ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (376-390) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

25/09/2013 - L’ANC de Vic tornarà a encendre la flama l’11 d’octubre

Per segon any consecutiu, l’Assemblea Nacional Catalana de Vic convoca a tota la ciutadania a participar a una espectacular encesa d’espelmes a la Plaça Major de Vic, aquesta vegada però per desplegar un gran mural del continent europeu en el qual hi destacaran la senyera catalana i el lema, en llengua anglesa: 2014, Catalunya el proper estat d’Europa.

Tal com ja va fer l’any passat l’Assemblea, aquesta proposta serà possible si persones, entitats i col•lectius de l’àmbit associatiu col•laboren en l’adquisició de butlletes numerades al preu simbòlic d’1 €. Des de fa dues setmanes, aquestes participacions es poden adquirir a la parada que cada dissabte estén l’ANC al mercat de Vic, així com en nombrosos establiments comercials de la capital d’Osona.

L’encesa d’espelmes constituirà el tercer esdeveniment que s’organitza en el marc dels actes que promou la Comissió Osona 2014, entitat que coordina l’agenda d’activitats destinades a la commemoració del tricentenari i que, tal com ha manifestat el seu portaveu, Jordi Ortíz “encaixa perfectament ja que el seu missatge enllaça el passat, el present i el futur de Catalunya com a estat independent dins d’Europa”.

L’Assemblea de Vic preveu que enguany faran falta, com a mínim, unes 8.000 espelmes per completar el dibuix, si bé, tal com ha destacat l’autor del mapa, Jesús Planchart “no tanquen la porta a incrementar i, fins i tot, doblar aquesta quantitat” si el grau de col•laboració ciutadana permet farcir encara més d’espelmes aquest extens mural.

Tot i que els preparatius de l’encesa començaran a les 10 del matí, les activitats dedicades al gran públic estan previstes a partir de les 18h. amb la lectura en diversos idiomes d’una breu proclama escrita per Dolors Solà. Hi prendran part nombrosos osonencs d’adopció que proclamaran, en la seva llengua d’origen, el dret a decidir el futur del seu país d’acollida.

A les 8 del vespre començaran les intervencions musicals: primer, La Nova Euterpe, que interpretarà la versió musicada de La Deplorable Història dels Catalans; seguidament, l’Orfeó Vigatà, la Coral Canigó, la Coral Brusquina, la Coral de Gurb, la Coral Regina, la Serpencanta de Manlleu i la Coral Cervià de Torelló, oferiran un ampli repertori de cançons patriòtiques, entre les quals destaquen: L’Emigrant, El Cant de la Senyera, Els Segadors i Senyor Sant Jordi, amb lletra de Salvador Espriu.

El moment culminant serà a les 22h. quan, coincidint amb l’encesa de les darreres espelmes, les set corals, acompanyades pels alumnes de la banda de l’Escola de Música de Vic, interpretaran el Cant de Joia de Beethoven. El final de festa estarà amenitzat pel grup Ubrique’s Band, que repetiran dalt de l’escenari com ja van fer l’any passat amb motiu de l’encesa de l’estelada.

+ info: http://encenemlaflama.blogspot.com.es/

 

16/09/2013 - Èxit d’assistència al monòleg de Toni Albà a Torelló

L’ANC Vall del Ges va organitzar el passat 14 de setembre un monòleg a càrrec de Toni Albà, a l’esplanada del Santuari de Rocaprevera de Torelló, on una estona abans havia tingut lloc l’acte de desplegament de l’estelada.

L’acte va ser presentat per Anna Corts en representació de l’ANC de la Vall del Ges i va destacar de Toni Albà la seva vessant de persona compromesa amb el país i amb el procés cap a l’Estat Propi que estem vivint en aquests moments.

Toni Albà va interpretar el monòleg “Ser o no ser catalans”, basat en el famós monòleg shakespearià “Ser o no ser”. La seva peculiar interpretació del monòleg de Hamlet a favor del procés d’independència, no va deixar indiferent a ningú. Hàbil en la interpretació, enginyós en els continguts del mateix, el monòleg de Toni Albà va convèncer al nombrós públic assistent; al voltant d’unes tres-centes persones. Segons Albà “Catalunya ha de ser un Estat independent, perquè si no ho és, haurem de plantejar-nos deixar d’existir com a poble. Si no podem ser independents, ens haurem de conformar en ser ciutadans consumidors d’un món global”.

