ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (286-300) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

04/06/2014 - Recollida de Signa un vot durant el mes de juny de l'ANC Vic

L’ANC Vic ja fa mesos que compta amb diversos punts habituals i un de fix en el marc de la campanya Signa un vot. Aquest mes de juny continua recollint vots intensificant els punts de recollida.

- Dimarts, 10 de juny, de 10 a 13 h, casa Comella.

- Dijous, 12 de juny de 2014, de 15 a 18 h. c/ Miramarges, davant UVic.

- Divendres, 13 de juny de 2014, de 15 a 18 h. c/ Miramarges, davant UVic.

- Dissabte, 14 de juny, de 10 a 13 h, casa Comella.

- Dissabte, 14 de juny, de 10 a 13 h, Passeig cantonada c/ Manlleu

- Dissabte, 14 de juny de 2014, de 16 a 20 h. c/ Rafael Gay de Montellà

- Dimarts, 17 de juny de 2014, de 10 a 13 h h. Rbla. Sant Domènec cantonada Parc Jaume Balmes.

- Dimecres, 18 de juny de 2014, de 10 h. c/ del Pare Gallissà, davant estació bus.

- Dimecres, 18 juny, de 17 a 20 h, local de la Rambla dels Montcada

- Divendres, 20 de juny de 2014, de 16 a 20 h. c/ dels Morató, davant Mercat Municipal.

- Dissabte, 21 de juny, de 10 a 13 h, casa Comella.

- Dissabte, 21 de juny, de 10 a 13 h, Passeig cantonada c/ Manlleu

- Dissabte, 21 de juny de 2014, de 16 a 20 h. c/ Rafael Gay de Montellà 

02/06/2014 - COMUNICAT del Secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana

El Secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana, reunit el dia 31 de maig de 2014, en relació a les eleccions europees celebrades el passat dia 25 de maig, fa pública la seva valoració i proposta per a l’etapa que s’enceta després d’aquestes eleccions:

1. Constatem la clara victòria de les coalicions que, en els seus programes, destacaven el suport a la celebració de la Consulta del 9 de novembre d’enguany i que incloïen els punts programàtics proposats per l’Assemblea.

2. Per a les coalicions impulsades per CiU, ERC i ICV-EUiA, els resultats són clarament superiors als registrats en les eleccions europees de 2009. També ho és el nivell de participació a Catalunya, que s’ha incrementat en més de 10 punts (quasi un 30% respecte la participació de 2009). Malgrat això, s’ha de considerar que els índexs de participació són baixos en relació als que hauran de produir-se el dia 9 de novembre.

3. A menys de sis mesos de la Consulta, els resultats d’aquestes eleccions evidencien que cal assegurar uns nivells de participació clarament superiors el dia 9 de novembre i treballar per aconseguir un suport majoritari al Sí i Sí.

4. Per assolir aquests objectius, cal que l’acció política vinculada amb la Consulta i amb el SÍ a la independència prengui un camí d’unitat permanent i estable entre les forces polítiques i socials i les institucions del nostre país.

És per això que proposem la constitució d’una Taula de Forces polítiques i socials que assumeixi la responsabilitat de dirigir la campanya unitària que faci possible la celebració de la Consulta el dia 9 de novembre.

El 9N, votarem!

...i votarem SÍ i SÍ!Barcelona, 31 de maig de 2014 

02/06/2014 - L'ANC dóna suport a la mobilització de Som Escola del 14-N

L'Assemblea Nacional Catalana dóna suport a les accions que emprengui Som Escola i, en especial, a la mobilització que ha convocat per al proper 14 de juny a les 6 de la tarda al centre de Barcelona en contra la Llei Wert i en defensa del model d'immersió lingüística. L'ANC hi participarà amb una pancarta pròpia.

En un comunicat, l'Assemblea anima a la participació i denuncia que la LOMCE i les repetides sentències en contra el model educatiu de Catalunya pretenen "trencar la convivència i el consens que sempre ha existit al nostre país entorn de la immersió lingüística i el model educatiu". Per això, fa una crida "a les forces polítiques i a la societat en general a fer una resposta col·lectiva, contundent, democràtica i participativa en defensa del nostre model d'escola, que és una garantia per al nostre futur nacional".

