor vindrà de la mà de Toni Albà (19h) amb el monòleg ‘Ser o no ser’. Cançons populars, patriòtiques i reivindicatives les portarà la Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres (19:45h). Seguidament, tot i que durant l’any només fan dues actuacions, enguany faran una excepció i LliberCAT comptarà amb La Palma Jazz Band (20:15). Caiqué (20:45h) hi aportarà un toc flamenc i jazzístic presentant el seu primer disc ‘Arrels blaves’ i Guillem Roma (21:45h) una injecció d’’Oxitocina’. A la tarda també hi haurà cercaviles amb Batutukè i al vespre una actuació dels Diables Serpents de Manlleu.

A les 10 de la nit arrencaran més concerts amb les versions de Boys Damm (22h) i Dept. (22:45h), que presentarà el nou disc ‘La perfecció del caos’. Glaucs (23:45h), que aquest any han anunciat el seu retorn als escenaris i la gravació d’un nou disc, repassaran els seus temes més coneguts i també en presentaran algun de nou. La nit la tancarà la rumba fresca i festiva de Rauxa (01.00h). El grup, després de 10 anys dalt dels escenaris ha anunciat que s’acomiada dels seus seguidors però no sense abans fer una gira per dir adéu a tots ells. Aquesta gira passa per LliberCAT on els Rauxa oferiran un repàs del seu repertori més conegut. Tot plegat es repartirà en dos escenaris tots dos ubicats al Passeig del Ter.

Cal destacar també, al migdia, la presència de Carme Forcadell, presidenta de l’ANC. La jornada és gratuïta i de lliure accés. LliberCAT, impulsat per l’ANC Collsacabra, l’ANC Manlleu, l’ANC Roda de Ter i l’ANC Osona, serà una jornada plena d’activitats per a tots els públics, per a tots els gustos i oberta a tota la societat.

Tota la informació i horaris es pot consultat a www.lliber.cat.

Arxiu PDF: Dossier

+ info: www.lliber.cat

 

10/07/2013 - Fira, concerts, reivindicació i molt més a LliberCAT

Hi haurà fira, mostra de cultura popular, trobada d’assemblees d’arreu del territori, una caminada i concerts amb Macedònia, Dept., Glaucs, Rauxa, Guillem Roma o Santi Arisa entre molts d’altres. Es comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

A falta de 10 dies pel 20 de juliol, aquest dimecres a la tarda s’ha presentat el programa complert de LliberCAT, una jornada festiva i reivindicativa que tindrà lloc a Manlleu el proper dissabte 20 de juliol. Impulsat per les assemblees del Collsacabra, Manlleu, Roda de Ter i la comarcal d’Osona, LliberCat vol ser una festa i un punt de trobada on tothom hi pugui trobar el seu espai. És de lliure accés.

FIRA
Al llarg de tot el dia hi haurà una fira gastronòmica i de productes artesans que, tal com ha explicat Ramon Sentmartí, membre de l’organització, comptarà amb una cinquantena de parades de productes diversos. Hi haurà des d’alimentació fins a artesania. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades, olis o pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, cantis, setrills, flautes artesanes, joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi haurà la corbata catalana, banyadors, vestuari català, material amb roba de farcell i calçat. També hi haurà un taller on es pintaran ungles independentistes. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia.

MOSTRA DE CULTURA POPULAR
El matí arrencarà la fira i també una mostra de cultura popular. Jèss Carol, membre de l’organització, ha destacat que es comptarà amb una cercavila de gegants de Roda de Ter, Tavertet, L’Esquirol i Manlleu i d’una actuació dels dansaires de Taradell així com també amb l’actuació dels Sagals d’Osona i la Cobla per la Independència.

TROBADA D’ASSEMBLES
La diada comptarà amb la participació de diverses assemblees locals i territorials vingudes d’arreu de Catalunya. Jèss Carol ha explicat que hi haurà representació de 7 de les 10 regions amb les quals es divideix l’Assemblea a nivell nacional. Totes elles disposaran d’espai on mostrar la seva activitat aportant exposicions d’elaboració pròpia, material divulgatiu de les campanyes impulsades i informació diversa sobre el futur d’una Catalunya independent. Aquesta congregació d’assemblees vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entres assemblees d’arreu del país. Hi participaran, representat la seva regió, les assembles del Berguedà, Gironès, Barcelona, Baix Llobregat, Maresme, Tarragonès i Osona i Ripollès.