En finalitzar la seva intervenció, Toni Albà va cantar el “Cant de la senyera” davant un públic entusiasta que es va alçar dempeus. A continuació, se li va fer lliurament d’un obsequi per part de la comissió organitzadora de l’Aplec de Rocaprevera, donant per tancat l’acte.

Des de l’ANC Vall del Ges volem agrair la participació al públic assistent a l’acte i, emplaçar-lo a la xerrada sobre Sobirania Fiscal a càrrec del col·lectiu Catalunya Diu Prou, que tindrà lloc el proper 3 d’octubre, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de La Cooperativa, c/Enric Prat de la
Riba, 17-19, de Torelló. 

12/09/2013 - Milers d’osonencs a la Via Catalana

A primera hora del matí van començar els desplaçaments dels milers d’osonencs, més d’11.500 a través de l’ANC Osona, cap als diversos trams de la Via Catalana. Des d’Osona van sortir autocars i vehicles cap a diversos punts. La majoria cap a l’Alt i Baix Empordà però també cap al Maresmes, la Selva i cap a les Terres de l’Ebre.

La jornada va transcórrer amb normalitat per a tots ells i va dominar el to festiu i reivindicatiu de l’acte.

Les assemblees d’Osona van organitzar activitats en diversos punts de la Via Catalana. Per exemple, Santa Eulàlia de Riuprimer i Roda de Ter van desplegar al tram 576 a Riudellots de la Selva, la senyera més gran del món. Viladrau va organitzar una caminada fins al seu tram o Taradell una cercavila al poble de Biure. Moltes assemblees també van portar als seus trams grups de cultura popular com geganters, grallers o tabalers.
També van ser molts els pobles que es van sumar al repic de campanes i alguns fins i tot, hi van fer petites concentracions i cadenes. És el cas de Prats de Lluçanès i Rupit.

Els autocars i els vehicles particulars van arribar sense problemes a les seves destinacions, només trobant en algun cas alguna petita retenció. La tornada va ser més complicada sobretot en alguns punts on es van formar cues quilomètriques.

Des de l’ANC Osona volem agrair la participació de tots els osonencs i també el treball de tots els membres i col•laboradors de totes les assemblees locals i territorials. Entre tots hem fet possible una diada històrica. 

08/09/2013 - Toni Albà a l’Aplec de Rocaprevera de Torelló

L’ANC Vall del Ges organitza un monòleg a càrrec de Toni Albà, pel proper 14 de setembre de 2013, a les 7 de la tarda, a l’esplanada del Santuari de Rocaprevera de Torelló.

L’acte, com la resta d’activitats que està organitzant l’ANC Vall del Ges, té com objectiu promoure la conscienciació i la mobilització de la població de forma pacífica i democràtica, per tal que Catalunya pugui exercir el seu dret d’autodeterminació i recuperar la seva independència política.

“Ser o no ser” és el títol del monòleg que realitzarà Toni Albà i, gira al voltant de com el seu autor veu el procés que està vivint Catalunya cap a l’Estat Propi. Segons Albà, “Som catalans. Però l’estat del qual formem part és l’Estado Español. Per tant hem d’afirmar que som catalans però estem espanyols. Ho posa el meu DNI: España. Estem espanyols com qui està constipat, com qui està engripat, com qui està emprenyat, com qui està fart, com qui està pagant, com qui n’està fart d’estar pagant...”

Aquest és només un fragment de llibre “Ser o no ser catalans” de Toni Albà, i és només un avanç del que pot ser aquest interessant monòleg. En cas de pluja, l’acte es portarà a terme al cinema El Casal de Torelló. 

08/09/2013 - La Unió Ciclista Taradell amb la Via Catalana

Després que el Club Patí Taradell decidís incorporar el patrocini de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les seves samarretes, ara és el torn de l’entitat que agrupa els afeccionats al món del ciclisme d’aquesta localitat. Aquest és el resultat de la proposta que va fer l’Assemblea Territorial d’aquest municipi a la Unió Ciclista Taradell. Els ciclistes lluiran tant el logotip de l’ANC com l’estelada en la part posterior del seu mallot, adherint-se d’aquesta manera a la campanya de l’ANC que pretén eixamplar la majoria social favorable a la independència de Catalunya a través de l’esport.