Arxiu PDF: Comunicat de suport a Som Escola 

01/06/2014 - Nou cicle de conferències de l'ANC Vic

Sota el lema ‘Cap a la independència’, l'ANc Vic engega aquest proper dijous un nou cicle de xerrades. El cicle l’encetarà Jordi Sanz, de la sectorial Jubilats per la independència, amb la xerrada "Les pensions en un estat català". Serà a les 6 de la tarda.

El cicle seguirà el divendres 13 de juny, a les 8 del vespre, amb la xerrada de l’economista David Ros, coordinador de la sectorial Economistes per la independència, titulada "Preguntes i respostes sobre l'impacte econòmic de la independència".

I tancarà el cicle el politòleg i membre del CATN, Josep M. Reniu, amb la conferència "El procés polític de construcció de l'estat català" el divendres 20 de juny a les 8 del vespre.

Totes les conferències se celebraran a l’Auditori Caixa Manlleu (Rbla. Hospital, 11). 

01/06/2014 - Xerrades als casals de la gent gran

Des de l'ANC Osona seguim explicat perquè volem un nou país als casals de gent gran de la comarca. Aquesta setmana, el dijous 29 de maig, ho hem fet amb xerrades a Sant Julià de Vilatorta i Manlleu.

A St. Julià Jaume Busquets va entusiasmar els assistents amb la seva explicació apassionada dels motius pels quals s'ha d votar sí i sí el 9N. Cal destacar la interessant la diferenciació entre legalitat i legitimitat que justifiquen el nostre dret a decidir. Busquets va parlar de l'actualitat i va refermar la dignitat del poble català en el seu conjunt.

I a Manlleu va tenir lloc una xerrada-col·loqui sobre Quin Pais Volem?, organitzada per l’AT de Manlleu, a la Llar del Jubilats on Eduard Sentias va exposar de forma molt entenedora les raons per les quals val la pena treballar per aconseguir aquest nou estat. 

31/05/2014 - Neix El País que Volem, l’eina ciutadana per imaginar la Catalunya independent

Fruit de la unió de diverses entitats de la societat civil ha nascut EL PAÍS QUE VOLEM (EPqV), una entitat de participació ciutadana encaminada a imaginar col·lectivament un país millor. El seu objectiu és crear un procés participatiu i plural en què els catalans plantegin els principals reptes i les diverses propostes sobre les estructures socials, polítiques, econòmiques, culturals i ambientals per a la Catalunya independent.

EPqV compta amb dos òrgans que faciliten el seu funcionament: el Consell Ciutadà i el Consell d’Entitats, que són el nucli públic de referència, i que compten amb un ventall representatiu de persones i entitats de la societat catalana. El Consell Ciutadà està format per 71 persones de diversos àmbits professionals, socials i ideològics; amb una gran transversalitat de visions i enfocs socials. Són Carles Boix, Professor Univeritat de Princeton; Pere-Joan Cardona, investigador biomèdic; Antoni Castells, economista; Jaume Roures, productor audiovisual; Xavier Solano, assessor al Parlament Britànic; Salvador Cardús, sociòleg; Julià de Jòdar, escriptor; Antoni Dalmau, escriptor; Montserrat Nebreda, professora universitària; Frederic Prieto, exalcalde de Cornellà; Lluís Rabell, president de la FAVB; Ferran Requejo, politòleg; Toni Soler, periodista; o Imma Tubella, sociòloga, entre d’altres.

Els membres del Consell donen suport a la iniciativa, aporten reptes i propostes, difonen el projecte, i participaran com a ponents en actes públics i en la gestió dels continguts en l’àmbit de coneixement propi de cadascú.

El Consell d’Entitats, d’altra banda, està format per l’Assemblea Nacional Catalana, l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, la Fundació Carta de la Pau, la Fundació Congrés Cultura Catalana, la Plataforma per la Llengua, la Universitat Catalana d’Estiu, Sobirania i Justícia i l’Associació Catalana de Professionals.