CONCERTS
L’activitat musical és també un dels atractius de la jornada. Al migdia Sant Arisa presentarà ‘Ara’. La tarda comptarà amb nombroses actuacions: Joan Boada (17h), Macedònia (17:30h), Toni Albà (19h), Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres (19:45h), La Palma Jazz Band (20:15), Caiqué (20:45h)i Guillem Roma (21:45h). També hi haurà cercaviles amb Batutukè i una actuació dels Diables serpents de Manlleu. A les 10 de la nit arrencaran els concerts de Boys Damm (22h), Dept. (22:45h), Glaucs (23:45h) i Rauxa (01.00h) que tancaran la jornada. Tot plegat es repartirà en dos escenaris.

CAMINADA
A les 8:00h sortirà una caminada que recorrerà els termes municipals dels pobles que participen en l’organització de LiberCAT. El recorregut passarà, entre d’altres, per llocs on va viure Bac de Roda aprofitant la commemoració dels 300 anys de la seva execució. La sortida i arribada serà a Manlleu, al pont de Can Moles (Passeig del Ter) i tindrà un recorregut de 13 quilòmetres. La caminada, que serà gratuïta, l’organitza el Col•lectiu Encara hi som de Roda de Ter. Els participants cal que es portin l’esmorzar.

Arxiu PDF: Dossier

+ info: www.lliber.cat

 

10/07/2013 - Encén la flama i cadena humana a Santa Eulàlia de Puig-oriol

Divendres dia 12 de juliol Santa Eulàlia de Puig-oriol encendrà una estelada d’espelmes. Serà a la Plaça Major a partir de les 9 del vespre. L’acte l’organitza Lluçà Decideix i ‘l’acció vol simbolitzar la flama sempre encesa per conquerir la llibertat de la nostra nació, en el camí cap a la independència el 2014’. Qui ho desitgi pot apadrinar una espelma als establiments de la població i rebre un punt de llibre a canvi.

En el mateix acte s’ha previst fer una cadena humana com a pas previ a la gran cadena de la Via Catalana per la Independència que es farà l’Onze de Setembre d’enguany organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana.

A les 9 del vespre començarà l’encesa i a les 22:15 hi haurà un parlament a càrrec d’Isaac Peraire Soler i de Ramon Erra. 

08/07/2013 - Obertes les inscripcions de la #ViaCatalana i assaig a Osona l’11 d’agost amb la cadena ‘En defensa pròpia’

Aquest dilluns al migdia s’ha presentat a Osona la cadena humana que promou l’Assemblea Nacional Catalana pel proper 11 de setembre. Al peus del monument a Verdaguer de Vic, Ferran Civit, membre del secretariat nacional i un dels responsables organitzatius de la cadena ha explicat els detalls de l’anomenada Via Catalana que recorrerà l’antiga Via Augusta. Civit ha remarcat la importància de la implicació ‘de tot el país’ i de ‘tot el territori’ perquè ‘si aquesta cadena és un èxit logístic serà també un èxit polític’.

La cadena de la Diada ja compta amb unes 50.000 inscripcions i des d’Osona s’aposta per tornar a mobilitzar la ciutadania com ja es va fer per la gran manifestació de l’any passat. Noemí Morral, membre de la coordinadora d’Osona, ha destacat que les assemblees locals i territorials d’Osona promouran actes i inscripcions col•lectives al llarg de tot l’estiu i que de nou, es podrà tornar a participant d’aquesta Diada fent el trasllat en autocar. En aquesta ocasió però, ja que la ciutadania es repartirà arreu del territori també caldrà fer ús del vehicle privat.
A Osona les inscripcions es podran fer a través de les locals. Tota la informació estarà publicada a la web comarcal www.assemblea.cat/osona.

Cal destacar que aquest passat dissabte es va enregistrar una part de l’anunci de la Via Catalana a Osona, concretament a Rupit. L’anunci està previst que vegi la llum a finals de juliol.

Assaig a Osona; ‘ En defensa pròpia’

Al llarg de tot l’estiu nombroses poblacions faran petites cadenes humanes per motivar la participació de la societat a la gran cadena de l’11 de setembre. Així doncs, Osona celebrarà el proper 11 d’agost, un mes abans, un assaig. Sota el lema ‘En defensa pròpia’, es fa una crida als osonencs a formar d’aquesta cadena que unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta d'Andreu Alfaro a Vic. El coordinador de l’ANC Vic, Jordi Ponsa, ha explicat que la ruta enllaçarà uns 7 quilòmetres passant pels espais vitals del poeta de Folgueroles.