Paral·lelament, tal i com es pot observar en la fotografia de grup realitzada abans d’una de les sortides setmanals de l’entitat, la Unió Ciclista Taradell ha mostrat el seu suport a la Via Catalana cap a la Independència ja que la majoria dels seus integrants hi seran presents. Molts d’ells viatjaran amb el servei d’autobusos que l’Assemblea Territorial de Taradell ha posat a disposició dels veïns de la localitat.

Aquesta no ha sigut l’única mostra de suport a la Via Catalana des del món de l’esport. En aquest sentit, una de les més destacables a nivell nacional és el ramal de la cadena que, el proper dia 11 de setembre, diferents esportistes confeccionaran per l’interior de les instal·lacions del Camp Nou, segurament el símbol internacional més potent de l’esport Català. 

08/09/2013 - Osona i El Ripollès repicaran campanes per la Via Catalana

Diversos municipis osonecs s’han sumat a la inciativa de repicar les campanes de cada poble per anunciar l’inici de la Via Catalana i fer un clam conjunt per la llibertat el proper 11 de setembre. El repic tindrà lloc a les 17:14h coincidint amb l’inici de la Via Catalana que unirà els 400 quilòmetres de la cadena humana que l’Assemblea ha convocat per aquesta Diada.

A Osona ja hi ha diversos municipis que han anunciat que faran sonar les campanes. De moment hi ha confirmats Seva, Balenyà, Roda de Ter, Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, L’Esquirol, Cantonigròs, Rupit, Taradell (Santa Llúcia), Malla, Manlleu, Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola.

Pel que fa al Ripollès hi ha confirmades les campanes de Queralbs, Núria, Pardines, Ribes de Freser, Camprodon, Sant Pau de Seguries, Setcases, Vilallonga de Ter i Llanars. 

05/09/2013 - CONSELLS, DUBTES I ACLARIMENTS de la VIA CATALANA

Queden pocs dies per fer història i perquè la Via Catalana sigui un èxit tots els participants cal que estiguem ben informats i coordinats. Aquí teniu el recull d'alguns consells, dubtes i aclariments:

- Si no ens hem inscrit a la Via Catalana, hi podrem participar el mateix 11 de setembre?
Sí. És un acte obert i inclusiu i tothom s’hi podrà afegir però es recomana fer la inscripció corresponent prèviament per facilitar la logística de l’acte.

- Fins quin dia ens hi podem apuntar?
Fins el mateix 11 de setembre a via.assemblea.cat.

- Quins són els trams que estan més buits?
Ens aquests moments queden una quinzena de trams per acabar d’omplir a les Terres de l’Ebre.

- Si ja estic inscrit, puc canviar de lloc?
Sí, a través de la web via.assemblea.cat. Et dones de baixa on estaves inscrit i ho tornes a fer en un nou tram.

- Si a última hora no puc anar a la cadena humana i estic inscrit, què he de fer?
Difusió perquè altres persones hi vagin.

- Si estem inscrits no hem rebut cap correu amb informació per arribar al tram què hem de fer?
Tota la informació es pot consultar a través de la web via.assemblea.cat. S’introdueix el correu electrònic i arribarà un correu amb tota la informació.

- A quina hora hem de ser al tram adjudicat?
Es recomana dinar al poble més proper d’on es faci la cadena. A les 16h cal ser al lloc concret i es començarà a fer el desplegament. Quan arribeu trobareu voluntaris que us indicaran on col•locar-vos.

- A quina hora es tallaran les carreteres?
El trànsit s’anirà tallant de manera progressiva a partir de les 13h per això es recomanar ser al poble més proper per dinar ja allà.

- Si anem amb cotxe privat, on podem aparcar?
Hi haurà aparcaments habilitats. Tota la informació referent a cada tram es pot consultar a la web.

- Què passarà amb els peatges?
Es podrà de forma gratuïta en alguns trams de l'AP-7 al nord i al sud del Principat, i també a la C-32 al seu pas pel Maresme, entre les 13.00 i les 19.00. Caldrà seguir les instruccions dels Mossos d’Esquadra. Els peatges estaran oberts en cas que no hi hagi via alternativa.

