ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (241-255) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

04/09/2014 - La Cursa de Muntanya Ciutat de Vic s'avança al dia 10 i serà més independentista que mai

L’edició d’enguany de la Cursa de Muntanya Ciutat de Vic serà més reivindicativa que mai. En primer lloc, la cursa s’ha adherit a la campanya “Corre per la Independència”, que té com a objectiu donar suport al procés cap a la independència de Catalunya al mateix temps que es fa una activitat física com són les curses populars.

D’altra banda, la cursa, que tradicionalment es celebrava el dia 11 de setembre al matí, s’avança a la revetlla de la Diada. D’aquesta manera, es facilita l’assistència dels atletes a la Via Catalana 2014, el mosaic en forma de V que es formarà a la ciutat de Barcelona l’11 de setembre. Així, doncs, aquesta vegada la cursa es correrà de nit, donant-se el tret de sortida el dia 10 de setembre a les 21h.

A més, just abans d’iniciar-se la cursa, es llegirà el manifest que la Sectorial d’Esportistes de l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes han elaborat conjuntament. Aquest manifest pretén donar a conèixer que, només amb la independència, l’esport català podrà desenvolupar-se en la seva màxima plenitud.

El compromís que els organitzadors de la cursa (CA Vic, UE Vic, Oson@corre i Lluna Plena) demostren amb el moment que viu la nostra nació no fa més que reforçar la idea que el procés d’independència és transversal, majoritari i necessari per assegurar el progrés en tot els àmbits de la nostra societat.

+ info: www.cavic.cat/cursademuntanya

 

02/09/2014 - Les Carpes celebren ‘La nit de la consulta’

El proper dissabte, 6 de setembre, Les Carpes de Vic seran l’escenari d’un primer assaig de consulta. Els visitants podran votar, responent les mateixes preguntes que es faran el proper 9 de novembre. En col·laboració amb l’ANC Osona, VamCats i ElBus.cat, aquest espai d’oci nocturn de les nits d’estiu osonenques, es convertirà en el primer escenari on es farà aquest assaig. El públic que ho desitgi podrà participar d’aquesta consulta i, al final de la nit, entre els votants es farà un sorteig de dos lots de productes gentilesa de VamCats i de l’ANC Osona.

Durant tota la nit, ElBus.cat presidirà l’entrada al recinte i, a dins, un photocall amb argumentari divers pel Sí-Sí servirà perquè el públic pugui mostrar arguments pel vot favorable. Membres de l’ANC també hi seran presents amb les urnes corresponents per poder fer la consulta i el posterior recompte. El resultat es donarà a conèixer la mateixa nit.

Amb aquesta acció des de l’ANC Osona es vol motivar el públic més jove a implicar-se en el procés cap a la independència de Catalunya que es troba en moments decisius. 

02/09/2014 - Dissabte, assaig de V a Folgueroles

Osona viurà dissabte el tercer assaig de V, per anar preparant la Via Catalana que es farà el proper Onze de Setembre a Barcelona. En aquesta ocasió, l’assaig serà a Folgueroles dissabte que ve, dia 6, en el marc de la festa major del municipi. La concentració serà a les 7 del vespre al monument de L’Atlàntida i la V s’estendrà pel carrer Major i l’avinguda Atlàntida. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles, i, un cop acabi, es repartirà coca i llonganissa als participants.

Es tracta del tercer assaig de V que es fa a la comarca. El primer va ser a Taradell el passat 24 d’agost i va reunir unes 500 persones. Aquest dilluns, unes 200 persones també van fer una V a Sant Hipòlit de Voltregà. 

28/08/2014 - Toni Ortiz farà un dibuix 3D per a l’ANC a Santa Eugènia de Berga

En el marc de la festa major del municipi, l’ANC de Santa Eugènia de Berga ha organitzat dues activitats pel proper dimecres, 3 de setembre. En la primera, hi participarà el dibuixant osonenc Toni Ortiz. A partir de les 9 del matí, s’instal·larà a la plaça Major per fer una reproducció del campanar de l’església de Santa Eugènia, d’on es desplegaran dues estelades. Es preveu que la realització del dibuix, creant un efecte 3D a l’espectador, s’allargui durant dotze hores, fins a les 9 del vespre. Tot seguit, cap a dos quarts de 10, a la mateixa plaça, començarà un concert de versions internacionals a càrrec del duet acústic Ater-Covers. 