Els participants d’aquesta cadena es repartiran a través de set punt de concentració. La trobada serà a les 10:30 i la cadena quedarà muntada entorn les 12 del migdia. Al llarg del recorregut hi haurà diverses activitats culturals com la lectura de fragments de l’obra de Verdaguer.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària i és que hi haurà una recollida d’aliments. Per participar d’aquest assaig previ cal inscriure’s al bloc endefensapròpia2013.blogspot.com.

Arxiu PDF: 

07/07/2013 - LliberCAT comptarà amb una nombrosa representació d’assemblees d’arreu del territori

El proper 20 de juliol, Manlleu acollirà LliberCAT, una jornada festiva i plena d’activitat reivindicativa. El llarg de tot el dia hi haurà fira gastronòmica i de productes artesans, concerts, humor, mostra de cultura popular, caminada, etc. I també, una trobada d’assemblees locals i territorials de l’ANC d’arreu de Catalunya.

Fins a data d’avui ja han confirmat l’assistència nombroses assemblees locals i territorials que representaran 6 de les 10 regions amb les quals es divideix l’Assemblea a nivell nacional. Totes elles disposaran d’espai on mostrar la seva activitat aportant exposicions d’elaboració pròpia, material divulgatiu de les campanyes impulsades i informació diversa sobre el futur d’una Catalunya independent. Aquesta congregació d’assemblees vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entres assemblees d’arreu del país. Hi participaran, representat la seva regió, assembles del Berguedà, Gironès, Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, Tarragonès, Baix Camp i Osona i Ripollès. Al llarg de tot el dia els visitants podran conèixer de prop l’activitat de l’Assemblea. Al migdia es comptarà amb la presència de Carme Forcadell, presidenta de l’ANC.

LliberCAT, impulsat per l’ANC Collsacabra, l’ANC Manlleu, l’ANC Roda de Ter i l’ANC Osona, serà una jornada plena d’activitats per a tots els públics, per a tots els gustos i oberta a tota la societat. Entre l’activitat artística destaquen les actuacions de Macedònia, Santi Arisa, Dept., Glaucs, Rauxa, Guillem Roma, Toni Albà, entre molts d’altres.

Tota la informació i horaris es pot consultat a www.lliber.cat.

+ info: www.lliber.cat

 

07/07/2013 - Trast i Boira Vigatana al concert Osona Lliure

L’Assemblea Nacional de Joves Independentistes d’Osona celebrarà el proper dissabte 13 de juliol el concert Osona Lliure. L’acte tindrà lloc a la Plaça dels Màrtirs a partir de les 10 de la nit. Es comptarà amb les actuacions de Boira Vigatana, Trast i el PD @pumocat.

El concert compta amb la col•laboració de El 9 Nou i VamCats. Durant el concert se sortejaran dos parells de VamCats a través de les participacions que s’han venut els dies previs i de les que es podran adquirir el mateix dissabte 13. 

07/07/2013 - L’ANC Roda de Ter penja un mural dedicat a Bac de Roda i a Miquel Martí i Pol

Aquest dissabte, la secció local de l'ANC de Roda de Ter ha penjat un mural de 3,3 x 6,8 metres, en el que es fa un reconeixement de la mort de Francesc Macià i Ambert "Bac de Roda" amb un bust imponent, així, com dels deu anys de la mort de poeta Miquel Martí i Pol amb una de les seves frases emblemàtiques "Serem allò que vulguem ser!".

El mural ha quedat penjat de manera permanent a la parent del ‘CEIP Mare de Déu del Sol del Pont, per la part de fora. És visible des del Pont Nou direcció Vic. 

07/07/2013 - L’Assemblea Nacional Catalana es fa veure al Tour de França

Les seccions d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), van desplaçar-se el passat dissabte 6 de juliol a la vuitena etapa del Tour de França. L’etapa, que transcorria entre Castres i Ax 3 Domaines era la primera de muntanya d’aquesta edició i va servir perquè Chris Froome, màxim favorit per emportar-se la ronda francesa, aconseguís el mallot groc de líder.

La iniciativa sorgida de l’ANC pretenia internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya. Per això, l’expedició que sortia de les nostres comarques, un cop arribada a Acs, va desplegar diverses pancartes en anglès i francès. A més, també es van repartir fulls informatius entre els espectadors per tal de difondre el procés en que es troba immers el nostre país.
A partir d’aquí, els integrants de l’expedició es van dispersar: alguns van optar per quedar-se a Acs mateix, mentre que els altres van decidir pujar a peu les dures rampes de l’últim port de l’etapa. El magnífic ambient que es respirava entre els espectadors, l’espectacular caravana publicitària i finalment el pas dels ciclistes va estar envoltat en tot moment pels colors llampants de les estelades.

