ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (181-195) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

25/03/2015 - Compte enrere cap al 27S

Una vintena de municipis de la regió 9, formada per Osona, Ripollès i Lluçanès, penjaran marcadors amb el compte enrere cap al 27 de setembre. Amb aquesta acció es dóna el tret de sortida a la bateria d’actes que l’Assemblea Nacional Catalana portarà a terme des d’ara i fins a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Aquest divendres, 27 de març, són diversos els municipis que convoquen una concentració a les 19h. En aquestes es llegirà un manifest i es procedirà a penjar marcadors en llocs visibles del municipi. És el cas per exemple de Folgueroles, Balenyà, Seva, Calldetenes, Taradell o el Voltreganès. A Roda de Ter, a més del marcador, també es penjaran lones de l’ANC a diversos punts del poble, amb missatges com “Independència o dependència” o “Et mereixes la independència”. A Tona l’acte es farà el dissabte a les 10 del matí. També es penjarà un marcador a la Plaça Major i es farà la lectura del manifest.

A Vic, divendres, a les 19h, es farà la presentació del llibre “Ambaixador de Catalunya a Alemanya”, de Til Stegmann, autor del llibre i professor de la Universitat Goethe de Frankfurt. La presentació anirà a càrrec de Ricard Torrents, professor i antic rector de la Universitat de Vic. L’acte serà a les 19h, al Temple Romà de Vic. Seguidament, també arrancarà la campanya amb la lectura del manifest i la presentació d’un estelada gegant de 60 metres quadrats.

Fins el 27 de setembre, el 27 de cada mes hi haurà accions i mobilitzacions a diversos municipis. 

25/03/2015 - Presència al Mercat del Ram de Vic

Un any més l’ANC serà present al Mercat del Ram de Vic. El dissabte al matí, i com ja és habitual, l’ANC Vic tindrà parada a la Casa Comella. A més, al llarg de tot el cap de setmana l’ANC Osona, disposarà d’un estand a la Plaça Santa Clara des d’on es repartirà informació als visitants del Mercat. Qui ho desitgi, també podrà manifestar quin país vol participant al sorteig de diversos lots de productes. Per fer-ho només caldrà omplir una butlleta i fer-se una foto al photocall que hi haurà muntat a l’estand expressant, a través de pissarres, quin país volem. 

17/03/2015 - COMUNICAT de l'ANC d'Osona per la mort de Joan Freixanet

L'Assemblea Nacional Catalana a Osona i el seu Consell Assessor, del qual formava part el senyor Joan Freixanet, expressem el nostre condol per la seva pèrdua i volem agrair la seva tasca, la seva il·lusió i el seu compromís personal en la lluita per la independència del nostre país. 

12/03/2015 - L’ANC d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès fa una crida a votar opcions independentistes el 24-M i reclama el compromís dels candidats

Quan queden poc més de dos mesos per a les eleccions municipals del 24 de maig, les assemblees territorials d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l’ANC han presentat aquest dimecres una declaració que insta a votar les llistes que estan a favor de la independència i fa una crida als candidats a comprometre’s amb la construcció d’un nou Estat, tenint en compte que aquests comicis seran una primera volta de les plebiscitàries del 27 de setembre

En una roda de premsa a La Central de Vic, el secretari de l’ANC d’Osona, Jordi Grau, i la coordinadora de l’ANC de Centelles, Susi Planas, acompanyats d’una vintena de membres de les assemblees territorials, han defensat que “el sentit del vot que el poble de Catalunya expressi en aquestes eleccions municipals prèvies serà de la màxima importància”.

És per aquesta raó que l’ANC recomana votar “únicament” aquelles llistes que hagin fet explícit en el seu programa electoral la seva implicació amb el procés cap a la independència i es comprometin a donar suport a totes les accions que el Parlament que surti el 27-S decideixi adoptar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent.