Per donar veu a la ciutadania i poder recopilar totes les seves propostes, EPqV comptarà amb tres eixos de treball: una plataforma 2.0, en forma de xarxa social, www.elpaisquevolem.cat, on els usuaris poden plantejar reptes i propostes sobre qualsevol àmbit; actes presencials de format divers, organitzats per les entitats col·laboradores del projecte; i un eix mediàtic, espais de diàleg als mitjans de comunicació.

EPqV es desenvoluparà en tres fases i culminarà el 23 d’abril del 2015. La primera, de l’Abril al Desembre del 2014: és aquella en què cada persona o col·lectiu pot plantejar els reptes clau del país i les propostes per fer-hi front. A la segona fase, del gener al febrer del 2015, el Consell Ciutadà i el Consell d’Entitats aplegaran els continguts per garantir que les conclusions quedin sistematitzades amb rigorositat acadèmica. Finalment, per Sant Jordi de 2015 es publicarà en paper i a la web els resultats del procés, amb les diverses i plurals propostes recollides per fer front als reptes clau.

+ info: www.elpaisquevolem.cat

 

28/05/2014 - L’ANC Vic presenta un nou cicle de conferències

Aquest dimarts l’ANC Vic va presentar un nou cicle de tres conferències sota el lema ‘Cap a la independència’. El cicle l’encetarà Jordi Sanz, de la sectorial Jubilats per la independència, el dia 5 de juny amb la xerrada "Les pensions en un estat català". Serà a les 6 de la tarda. El cicle seguirà el divendres 13 de juny, a les 8 del vespre, amb la xerrada de l’economista David Ros, coordinador de la sectorial Economistes per la independència, titulada "Preguntes i respostes sobre l'impacte econòmic de la independència". I tancarà el cicle el politòleg i membre del CATN, Josep M. Reniu, amb la conferència "El procés polític de construcció de l'estat català" el divendres 20 de juny a les 8 del vespre. Totes les conferències se celebraran a l’Auditori Caixa Manlleu (Rbla. Hospital, 11).

Declara’t a Catalunya

Durant la roda premsa de presentació també es va explicar la campanya "Declara't a Catalunya". Jesús Planchart, membre de l’ANC Vic, va explicar que l’objectiu de la iniciativa és potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment. Es tracta, doncs, de la Via Catalana cap a la Hisenda Pròpia.

El lliurament de la informació fiscal es pot fer de dues maneres:

- Lliurament presencial: Un cop localitzada l’oficina més propera hi ha a declarat.assemblea.cat un document autoeditable per escriure les dades, se n’imprimeixen dues còpies i es lliuren al registre juntament amb una còpia de la declaració, on segellaran una còpia del full imprès com a comprovant de la presentació.

- Lliurament per internet: Per a poder fer la presentació telemàtica cal acreditar-se, per certificat digital, o amb un lector de DNI amb xip, o bé anant a la oficina més propera de la Xarxa de tributs amb el DNI i demanar un codi de verificació que servirà durant 48 hores per a fer la presentació.

Per a presentar les declaracions de Renda del 2013 hi ha de termini fins el desembre del 2014.

Signa un vot

Per la seva part, Carme Vilaró, membre de l’ANC Vic, va fer un balanç de la campanya Signa un vot a Vic iva destacar que ‘com va dir el jutge Santiago Vidal, aquesta és una acció jurídica, no política’ i que ‘és la primera vegada a nivell mundial que es recórrer a un dret fonamental de petició per reclamar la independència d'un país’. També va destacar que en aquest moment, l'ANC de Vic a més dels punts fixes que tenen de recollida de vots, ara ‘ens desplacem per fer-nos presents arreu de la ciutat’ i organitzen recollides en punts com la UVic, festes de barris, actes esportius, mercat municipal, etc.

Francesc Comes, coordinador de l’ANC Vic, va tancar la roda de premsa demanant als mitjans que ‘ens facin d'altaveus en un moment que necessitem a tothom per arribar a la consulta amb condicions favorables per decidir independència’. 