26/08/2014 - Assaig de V a Sant Hipòlit de Voltregà

Seguint amb els assajos de V previs a l’Onze de Setembre, aquest proper dilluns serà el torn de Sant Hipòlit de Voltregà. En el marc de la Festa Major l’ANC Voltreganès farà un assaig de V. Serà a el dia 1 de setembre, a les 9 del vespre a la Plaça Canigó. La V es formarà entre l’avinguda President Josep Tarradellas i el Carrer del Montseny. Es farà just abans del Castell de Focs.

El proper assaig de V a Osona serà el dia 6 de setembre a Folgueroles a les 7 de la tarda, també en plena festa major. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles. 

26/08/2014 - Cicle de presentacions de l’ANJI a Osona

L’Assemblea Nacional de Joves Independentistes d’Osona (ANJI Osona), la secció jove de l’Assemblea Nacional Catalana, ha organitzat un cicle de xerrades a diversos pobles osonencs per tal de donar-se a conèixer i engrescar els joves menors de 30 a implicar-se en l’organització i col•laborar activament en els actes i accions que promou l’entitat.
El cicle arrencarà aquest divendres a Manlleu. La primera xerrada serà a les 7 de la tarda al Bar Brindis (carrer Enric Delaris, 35). Seguirà el diumenge dia 31 d’agost a Prats de Lluçanès, també a les 7 de la tarda a Cal Bach (baixos de l’Ajuntament).

La setmana vinent el cicle seguirà a tres municipis més: Tona el dia 3 de setembre a Can Licus (carrer Nou, 1), Taradell el dia 4 al Celler de l’Hotel Rosa (Passeig Sant Genís, 37) i a Vic el dia 7 al local de l’ANC Vic (Rambla dels Montcada, 2). Totes les presentacions seran a partir de les 7 de la tarda.

Les presentacions aniran a càrrec de membres de l’ANJI Osona que explicaran el funcionament d’aquesta sectorial de l’ANC i com s’hi pot col•laborar. En el procés en el qual estem immersos i en el moment on ens trobem es determinat que els joves s’hi impliquin ja que el futur de Catalunya també està a les seves mans. 

24/08/2014 - Unes 500 persones participen a la V Gitana de Taradell

Unes 500 persones han participat aquest diumenge al matí a la V Gitana que s’ha fet a Taradell, coincidint amb la festa major del municipi. Es tracta d’un dels molts assajos que es fan aquest estiu arreu del país de cara a la gran V del proper Onze de Setembre a Barcelona. La V Gitana, organitzada per l’ANC de Taradell, ha agafat forma cap a les 11 del matí i s’ha fet entre el passeig de Sant Genís i la carretera de Balenyà. S’ha estès durant 20 minuts mentre grallers de Taradell hi posaven el ritme i els participants aixecaven cartolines grogues.

A Osona, el proper assaig de V serà el dia 6 de setembre a Folgueroles a les 7 de la tarda, també en plena festa major. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles.

D’altra banda, l’ANC de Santa Eugènia prepara dues activitats pel dimecres 3 de setembre, coincidint també amb la festa major. El dibuixant Toni Ortiz farà un dibuix 3D a la plaça Major. En concret, farà una reproducció del campanar del municipi, d’on es desplegaran dues estelades. El dia es tancarà amb un concert de versions a càrrec del duet acústic Ater-Covers a partir de dos quarts de 10 del vespre.

Foto cedida per Taradell.com. 

21/08/2014 - Nota de condol per la mort de Santi Pons

A través d'aquesta nota, volem expressar el nostre agraïment a la feina feta per en Santi, gran defensor del país, i enviar el nostre més sincer suport a la família, amics i, en especial, a la Noe.

"Hi ha persones que encomanen les ganes de viure, l’empenta per fer tirar endavant petits i grans projectes. Persones que transmeten il·lusió en tot allò que fan. En Santi Pons era una d’elles. Però la vida no és justa i massa sovint posa punt i final al nostre camí.

Amb en Santi hem après molt, ho portarem amb nosaltres i ens servirà per seguir endavant amb la nostra lluita, la que també és seva. I ho farem amb les ganes, l’empenta i la il·lusió que ens ha ensenyat.

Des de l’ANC Osona li volem donar les gràcies per tota la feina feta. Les reunions de treball no seran el mateix, ens faltarà aquella mirada que ens encoratjava a tirar endavant cada projecte. Però hi seguirà sent present. Una abraçada ben gran! I també a la Noe."

ANC Osona

Eulàlia Espona, Alfred Verdaguer, Marc Casals, Josep Maria Coll, Arnau Galobardes, Carme Godayol, Jordi Grau, Nuri Guillaumes, Susagna Roura, Albert Marcé, Valentí Comas, Carme Baqué i Jèss Carol. 