Per aconseguir-ho, es convidarà als caps de llista a signar un compromís per incloure quatre punts en el seu programa electoral que hauran de complir si surten escollits regidors o alcaldes. En total, hi ha quatre mesures:

- Proposar en el primer ple ordinari del mandat l’adhesió o continuïtat a l’Associació de Municipis per la Independència.
- Promoure campanyes perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i les guanyin forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un nou Estat.
- Assumir que, en cas que al 27-S surti una majoria independentista, es proposarà que l’ajuntament es posi a disposició del govern del país, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.
- Proposar que l’alcalde participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituiria per donar suport al procés d’emancipació nacional. Aquesta Assemblea hauria d’assumir la governació de Catalunya si les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern.

Les candidatures que incloguin aquests punts en el seu programa electoral i es comprometin a votar-hi a favor, tot promovent també governs de majoria independentista, rebran el suport de l’ANC.

En la declaració de les assemblees d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès, també es fa constar que l’Assemblea exclou “del tot” aquelles opcions que “malgrat que reclamen la independència per al nostre país, tenen en la base de la seva reclamació el racisme i la xenofòbia”. 

07/03/2015 - Jaume Marfany: ‘Cal aconseguir ajuntaments independentistes’

Més de 50 persones van assistir aquest passat divendres a la xerrada que va oferir el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, a Santa Eugènia de Berga. Marfany va fer un repàs als fets després del 9N i fins a dia d’avui i també va dibuixar el camí fins el 27S posant especial atenció a les eleccions municipals del 24 de maig.

El vicepresident va destacar que cal pensar en les eleccions municipals ‘com una oportunitat, un pas més cap a la independència’ i per això ‘cal aconseguir que els ajuntaments siguin independentistes’. Va insistir en la tasca de les assembles locals i territorials aquets propers per mesos per tal que les candidatures firmin el compromís proposat per l’ANC.

Marfany també va destacar que ara comencen noves reunions de la taula de partits amb només les formacions independentistes i que ‘cal treballar per un full de ruta que cal fer públic abans del 27S’. Va afirmar que ‘si al juny no s’arriba a un acord, l’ANC presentarà als socis una votació per si s’aprova impulsar una candidatura única i donar-li suport’.

En referència al proper 11 de setembre, primer dia de campanya electoral, Marfany va afirmar que ‘ha de tenir només un lema: unitat i independència’. 

03/03/2015 - El CP Vic es compromet a penjar l'estelada a les seves instal·lacions fins que s'aconsegueixi la independència

El CP Vic referma el seu compromís amb la independència. Durant la recepció d'aquest dimarts al vespre a l'Ajuntament de Vic pel títol de la Copa del Rei que ha aconseguit el primer equip, el president del club, Miquel Altimiras, s'ha compromès a penjar una estelada cedida per l'ANC Osona a les seves instal·lacions en un lloc ben visible i a no despenjar-la fins que s'assoleixi la independència. Altimiras ho ha anunciat després que Alfred Verdaguer, en nom de l'ANC, li lliurés una carta agraint-li el suport que el CP Vic dóna a l'Assemblea, lluint la seva imatge a la samarreta.

En aquesta carta, l'ANC felicita els campions i els anima a seguir endavant amb "molta força, il·lusió i ganes, perquè faran falta més gols per guanyar el partit de la independència". Per l'Assemblea, que els jugadors del primer equip portessin la seva imatge a la samarreta en la final de la Copa del Rei fa que "la visibilitat del procés cap a la independència de Catalunya prengui una gran rellevància". En la carta, també es fa una menció especial al capità de l'equip i membre del Consell Assessor de l'ANC Osona, Josep Maria 'Titi' Roca, que va mostrar una estelada mentre recollia la copa: "Una imatge que fa ben visible que el camí cap a la independència no té aturador". Finalment, s'anima a tothom a seguir "imparable i invencible". D'aquesta manera, "la propera victòria serà un estat nou". 

28/02/2015 - Marxa de Torxes al Voltreganès

L'ANC del Voltreganès, davant la no celebració enguany de la Commemoració dels Fets de la Gleva, i amb la voluntat expressa de recuperar-la l’any 2016 en el seu format habitual, impulsa una marxa de torxes el proper 7 de març. Un acte per mantenir viva l'essència d’aquesta celebració i homenatjar els patriotes que van donar la seva vida per defensar els drets i les llibertats dels catalans.