- Quanta estona durarà la cadena?
Entre 30 i 45 minuts. A les 17:14 sonaran els campanars que seran un crit a la llibertat i al mateix temps l’indicador de l’inici de la cadena. LA mateix moment es començarà a fer la gigafoto i l’enregistrament aeri.

- Quan acabi, ja podem marxar? Com s’organitza la sortida?
Quan ho indiquin els voluntaris podrem desfer la cadena i sortirem seguint les indicacions d'ells i dels Mossos d'Esquadra.

- Com sabrem si la cadena està tota feta?
Tota la informació es podrà seguir a través de les emissores de ràdio que oferiran tota la crònica dels actes per tal que tothom sàpiga què està passant. S’aconsella portar auriculars i ràdios FM per fer el seguiment ja que les cobertura de mòbil i 3G es preveu que estarà saturada.

- És obligatòria la samarreta groga?
No, però s’aconsella anar groc per tenir una imatge més impactant.

- Què cal portar?
S’aconsella portar aigua i gorra o barret pel sol, i si es vol també cadires.

- Quins consells de seguretat i salut hem de seguir?
L’Agència de Salut Pública i els Mossos d’Esquadra han publicat una sèrie de consells que trobareu adjunts en aquesta notícia.

Arxiu PDF: Consells 

05/09/2013 - Osona ja té més d’11.500 inscrits a la Via Catalana

Un total 11.500 osonencs ja han formalitzat la inscripció a la Via Catalana a través de les assemblees locals i territorials. Si hi sumen El Ripollès aquesta xifra arriba gairebé als 13.000. Cal tenir en compte que aquests inscrits són a través de les assemblees locals i territorials i que hi ha molts més osonencs que han fet la inscripció per lliure i que aquí no estan comptabilitzats.

Majoritàriament Osona i Ripollès es desplaçaran cap al nord omplint trams de l’Alt Empordà. Però aquesta setmana també s’ha intensificat la campanya per aportar gent a les Terres de l’Ebre. Des d’Osona s’estan omplint tres autocars i també s’està gestant una caravana de vehicles particulars. La caravana sortirà de l’aparcament de la Sala la Canal de Tona a les 9 del matí. Les inscripcions ja estan obertes. Cal enviar un correu electrònic a osona@assemblea.cat indicant nom i cognoms del totes les persones que viatjaran en el cotxe i telèfon de contacte.

Pel que fa als autocars, l’ANC Vic en destinarà 3 a Alcanar. La sortida serà a les 10 del matí. Els tiquets ja estan a la venda a la Tintoreria Toni Vilar al carrer de Gurb, en horari comercial, i a la parada dels dissabtes que organitza l’Assemblea a la Plaça Major. El tiquets per l’autocar tenen un preu de 9 euros.

Osona es reparteix els trams de la següent manera:
- Tram 18 Alcanar: Vic
- Tram 540 Maçanet de la Selva: Viladrau
- Tram 542 Maçanet de la Selva: Seva - El Brull
- Tram 561-562 Caldes de Malavella: Lluçanès i Perafita
- Tram 574 Caldes de Malavella: Tavèrnoles
- Tram 575-576 Riudellots de la Selva: Roda de Ter
- Tram 576 Riudellots de la Selva: Santa Eulàlia de Riuprimer
- Tram 577 Riudellots de la Selva: Santa Eugènia de Berga
- Tram 643 Camallera: Manlleu
- Tram 644 Bàscara: Manlleu
- Tram 648 Pontós: Bisaura
- Tram 648 Pontós: Malla
- Tram 649 Ripoll
- Tram 661 Vilamalla: Collsacabra
- Tram 679, 680, 681 Figueres: Vall del Ges
- Tram 683 Llers: Tona
- Tram 692, 693 Biure: Taradell
- Tram 697 Capmany: Folgueroles
- Tram 698 Capmany: Gurb i Calldetenes
- Tram 701 Capmany: Sant Julià de Vilatorta
- Tram 702 Darnius: Aiguafreda i Sant Martí de Centelles
- Tram 718 La Jonquera: Balenyà
- Tram 719 El Pertús: Centelles
- Tram 720, 720, 722 El Pertús: Vic