18/08/2014 - Assaig de V a Taradell

En el marc de la Festa Major, Taradell farà aquest diumenge, 24 d'agost, un assaig de V. El punt de trobada serà a les 10:30 i la V es farà entre el passeig de Sant Genís i la carretera de Balenyà. El dissabte, a la parada de l’ANC es vendran (1€) cartolines gorgues per tal d’identificar els participants de l’assaig de V. L’acte està organitzat per l’ANC Taradell i compta amb la col•laboració dels Geganters de Taradell, Toca-Sons, Esbart Sant Genís i Protecció Civil.

A Osona el proper assaig de V serà el dia 6 de setembre a Folgueroles a les 7 de la tarda. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles.

Autocars cap a la V de l’11 de setembre
L’ANC Taradell ja ha omplert gairebé la totalitat dels autocars dels quals disposa pel proper 11 de setembre. En total compta amb 550 places i d’aquestes 500 ja s’han venut. Els tiquets d’autocar es poden comprar a la parada dels dissabtes i també a Can Vilaró i Can Sellés. Com en la resta de territorials es treballa intensament per aconseguir més places d’autocar tot i les dificultats. 

14/08/2014 - Més de 6.550 osonencs i ripollesos ja han adquirit tiquets per anar amb els autocars de l’ANC a la V

Ja són molts municipis que han exhaurit els tiquets disponibles per fer el desplaçament amb autocar a Barcelona el proper 11 de setembre per participar a la V. De moment, entre Osona i el Ripollès, ja s’han venut 6.550 tiquets, però encara n’hi ha a la venda (aquesta xifra no contempla les persones que s’han inscrit i faran el desplaçament pel seu compte). Encara hi ha tiquets disponibles en diversos municipis. És el cas de Balenyà, Vic, el Voltreganès, Taradell, Roda de Ter, Centelles, Tona, Folgueroles, Lluçanès i Torelló. I també al Ripollès. Cada territorial ha disposa de diversos punts de venda de tiquets.

Des de les assemblees territorials d’Osona i el Ripollès es treballa incansablement per seguir trobant autocars, però, en aquests moments, la flota de 1.500 autocars que hi ha Catalunya està tota llogada. Davant la dificultat d’aconseguir més autocars es recomana l’ús del transport públic així com també del vehicle privat. A Barcelona hi haurà gran àrees habilitades per a aparcar els vehicles petits.

Des de l’ANC Osona i Ripollès encoratgem a participar de la gran V el proper 11 de setembre i arribar Barcelona amb qualsevol mitjà. És determinant per al futur de Catalunya aconseguir la mobilització més gran de la història que s’hagi fet mai. Com l’any 2013, l’èxit polític de la gran V que omplirà el cor de Barcelona aquest Onze de Setembre dependrà en bona part de l’èxit logístic que s’assoleixi. L’objectiu és que la Diada sigui el punt d’inflexió que faci inevitable la consulta del 9 de novembre.

Per assegurar que els 73 trams de la Via estiguin plens, és necessari que la gent s’inscrigui a la web www.araeslhora.cat. És per això que la campanya 'Ara és l'hora' arrenca aquest darrer mes amb una crida a fer “el pas definitiu cap a la llibertat” fent la inscripció i participant a la Via 2014.

A més dels canals actuals per a fer les inscripcions, a través de la web o de les assemblees territorials de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), 'Ara és l'hora' obre aquest dijous la possibilitat de fer la inscripció per via telefònica.

+ info: www.araeslhora.cat

 

13/08/2014 - La campanya ‘Signa un vot’ encara la recta final

La campanya, impulsada per l’ANC i basada en el dret de petició, encara la recta final abans del proper 11 de setembre. A Osona han estat centenars els punts de recollida que s’han habilitat des del tret de sortida la campanya i milers les signatures recollides.

Amb la campanya ‘Signa un vot per la Independència’ els catalans demanen al Parlament de Catalunya la convocatòria de la consulta sobre la independència i que en el supòsit que s’impedeixi la seva celebració els representants electes declarin la independència d’acord amb el dret internacional.

Aquesta setmana hi ha punts de recollida a Manlleu, en el marc de la festa major, a la Plaça Fra Bernadí el dissabte 16 a partir de les 6 de la tarda. El dia 23 també hi haurà punt de recollida a la plaça de Gràcia a partir de les 5 de la tarda. A Seva, també aprofitant la festa major, hi haurà parada divendres i diumenge, de 10 a 13h. A Vic, es mantenen els punts de recollida habituals fins l’11 de setembre. Es pot signar els dimarts i els dissabtes de 10h a 14h a la Casa Comella (carrer Verdaguer, 2). 