La marxa serà el proper dissabte 7 de març. L’acte començarà amb la lectura d’un primer manifest a les 18:30 davant el monument commemoratiu de la plaça Anselm Clavé. Des d’aquí sortirà la marxa de torxes fins a la Gleva on es llegirà un segon manifest, es farà una ofrena floral dins del Santuari i s’interpretarà el Cant dels Segadors per part del Cor de la Veu de Voltregà. 

28/02/2015 - Jaume Marfany a Santa Eugènia de Berga

El vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, serà aquest proper divendres 6 de març a Santa Eugènia de Berga. Marfany oferirà una xerrada titulada ‘Del 9N al 27S’. L’acte arriba després de la presentació del pla d’acció de l’ANC a nivell nacional el passat 27 de febrer. La xerrada es farà la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Eugènia a 2/4 de 9 del vespre. 

17/01/2015 - Posicionament del Secretariat Nacional de l’ANC reunit en sessió extraordinària el 16/01/2015

Arran de l'acord del 14 de gener entre el president de la Generalitat de Catalunya i el líder del primer partit de l'oposició, amb la presència de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, el Secretariat Nacional de l'Assemblea expressa que:

- Amb l'acord que han assolit el president de la Generalitat i el cap de l'oposició tenim una data per al referèndum definitiu: les eleccions. El 27 de setembre s'ha convertit en el nou horitzó en el qual hem d'abocar els nostres esforços per garantir-ne el caràcter constituent i, des de l'Assemblea, hem treballat per fer possible aquest acord que ens porti a culminar el nostre procés polític amb èxit.

- Cal dir que aquest no és l'acord que demanava l'Assemblea, ni pel que fa al calendari, ni en la forma, ni tampoc mostra un full de ruta perfectament travat i tancat, però ara ens toca guanyar les eleccions de la independència. I per això des de l'Assemblea treballarem per aconseguir dues coses: d'una banda, sumar més forces polítiques a l'esmentat acord per a la transició nacional i, d'altra banda, incorporar més persones a la majoria social per la independència.

- Des de l'Assemblea no creiem en els intents de reformar un Estat caduc. Volem crear un Estat nou, perquè és l'única manera de tenir totes les eines que ens han de permetre fer front a les emergències socials, econòmiques i democràtiques que patim.

- Tenim molta feina i un objectiu engrescador. Ara toca tornar a treballar plegats per fer de les properes eleccions al Parlament de Catalunya les nostres eleccions decisives.

Barcelona, 16 de gener de 2015. 

12/01/2015 - L’ANC inicia una setmana clau amb la campanya ‘Acord, eleccions i independència

L’entitat prepara accions de menor a major intensitat en funció del desenvolupament de les negociacions

La data fixada perquè s'arribi a un acord és dijous 15 de gener

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) inicia una setmana clau per tal d’aconseguir un acord que permeti la celebració d’unes eleccions de caràcter plebiscitari abans de les eleccions municipals. Sota el nom ‘Acord, eleccions i independència’, l’Assemblea durà a terme diverses accions i mobilitzacions que s’aniran desenvolupant en funció del ritme i avenços en les negociacions.

Aquest vespre, l’ANC promourà una piulada massiva a les 20:30 hores, així com una cassolada una hora més tard, a les 21:30 hores, que es repetiria fins dijous si no hi ha acord. Precisament, el dijous 15 de gener és la data marcada per l’ANC perquè arribi l’acord que faciliti la celebració de les eleccions.

Si no fos així, l’Assemblea preveu convocar per dijous mateix concentracions arreu del territori; i prepara una mobilització de major intensitat el diumenge si l’acord continués sense arribar.
Consulta al territori

A més, el Secretariat Nacional de l’Assemblea va decidir en el darrer plenari celebrat el 10 de gener iniciar un procés de consulta, dirigit especialment als seus associats, simpatitzants i col•laboradors, per tal de decidir quin ha de ser el posicionament de l'ANC, tant si s'arriba a un acord, com en el cas no desitjable que aquest acord no es produeixi.