Pel que fa a la distribució de pobles; Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Per exemple Vic, ja compta amb 1.600 inscrits. Vall del Ges, amb 1.100 inscrits, anirà al nord de Bàscara i Manlleu, també amb més de 1.200 participants, al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Taradell és també un dels municipis amb gran mobilització amb més de 1.000 inscripcions com Vilatorta amb 600. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Els autocars i les caravanes de cotxes sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions segueixen obertes i es poden fer a http://via.assemblea.cat o a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Es poden consultar a:http://assemblea.cat/osona/. Amb els autocars plens ara s’intensifiquen les inscripcions amb cotxes particulars també a través de les assemblees locals.
 

05/09/2013 - Els membres del Consell Assessor participaran a la Via

Diversos membres del Consell Assessor de l’ANC Osona han explicat en quins punts prendran part a la Via Catalana. Ramon Roca, Josep Costa, Lluís Solà, Ferran Blancafort, Quim Capdevila, Maica Bernal, Ton Granero i Josep Vernis es traslladaran al nord, a El Pertús amb els autocars de l’ANC Vic. Josep Pujades, Joan Rovira i Aurora Colom es mobilitzaran amb Manlleu i aniran a Bàscara. Josep Vilaró serà a Alcanar, Cesc Poch a Cervelló, Antoni Anglada a Sils i Mari Moyano a Caldes de Malavella. Enric Casulleres i Andreu Roca seran a Pontós, Lluís Vila a Tamarit, Jordi Figuerola a Caldes de Malavella, Joan Croses a Vilamalla, Vicenç Pascual a Campany, Titi Roca a Orriols, Ricard Torrents a Barcelona i Dolors Solà a les Terres de l’Ebre amb els autocars que hi aportarà l’ANC Vic. Antoni Pladeval anirà amb el seu poble, Taradell, a Biure i Ramon Barniol, amb Calldetenes a Capmany. 

05/09/2013 - L’esport Osonenc també es volca amb la Via

Per tal d’afavorir la participació a la Via Catalana, l’11 de setembre l’esport comarcal adaptarà la seva programació. Per una banda, la 5a Cursa de Muntanya Ciutat de Vic avançarà 30 minuts la sortida dels atletes. Paral•lelament, l’organització de la BTT 11 de setembre de Folgueroles, a part d’escurçar els dos recorreguts, preveu per al recorregut llarg una drecera final que permetrà als ciclistes escurçar el trajecte en cas de necessitat. Respecte al món del motor, les XV 2 Hores de Resistència d’Enduro (Memorial Santi Piella) de Santa Eulàlia de Riuprimer també avançaran la sortida. Finalment, el Club Patí Manlleu, que l’any passat va assistir a la manifestació de Barcelona amb autobús propi, enguany ha optat per desplaçar-se mitjançant el servei d’autobusos de l’Assemblea. 

01/09/2013 - Caravana de cotxes i autocars cap a les Terres de l’Ebre

Osona també es mobilitza per omplir la Via Catalana a les Terres de l’Ebre. Davant la necessitat d’acabar d’omplir trams de difícil cobertura al sud de la Via, l’ANC Osona organitza una caravana cotxes particulars. La caravana sortirà de l’aparcament de la Sala la Canal de Tona a les 9 del matí. Les inscripcions ja estan obertes. Cal enviar un correu electrònic a osona@assemblea.cat indicant nom i cognoms del totes les persones que viatjaran en el cotxe i telèfon de contacte.

D’altra banda, l’ANC Vic també disposa de tres autocars que es destinaran cap al sud, a Alcanar. Els tiquets ja estan a la venda a la Tintoreria Toni Vilar al carrer de Gurb, en horari comercial, i a la parada dels dissabtes que organitza l’Assemblea a la Plaça Major. El tiquets per l’autocar tenen un preu de 9 euros.

És molt important que cap tram de la Via Catalana quedi sense presència de participants. I per aquest motiu es necessita la participació i la mobilització de tothom per assolir la independència. Osona ja ha mobilitzat més de 10.000 persones, a través de les assemblees locals i territorials, que ompliran principalment trams del nord, entre Figueres i El Pertús. Ara cal, acabar de donar una empenta al sud, i Osona també hi serà. 