27/05/2014 - L’ANC presenta Declara’t a Catalunya per potenciar el lliurament de les dades fiscals a l’Agència Tributària

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en pràctica aquest dimarts la campanya Declara’t a Catalunya, amb la que pretén potenciar que els ciutadans i empreses de Catalunya informin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) sobre les seves declaracions fiscals. Diversos representants de l’ANC han fet el pas aquest matí a l’Oficina de Tributs de Catalunya situada al carrer Mejía Lequerica, 12, a Barcelona, per dur a terme els tràmits per lliurar la seva informació fiscal, de manera presencial i telemàtica.

Ho han fet el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, els membres del Secretariat Marcel Padrós i Andreu Porta, i els membres de la sectorial d’economistes, Xavier Vidal i David Ros. Marfany ha destacat que la campanya és una “eina més per a col·laborar en la creació de la Hisenda Pròpia”. Vidal, per la seva banda, ha explicat la importància del projecte, que permet que els ciutadans donin informació d’especial importància per a l’ATC, i ha destacat que la “Hisenda Pròpia és una estructura d’estat absolutament imprescindible i els ciutadans també podem ajudar a reforçar-la”. “De la mateixa manera –ha afegit- que hem estat capaços de sortir al carrer 1.500.000 persones pacíficament, i de fer una cadena humana de 400 quilòmetres, també som els primers que lliurem la nostra informació fiscal abans que ens la demanin”.

Com Declarar-se a Catalunya

L’objectiu de la iniciativa és la de potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment. Es tracta, doncs, de la Via Catalana cap a la Hisenda Pròpia.

Gràcies al conveni que ha signat l’Agència Tributària amb les Diputacions s’ha creat la Xarxa de Tributs de Catalunya que ha permès passar de les 4 oficines que hi havia originàriament –una per província- a les 83 que hi ha actualment (es poden consultar a www.tributs.cat )

El lliurament de la informació fiscal es pot fer de dues maneres:

- Lliurament presencial: Un cop localitzada l’oficina més propera hi ha a declarat.assemblea.cat un document autoeditable per escriure les dades, se n’imprimeixen dues còpies i es lliuren al registre juntament amb una còpia de la declaració , on segellaran una còpia del full imprès com a comprovant de la presentació.

- Lliurament per internet: Per a poder fer la presentació telemàtica cal acreditar-se, per certificat digital, o amb un lector de DNI amb xip, o bé anant a la oficina més propera de la Xarxa de tributs amb el DNI i demanar un codi de verificació que servirà durant 48 hores per a fer la presentació.

Per a presentar les declaracions de Renda del 2013 hi ha de termini fins el desembre del 2014.+ info: www.declarat.assemblea.cat

 

19/05/2014 - La manlleuenca, Núria Guillaumes, escollida tresorera de l'ANC

Aquest passat dissabte, a Tortosa, el nou Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana va reelegir Carme Forcadell com a presidenta de l'entitat. La nova direcció de l'ANC manté com a vicepresident Jaume Marfany i compta amb dues noves incorporacions: Antoni Morral com a secretari, en substitució de Jordi Martínez, i la manlleuenca Núria Guillaumes com a tresorera, substituint Oriol Sallas.

Núria Guillaumes està implicada amb l’ANC des dels seus inicis. Primerament des de l’Assemblea local de Manlleu i posteriorment des de la coordinadora comarcal d'Osona. Aquest és el segon any que forma part del Secretariat Nacional.

A nivell osonenc, també formen part del secretariat nacional Marc Costa i Noemí Morral. 

19/05/2014 - L’ANC crida a 'desbordar les urnes' el 25 de maig

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic avui el manifest del seu posicionament respecte les eleccions europees del 25 de maig. En roda de premsa celebrada a la seu de l'ANC, la presidenta de l'entitat, CARME FORCADELL, i els membres del Secretariat Nacional PERE PUGèS i NOEMí MORRAL han fet una crida als sobiranistes a votar; i a fer-ho per les opcions que defensen la consulta del 9 de novembre (CiU, ERC i ICV-EUiA).