Si hi ha acord, la consulta servirà per definir quin ha de ser el grau d'implicació i de compromís de l'organització en aquestes eleccions. Si no hi hagués acord, la consulta serà el punt de partida per fer públic el posicionament i la proposta d'actuació a curt termini de l'Assemblea. 

11/01/2015 - Carme Forcadell: ‘L’acord arribarà’

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va ser la pregonera de la Festa dels Tonis de Taradell 2015 aquest passat dissabte. L’acte va omplir a vessar la sala d’actes de Can Costa i Font.

Forcadell va centrar el seu pregó en el procés català cap a la independència destacant que “de la mateixa manera que amb la Festa dels Tonis, el procés independentista és possible perquè l’hem fet entre tots”. La presidenta de l’ANC arribava a Taradell després d’una reunió del Secretariat Nacional celebrada a Banyoles, i va insistir en demanar calma i en no caure el desànim reiterant que ‘ens en sortirem si mantenim la unitat’. Va afirmar que ‘copso un cert desànim i no puc entendre que ara tinguem el més mínim dubte. El procés no està encallat. En dos anys i quatre mesos hem passat de ser una comunitat autònoma, a ser el poper estat d’Europa, i ho hem fet de manera exemplar”.

La presidenta de l’ANC va assegurar que l’acord entre les formacions polítiques arribarà. “L’acord arribarà perquè nosaltres el farem possible” i “si no arriba, ens tornarem a mobilitzar perquè arribi”. I va afegir que la societat cal que estigui preparada per a properes mobilitzacions que es concretaran aquest proper dilluns.

Forcadell, acompanyada per membres de l’ANC Taradell, va tancar el discurs recordat que ‘moltes generacions han intentat aconseguir el que nosaltres aconseguirem’ i que ‘sense el seu esforç avui no seríem aquí’. 

29/12/2014 - Més de 300 osonencs s’autoinculpen als jutjats de Vic per haver votat el 9-N

Més de 300 persones s’han autoinculpat massivament al jutjat de guàrdia de Vic aquest dilluns al migdia per haver-se implicat en el 9-N i com a mostra de solidaritat amb les autoritats polítiques denunciades. L’ANC Osona, com a convocant d’aquesta acció, està molt contenta per la resposta dels osonencs en una jornada que ha transcorregut amb total normalitat.

En concret, aquesta acció s’ha fet al jutjat número 5, ubicat a la rambla de l’Hospital, que era el que estava de guàrdia aquest dilluns. Per evitar el col·lapse de les instal·lacions, però, membres de l’ANC Osona han fet de procuradors, que han estat els encarregats de presentar les instàncies al jutjat. Entre les 300 persones que s’han autoinculpat hi havia representants territorials de l’ANC, del consell assessor i de diferents partits polítics. Per participar-hi, només calia omplir els documents d’autoinculpació.

Amb aquesta acció, Vic s’ha sumat a les jornades d’autoinculpació que s’estan fent aquests dies a diversos jutjats del país, com la de dilluns passat al TSJC a Barcelona. D’aquesta manera, els catalans que s’autoinculpen mostren la seva solidaritat amb el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, denunciats per haver desobeït amb el procés participatiu del 9 de novembre.

LES AUTOINCULPACIONS CONTINUEN

Qui no s’hagi pogut inculpar aquest dilluns, ho pot fer quan vulgui presentant-se als jutjats o bé, dissabte, a la parada de l’ANC a Casa Comella. A través de l’Assemblea, es faran arribar les instàncies al jutjat. Simplement cal complimentar dos documents d’autoinculpació i portar el DNI. 

24/12/2014 - Dilluns, jornada d’autoinculpació a Vic

L’admissió a tràmit de la querella contra el president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d’Ensenyament fa que l’ANC posi en marxa una campanya per promoure l’autoinculpació massiva de la ciutadania en solidaritat amb les autoritats polítiques denunciades.

Aquest dimarts s’ha fet una Jornada d’Autoinculpació a Barcelona i el proper dilluns, 29 de desembre, a la 1 del migdia, en farem una a Vic. Serà al Jutjat de Guàrdia, que dilluns serà el núm. 5, ubicat, no a l’edifici dels Jutjats, sinó a l'altra banda, amb entrada a través de la rambla Hospital (antiga entrada de la Policia Municipal).