09/08/2014 - Més de 1.500 persones envien un missatge a David Cameron des de Vic: ‘El 9N, votarem llibertat’

Èxit de participació en la cinquena convocatòria de la campanya d’estiu de l’ANC, que pretén aconseguir ressò internacional del procés. Passades les 7 de la tarda, en una plaça Major de Vic plena d’estelades, més de 1.500 persones han desplegat dos mosaics deixant clar que el proper 9 de novembre els catalans votarem llibertat. En un dels murals hi sortia el rostre del protagonista del mosaic de Vic, el primer ministre britànic, David Cameron, i en l’altre, una urna i el doble Sí. ‘Mr. Prime Minister, catalans vote freedom 9N2014’ i ‘It’s time’ eren els dos missatges enviats a Cameron. També s’ha desplegat una estelada gegant. Una acció que s’ha fet just quan queden tres mesos per a la consulta del 9 de novembre i un mes per a la Diada.

Durant el torn de parlaments, Igansi Termes, membre del Secretariat Nacional de l’ANC i coordinador de la V del proper 11 de Setembre a Barcelona, ha destacat que aquesta Diada ‘serà l’11 de Setembre de la recuperació de les llibertats nacionals’ i s’ha mostrat convençut que ‘el 9 de novembre votarem, no en tingueu cap dubte’. I davant la possible impugnació de la consulta, Termes ha sentenciat que ‘mai podran impugnar la voluntat d’un poble’. Finalment, ha animat a la participació el dia 11 de Setembre: ‘Superar-lo és la garantia que votarem’.

Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC a Osona, també ha animat els participants a mobilitzar-se el proper 11 de Setembre: ‘Ha arribat l’hora. Per això, us demanem que tot, en el que pugueu i tant com pugueu, hi participeu activament’. ‘Us imagineu amb quin orgull direm ‘Jo hi vaig treballar, jo hi vaig ser, jo ho vaig fer possible’. No en dubteu, impliqueu-vos-hi!’, ha conclòs Espona.

L’actor manlleuenc Xavier Boada ha estat l’encarregat de llegir el manifest de la campanya ‘Ara és l’hora’ impulsada conjuntament per l’ANC i Òmnium Cultural, assegurant que ‘només una majoria clara ens permetrà recomençar la història d’un nou Estat d’Europa’, i ha conclòs: ‘Sabem que és possible, sabem que ho tenim a l’abast, sabem que no hi ha res guanyat encara. Només depèn de nosaltres i ho podem fer, aquesta vegada sí, ara sí. Ara és l’hora’.

El desplegament dels mosaics a Vic ha estat possible gràcies a la participació de centenars de voluntaris i nombroses entitats de cultura popular de la comarca, com geganters, grallers, castellers o bastoners, que han animat la vetllada. Els murals, de 30 x 15 metres, s’han aixecat cap a un quart de 8 del vespre, però abans s’ha fet una cercavila des de la plaça del Carbó fins a la plaça Major. Un cop allà, s’han desplegat els dos murals mentre els Sagals d’Osona carregaven un pilar. L’acció ha acabat fent una foto des d’un dels balcons de la Plaça que a partir d’ara donarà la volta al món, i cantant ‘Els Segadors’.

Aquesta acció forma part de la campanya d’estiu de l’ANC i acabarà el cap de setmana anterior a la Diada amb una última crida a la gran V que es farà a Barcelona entre la Gran Via i la Diagonal. Angela Merkel, Barack Obama, Jean-Claude Juncker o el Papa Francesc són altres protagonistes dels mosaics que es despleguen aquest estiu a tot el país. El proper serà dissabte que ve a Tarragona. Des de l’Amfiteatre Romà, s’enviarà un missatge al primer ministre d’Itàlia, Matteo Renzi.
 

06/08/2014 - L’ANC desplega a Vic el cinquè mosaic a un mes de la Diada i a tres del 9N

L’ANC Osona i Ripollès desplegarà un gran mural interpel·lant David Cameron, primer ministre britànic, per fer-li conèixer la voluntat dels catalans de votar el proper 9 de novembre. L’acte serà aquest dissabte 9 d’agost a partir de les 7 de la tarda a la Plaça Major de Vic, just tres mesos abans de la consulta del 9N i a un mes de l’11 de setembre. Aquesta acció forma part de la campanya d’estiu de l’ANC que vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans votarem el 9N.