Forcadell ha remarcat que “LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE COMENçA EL 25 DE MAIG”, i ha assegurat que “NECESSITEM REPRESENTANTS QUE EXPLIQUIN QUE EXERCIREM EL DRET A L’AUTODETERMINACIó”. “EUROPA ENS MIRA”, ha afegit Forcadell, que ha considerat “PARADOXAL” que al debat de candidats europeus es parlés sobre els processos polítics existents a Escòcia i a Catalunya; mentre que al debat entre els principals candidats espanyols no se'n fes referència. “NOSALTRES ESTEM EN CAMPANYA ELECTORAL”, ha conclòs Forcadell, fent referència a la mobilització de les assemblees territorials per impulsar la participació d'unes eleccions amb un molt baix percentatge de vots.

En aquest sentit, Morral ha remarcat que es repartiran díptics informatius animant a la participació arreu del país i ha remarcat la importància que per a l'ANC té la internacionalització del procés; posant com a exemple la campanya "The World meets Catalonia", presentada aquest matí en roda de premsa a Girona.

Pugès, per la seva banda, ha explicat les negociacions que ha mantingut l'ANC durant mesos per tal d'aconseguir una candidatura unitària, primer, i aconseguir que els partits incorporessin al seu programa uns punts “IRRENUNCIABLES”, explicats a la Declaració de Febrer. “L’ACTUACIó UNITàRIA EN AQUESTS PUNTS PROGRAMàTICS S’HA ACONSEGUIT AMB ESCREIX I ENS HEM DE FELICITAR”, ha conclòs Pugès.

El manifest aprovat pel Secretariat Nacional de l'ANC crida a “DESBORDAR LES URNES AMB UN MISSATGE SOCIALMENT PLURAL, PERò NACIONALMENT CLAR I UNITARI: VOTAREM LA NOSTRA LLIBERTAT EL 9 DE NOVEMBRE” 

19/05/2014 - La campanya “The world meets Catalonia” portarà persones d’altres països a llars catalanes

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest matí la campanya “The world meets Catalonia”, un projecte inèdit que vol fer conèixer la realitat de Catalunya a persones d’arreu del món de manera directa, presencial i participativa.
L’activitat tindrà lloc el cap de setmana de l’11 al 13 de juliol i consistirà en l’acolliment de persones de països d’arreu del món a diferents llars catalanes de les comarques de Girona i Osona. Més endavant està previst repetir l’activitat en altres comarques de Catalunya.

Els ciutadans catalans, persones individuals o famílies, que participin en aquesta iniciativa hostatjaran a casa seva a una o més persones de fora de Catalunya. Els participants catalans es faran càrrec de l’allotjament de les persones convidades, així com de la manutenció i de tots els desplaçaments durant l’estada.

Segons han explicat en roda de premsa els membres del comitè organitzador del projecte i membres de l’ANC, Dolors Lloveras, Eduard Casas i Carme Renedo, l’objectiu és que els convidats puguin conèixer de primera mà el procés que es viu a Catalunya de la mà de ciutadans catalans, i que posteriorment puguin difondre aquesta experiència als seus llocs d’origen: familiars, amics, xarxes socials, entorn laboral, associacions, etc.

Per tal que aquest guiatge sigui més fructífer, des de l’organització s’ajustaran al màxim possible les afinitats, edats i habilitats lingüístiques dels participants catalans amb els acollits. En aquest sentit, en el procés d’inscripció es demana als voluntaris catalans que indiquin els coneixements d’idiomes, l’edat i el camp professional, d’estudi o d’aficions. Així mateix, es demanen les possibilitats d’acolliment, tant pel que fa a disponibilitat de llits com d’adaptació de la llar (per a bebès o persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres).

D’altra banda, les assemblees exteriors de l’ANC seran les encarregades de col·laborar en la cerca de persones d’arreu que vulguin participar en l’experiència (empresaris, treballadors, periodistes, artesans, blocaires, escriptors, artistes...). Qualsevol persona de fora que tingui curiositat i estigui interessada en conèixer Catalunya en primera persona és convidada a participar-hi.