30/08/2013 - El Salt de Sallent, escenari del nou espot promocional de la Via Catalana

L’espot promocional de l’ANC farà una crida a omplir les Terres de l’Ebre

Aquest dijous, 29 d’agost, el realitzador Lluís Danés va gravar en diverses localitzacions l’espot promocional de la Via Catalana cap a la Independència centrat en omplir les Terres de l’Ebre. Un d’aquestes localitzacions va ser el Salt de Sallent de Rupit. Unes 200 persones d’arreu d’Osona hi van participar formant una gran cadena humana. El vídeo promocional instarà novament a convertir en un èxit la cadena humana del proper Onze de Setembre. Es podrà veure la setmana vinent. 

29/08/2013 - Osona ja té més de 10.000 inscrits a la Via Catalana

Queden trams per omplir a l’Alt Empordà i al Delta de l’Ebre

Majoritàriament les assemblees d’Osona ompliran trams del nord, entre Figueres i El Pertús

Es segueixen fent inscripcions i organitzant desplaçaments amb cotxes particulars

La comarca d’Osona tornarà a fer una demostració de força aportant més de 10.000 persones a la Via Catalana del proper 11 de setembre. Des que es van obrir, les assemblees locals i territorials han rebut una allau de peticions per formalitzar les inscripcions per participar a la cadena humana. La majoria de pobles ja no disposen de places d’autocar però se segueixen fent inscripcions i s’organitzen sortides amb vehicles particulars.

Tot i haver mobilitzat ja més persones que l’any passat per la manifestació, Osona encara vol rebre més inscripcions i és que encara falten trams per omplir. L’Alt Empordà, una de les zones de difícil cobertura, s’omplirà amb molts osonencs. Encara hi queden però alguns trams on manquen inscripcions. L’altra gran repte són les Terres de l’Ebre, on des de l’ANC Osona també s’engresca a la gent a participar-hi.

Pel que fa a la distribució de pobles; Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Per exemple Vic, ja compta amb 1.500 inscrits. Vall del Ges, amb 1.100 inscrits, anirà al nord de Bàscara i Manlleu, també amb més de 1.000 participants, al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Taradell és també un dels municipis amb gran mobilització amb més de 1.000 inscripcions. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Els autocars i les caravanes de cotxes sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions segueixen obertes i es poden fer a http://via.assemblea.cat o a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Es poden consultar a:http://assemblea.cat/osona/. Amb els autocars plens ara s’intensifiquen les inscripcions amb cotxes particulars també a través de les assemblees locals. 

27/08/2013 - Estelada d’espelmes a Santa Eugènia de Berga

Santa Eugènia enceta aquest dimecres els actes de la Festa Major d’enguany i ho farà amb una encesa d’un estelada d’espelmes. Serà el dimecres dia 28 d’agost a la Plaça. Es donarà l’oportunitat d’apadrinar una espelma. L’acte serà a les 10 de la nit. Seguidament hi haurà la projecció d’una pel•lícula. 

25/08/2013 - Taradell assaja la Via Catalana amb 1.500 persones a la Cadena dels Gitanos

Aquest diumenge al matí, i en el marc dels actes de la Festa Major, Taradell ha fet el particular assaig de la Via Catalana. L’assaig, sota el lema ‘Cadena dels Gitanos’ ha superat les expectatives de l’organització i ha reunit 1.500 persones que han format una cadena humana que ha connectat la rotonda de la T fins al carrer Catalunya, a tocar de la rotonda de L’Atlàntida, creuant Taradell. Els participants han cridat consignes a favor de la independència de Catalunya i l’acte s’ha tancat amb el cant d’Els Segadors. Per fer més vistosa la cadena, l’ANC Taradell ha repartit 500 globus grocs que s’han enlairant un cop s’ha desfet.

Pel proper 11 de setembre Taradell ja té plens 14 autocars a més de nombrosos cotxes particulars. En total es mobilitzaran unes 1.200 persones. L’ANC de Taradell es traslladarà a Biure, a l’Alt Empordà. Aprofitant la Cadena dels Gitanos d’aquest diumenge, membres de l’ANC de Biure s’han desplaçat a Taradell per participar a l’assaig.