Abans, a partir de les 6 de la tarda hi haurà una cercavila que sortirà de la Plaça del Carbó, recorrerà el Passeig i entrarà a la Plaça Major a través del carrer Verdaguer. Entitats de cultura popular com geganters, grallers, castellers o bastoners d’arreu de la comarca seran a Vic per participar en aquesta acció.

A les 7, es procedirà a desplegar els dos grans mosaics. Un cop desplegats, amb unes mides de 30 x 15 metres, es farà una foto que arribarà a diversos mitjans internacionals. D’una banda, un dedicat a David Cameron i un segon centrat en el #sísí de l’Assemblea. Nombrosos voluntaris seran els encarregats de desplegar-los. L’actor manlleuenc Xavier Boada farà la lectura del manifest de la campanya ‘Ara és l’hora’ impulsada conjuntament per l’ANC i Òmnium Cultural. D’altra banda, també hi haurà un parlament d’Ignasi Termes, membre del secretariat nacional i coordinador de la V del proper 11 de setembre a Barcelona. 

05/08/2014 - Ara és l'hora d'inscriure's a la V de l'11 de setembre a Barcelona

A hores d'ara ja hi ha més de 70.000 persones inscrites a la “V” de l'11 de setembre que unirà la Plaça de les Glòries amb la Plaça Pius XII i la Plaça Ildefons Cerdà de Barcelona. Tot i això, la campanya “Ara és l'hora, impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, organitzadora de l'11 de setembre, fa una nova crida a inscriure's pel web als diversos trams amb els quals es pretén dividir totes les persones que vulguin participar de la mobilització.

“Ara és l'hora” ha expressat que vol convertir la “V” de l'11 de setembre en el mosaic més multitudinari de la història del país en forma de senyera. La “V” serà un missatge clar al món de la voluntat majoritària a Catalunya de fer i guanyar la consulta el 9 de novembre. Per a l'organització, la mobilització massiva de l'11 de setembre és la millor garantia de la consulta del 9 de novembre.

Així, amb la voluntat de combinar una bona logística alhora que garantir l'espectacularitat del missatge, des d'avui el web de la “V” incorpora una nova forma per organitzar la V que permet a les persones que s'hi inscriuen escollir el tram que volen omplir i el color de la samarreta per fer la senyera. De la mateixa manera, el sistema d'inscripció fa que es recomanin trams a les persones interessades segons la seva residència a través del codi postal (adjuntem quadre de recomanacions).

Amb aquesta acció es pretén que cada comarca s’encarregui d'omplir algun tram/trams a través dels autocars que s'organitzaran al territori i facilitar la plena ocupació de la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona l'11 de setembre.

Paral·lelament, “Ara és l'hora” avança en els diferents camps d'acció que va plantejar en la seva presentació el 17 de juliol. De fet, a hores d'ara la campanya ha tingut un bon impacte entre la població catalana i ha començat a teixir una bona xarxa de voluntaris, així com també ha assolit una xifra considerable de “micromecenatge” a través dels donatius que han fet desinteressadament centenars de catalans i catalanes.

Així mateix, “Ara és l'hora” ha iniciat els últims dies una campanya intensiva en mitjans de comunicació, carreteres i espais públics d'arreu del país. La finalitat és estendre el missatge que ha arribat el moment de fer un darrer esforç per aconseguir l'objectiu de celebrar la Consulta i fer que guanyi l'opció del Sí a un país nou.

+ info: http://araeslhora.cat/

 

25/07/2014 - L'ANC busca voluntaris per desplegar el mosaic dedicat a David Cameron el proper 9 d’agost

L’ANC Osona i Ripollès busca voluntaris per desplegar el mosaic el proper 9 d’agost. Es fa una crida a la societat a participar d’aquest acte que se celebrarà a les 7 de la tarda a la Plaça Major de Vic.

Vic desplegarà un gran mural interpel·lant David Cameron. Amb aquesta campanya es vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans votarem el 9N. A partir de les 7 de la tarda arrencarà l’acte a la Plaça Major de Vic. Un cop desplegats els mosaics, amb unes mides de 30 x 15 metres, es farà una foto que arribarà a diversos mitjans internacionals. També hi haurà la lectura d’un manifest.

En total, a nivell nacional, es realitzaren 10 grans murals, un per cada líder mundial interpel•lat. Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, Dilma Rousseff, Francesc I i Fredik Reinfeldt són els líders mundials a qui s’enviarà aquest missatge de democràcia i llibertat.

Les persones interessades en participar-hi es poden inscriure enviant un correu a comunicacioosona@assemblea.cat.