Inscripció oberta
Durant la presentació d’aquest matí al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona, s’ha presentat el web de la campanya: www.worldmeetscatalunya.cat. El lloc reuneix la informació sobre el programa i inclou el formulari per introduir totes les dades necessàries per a inscriure-s’hi, tant per a les llars acolllidores de les comarques de Girona i Osona, com per als convidats.

Acte central a Girona
El mateix cap de setmana de l’11 al 13 de juliol s’està preparant un gran acte a la ciutat de Girona, organitzat pel diari El Punt Avui i la col·laboració de l’ANC, AMI, i Òmnium Cultural. Al sí d’aquest cap de setmana, es farà un acte central de la campanya que comptarà amb l’assistència de tots els convidats estrangers i tots els seus amfitrions.
Els participants a “The world meets Catalonia” tindran, d’aquesta manera, una bona oportunitat per viure un acte participatiu en favor de les llibertats civils i la democràcia.

+ info: www.worldmeetscatalunya.cat

 

14/05/2014 - L’ANC Vic intensifica la recollida de Signa un vot

L’ANC Vic ja fa mesos que compta amb diversos punts habituals i un de fix en el marc de la campanya Signa un vot. Aquest mes de maig a més, intensifica la recollida posant especial atenció en col•lectius de gent gran i de joves, entre d’altres.

Llista de punts de recollida;


- Dimecres 14 de maig. De 13 a 18 h, davant el Recinte Firal el Sucre

- Dimecres 15 de maig. De 10 a 13 h i de 17 a 19 h. c/ Dr. Fleming, davant IES Vic

- Divendres 16 de maig. De 10 a 13 h. c/ Rector de Vallfogona, davant IES La Plana

- Divendres 16 de maig. De 10 a 13 h. Av. Olímpia, davant IES Jaume Callís

- Divendres 16 de maig. De 16 a 20 h. Local de la Rambla dels Montcada, núm. 2

- Dissabte 17 de maig. De 10 a 13 h. Casa Comella, a Plaça durant el Mercat.

- Dissabte 17 de maig. De 10 a 13 h. Plaça Santa Clara, xamfrà amb c/ Manlleu, durant el Mercat

- Dilluns 19 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Miramarges, c/ Sagrada Família, 7

- Dilluns 19 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Torre dels Frares, c/ de la Laura, 13

- Dimarts 20 de maig. De 10 a 13 h. Casa Comella, a Plaça durant el Mercat.

- Dimarts 20 de maig. De 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Rambla Sant Domènec, núm. 24, davant Arts i Oficis

- Dijous 22 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Miramarges, c/ Sagrada Família, 7

- Dijous 22 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Torre dels Frares, c/ de la Laura, 13

- Dissabte 24 de maig. De 10 a 13 h. Casa Comella, a Plaça durant el Mercat.

- Dissabte 24 de maig. De 10 a 13 h i de 16 a 20 h. Plaça dels Màrtirs

Campanya ‘Signa un vot’

La campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA va començar el juny del 2013 i, des d'aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d'acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d'instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l'octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d'extensió del projecte, creant l'estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d'instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d'acord amb la legislació internacional. 

13/05/2014 - Noemí Morral, Nuri Guillaumes i Marc Costa tornen a formar part del Secretariat Nacional de l’ANC


· Els comicis han comptat finalment amb una participació de 7.296 persones a nivell nacional

· Carme Forcadell ha estat la candidata més votada amb 6.905 vots

Un total de 7.296 membres de ple dret de l’ANC van participar a les eleccions del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del passat 10 de maig. Així ho confirmen els resultats definitius que ha proclamat la Junta Electoral; que determinen que l’actual presidenta de l’entitat, CARME FORCADELL, ha estat la candidata més votada amb 6.905 vots. La segueixen l’actual vicepresident, JAUME MARFANY, amb 4.835 vots; FERRAN CIVIT, amb 4.821; IGNASI TERMES, amb 4.424; i ROSA ALENTORN, amb 4.333 vots.

El llistat amb tots els cadidats es pot consultar al següent enllaç: https://assemblea.cat/AGO2014/Resultats_definitius_sn2014.htm.