La iniciativa impulsada des de l’ANC va superar totes les expectatives. La retransmissió televisiva ho va corroborar: les banderes estelades no deixaven d’aparèixer a la pantalla, ja no només durant l’ascensió a Ax 3 Domaines, sinó també durant l’ascensió al port precedent, Palhèras. Aquest fet demostra que per la iniciativa sorgida des de les nostres comarques es va estendre ràpidament a nivell nacional, i que l’objectiu d’internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya a través de la retransmissió televisada arreu del món va ser un èxit.

Des de l’ANC es continuaran fent accions i campanyes tant per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya com per ampliar la majoria social favorable a la independència a través del món de l’esport. 

05/07/2013 - LliberCAT arrencarà amb una caminada

El proper 20 de juliol Manlleu acollirà LliberCAT, una jornada festiva i reivindicativa que, a més d’una fira gastronòmica i de productes artesans, concerts, trobada d’assemblees d’arreu de Catalunya i altres activitats, també comptarà amb una caminada.

Commemorant el primer aniversari de la 1a Marxa cap a la independència Ulldeter – Roda de Ter del passat 2012, a les 8:00h sortirà una caminada que recorrerà els termes municipals dels pobles que participen en l’organització de LliberCAT.

El recorregut passarà, entre d’altres, per llocs on va viure Bac de Roda aprofitant la commemoració dels 300 anys de la seva execució. La sortida i arribada serà a Manlleu, al pont de Can Moles (Passeig del Ter) i tindrà un recorregut de 13 quilòmetres.

El participants sortiran de Manlleu direcció Roda de Ter a través de Can llanes, entrant a Les Masies de Roda i seguiran per la Resclosa de Malars, Mas El Torrent i el Bac de Roda. Seguiran cap al Pla Xic, el barri de Les Cases Noves, el Mas El Colom Gros cap a la depuradora d’aigües. El recorregut continuarà cap al Mas El Colom Xic, Llafrenca, creuant la carretera de Manlleu a Roda de Ter cap al Mas La Cavalleria i arribant de nou al Passeig del Ter de Manlleu.

Està previst que els participants arribin al Passeig del Ter de Manlleu entorn les 12 del migdia. La caminada, que serà gratuïta, l’organitza el Col•lectiu Encara hi som de Roda de Ter. Els participants cal que es portin l’esmorzar.

Quan els participants arribin al Passeig del Ter ja trobaran en marxa la fira gastronòmica i de productes artesans i a partir de les 11 del matí arrencarà la mostra de cultura popular amb cercavila dels gegants de Roda de Ter, Manlleu, Tavertet i l’Esquirol, els bastoners de Taradell, els Sagals d’Osona i l’actuació de la Cobla per la Independència. Seguidament hi haurà els parlaments amb Carme Forcadell i l’actuació de Santi Arisa que presentarà el projecte de La Tribu Patriòtica.

A la tarda i fins a la matinada hi haurà actuacions de Macedònia, Toni Albà, La Palma Jazz Band, Caiqué, Guillem Roma, Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa, entre d’altres.

Tota la informació i horaris es pot consultar a www.lliber.cat.

+ info: www.lliber.cat

 

30/06/2013 - Osona, molt present al Concert per la llibertat del Camp Nou

Entorn unes 2.000 persones es van desplaçar amb els autocars organitzats per les assemblees locals i territorials cap a Barcelona per assistir al Concert per la Llibertat que va tenir lloc aquest dissabte. A aquesta xifra cal sumar-hi els nombrosos osonencs que també van assistir al concerts desplaçant-se amb els seus vehicles particulars.

La presència osonenca però, més enllà d’entre el públic, es va fer notar també dalt de l’escenari per on van passar nombrosos artistes. Entre els noms osonencs destaca, per exemple, l’actor Lluís Soler, David Rosell amb Brams, Pep Sala, Joana Serrat, Marçal Ayats o Cesk Freixas entre d’altres.

A Osona, aquest estiu es preparen dos actes grans per impulsar la participació de la societat a la cadena humana del proper 11 de setembre. D’una banda, el 20 de juliol a Manlleu tindrà lloc LliberCAT, una jornada festiva i reivindicativa que comptarà amb fira gastronòmica, trobada d’assemblees d’arreu de Catalunya i els concerts i actuacions de Macedònia, Rauxa, Toni Albà, Glaucs, Dept., Caiqué, Guillem Roma i molts més. De l’altra, l’11 d’agost tindrà lloc la cadena humana ‘En defensa pròpia’ entre Folgueroles i Vic que serà un assaig per a la cadena de l’11 de setembre.

+ info: www.lliber.cat