En clau regional, tornen a formar part del Secretariat com a representats de la regió 9, integrada per Osona i Ripollès; Noemí Morral, Nuri Guillaumes i Marc Costa. A Osona i Ripollès van votar un total de 272 socis de l’entitat dels 1.466 que té la regió 9.

El SN es constituirà el dissabte 17 de maig, en un plenari en què s’escolliran els càrrecs orgànics de l’entitat (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a).

A nivell nacional la participació ha estat del 24’1% (7.296 vots d’un cens de 30.274)

+ info: https://assemblea.cat/AGO2014/Resultats_definitius_sn2014.htm

 

11/05/2014 - Més de 6.500 persones han votat a les eleccions de l’ANC, segons els resultats provisionals

6.501 membres de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han votat a les eleccions del Secretariat Nacional (SN) de l’entitat, segons els resultats provisionals obtinguts amb quasi el 100% de recompte fet. Els comicis haurien comptat amb una participació del 21’6% tenint en compte que són 30.000 les persones que tenien dret a vot a les eleccions.

Els resultats provisionals determinen que l’actual presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, hauria estat la més votada amb 6.072 vots; seguida de Ferran Civit, amb 4.252 vots; i de l’actual vicepresident, Jaume Marfany, amb 4.213 vots. Els segueixen Ignasi Termes amb 3.920 vots; Rosa Alentorn amb 3.782 vots; Irene Martín amb 3420 vots, Josep Albertí amb 3329 vots; Jordi Martínez amb 3290 vots; Jaume Terribas amb 3.111 vots; i Ricard Gené amb 3.077 vots. Els 25 candidats de representació nacional més votats seran els que passaran a formar part del Secretariat [Adjuntem llistat amb els resultats provisionals]. A següent enllaç podeu consultar els resultats provisionals de tots els candidats, tant de representació nacional com territorial:

https://assemblea.cat/eleccions2014/Resultats_23_59.htm

Normalitat i participació
Les eleccions d’aquest dissabte al matí s’han dut a terme de 10 a 14 hores a més de 190 seus electorals i hi han pogut votar tots els membres de ple dret fins el 5 d’abril del 2014. La jornada s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat i a les seus el degoteig de votants ha estat constant.

La Junta Electoral proclamarà els resultats definitius el 13 de maig. El dissabte 17 de maig es constituirà i presentarà formalment el nou Secretariat Nacional, en un plenari en què s’escolliran els càrrecs orgànics de l’entitat (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a).

75 candidats pel nou mandat
Els candidats a les eleccions podien presentar-se com a membres de representació nacional (són escollits per la totalitat de membres de ple dret) o bé com a membres de representació territorial (votats pels membres de ple dret de les respectives regions amb què s’organitza l’ANC). En els dos casos, les candidatures són sempre personals, tot i que es pot especificar, si s’escau, la pertinença a algun grup de treball a tall informatiu.

El Secretariat Nacional de l’ANC estarà format per 75 membres, 25 dels quals sorgiran d’entre els candidats de representació nacional i 50 d’entre els candidats de representació territorial. El SN que surti escollit serà l’encarregat de portar a terme el Full de Ruta que van aprovar els membres de l’entitat a l’Assemblea General Ordinària del passat 5 d’abril a Tarragona. 

11/05/2014 - Vicent Partal presenta ‘A un pam de la independència’ a Sant Quirze de Besora

El proper dijous 15 de maig, a les 19:30h, Vicent Partal presentarà el llibre ‘A un pam de la independència’ a Sant Quirze de Besora . L’acte tindrà lloc a l'auditori de "Caixa Manlleu". La presentació anirà acompanyada d'un col•loqui posterior, i d’un sopar lleuger a ca la Càndida (aprox 15 €).

El llibre és la crònica del procés que porta des de la gestació de l’Estatut de 2006 fins a la situació actual, amb el sobiranisme en primer pla del debat a Catalunya. Partal, basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, també reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s'han produït recentment arreu del món, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec. I, en darrer terme, exposa el seu ideari sobre les característiques de la Catalunya independent que desitja i creu possible. La seva és una visió optimista i pràctica, convençuda que la independència de Catalunya no només és possible sinó que es produirà en el si de la Unió Europea.