Per participar-hi només caldrà complimentar el document d’autoinculpació i portar el DNI. És important que la gent porti dues còpies del text d'autoinculpació degudament empleades i signades. En cas que no es pugui venir el dia 29 a Vic, es pot fer arribar el full complimentat i a través de l'ANC es presentarà la documentació. Arreu del territori hi haurà més convocatòries.

+ info: http://autoinculpacions9n.assemblea.cat/

 

24/12/2014 - Taller de fanalets al Festival de la Infància de Vic

El Festival de la Infància de Vic, anomenat també “Nadal al Sucre", que tindrà lloc al recinte firal el Sucre els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, i l’1, 2 i 3 de gener de 2015 de 16.00h a 20.00h, comptarà un any més amb el taller de fanalets. La temàtica d’enguany del festival se centra en el fons marí i al llarg d’aquests 7 dies s’ha programat una sèrie d’activitats, tallers i espectacles adreçats als més petits de la casa.

Després de l'èxit dels dos darrers anys, l’Assemblea Osona hi tornarà a oferir, per tercer any, el taller de fanalets de l'estelada. Els nens podran muntar el fanalet al mateix taller durant els dies del Festival. El fanalet però, també es vendrà amb tot el material pel muntatge als punts i parades de venda de marxandatge de l'Assemblea. 

22/12/2014 - L'ANC Calldetenes recollirà fons per sufragar els costos de no penjar la bandera espanyola a l'ajuntament

El recurs interposat per la delegació del Govern espanyol a Barcelona contra l’Ajuntament de Calldetenes per no penjar la bandera espanyola s’acosta al final. A part d’obligar a l’Ajuntament a penjar la bandera a la façana, s’imposa el pagament de 3.900€ en concepte dels honoraris de la lletrada de l’Estat. En aquests moments, s’ha procedit a l’abonament de l’import al compte del jutjat, dins el termini fixat en un mes. Des de l’ANC Calldetenes es recolliran fons per tal de sufragar els costos de l’advocat de l’Estat.

El periple va començar a finals de 2012 quan el Govern espanyol va tenir coneixement, a través de la denúncia d’un particular, que la bandera espanyola no onejava a la façana de l’ajuntament de Calldetenes contradient la Llei 39/1981 de 28 d’octubre, de banderes. Això va provocar l’actuació de l’Estat per tal de restablir el compliment d’aquesta llei demanant un informe de compliment a l’Ajuntament, cosa que es va portar a terme. Al mes de febrer de 2013, la delegació del Govern a Barcelona va interposar un recurs contra la inactivitat de l’Ajuntament de Calldetenes davant el requeriment perquè es col·loqués la bandera espanyola a la façana de l’edifici consistorial. Per fer front al contenciós, l’Ajuntament de Calldetenes ha comptat amb el suport tècnic i els advocats de l’Assemblea Catalana de Municipis, sense cap cost. Al mes d’abril de 2014, el jutjat núm. 10 de Barcelona va dictar sentència amb la qual es va estimar el recurs interposat per la delegació del Govern a Barcelona i es va condemnar l’Ajuntament a penjar la bandera. En aquells moments, l’Ajuntament de Calldetenes no va presentar recurs, perquè se n’hauria de fer càrrec econòmicament. Tampoc s’ha penjat la bandera ja que encara s’està esperant la resolució definitiva amb la data límit i l’import de la multa per decidir i valorar el següent pas.

D’altra banda, a part de declarar la obligació de l’Ajuntament de Calldetenes de posar la bandera espanyola a la façana, també s’imposen els costos degudes a la demanda. La lletrada de l’Estat va presentar una minuta de 3.900€, però l’advocat de l’Ajuntament va presentar-hi recurs d’impugnació per excessiva. Es va demanar que els costos s’haurien de fixar en 500€, basant-se en el treball realitzat i la complexitat del procés. Tot i així, en la resolució final es desestima la impugnació de la taxació dictaminant que els honoraris són correctes i que s’ajusten als criteris existents.

Des de l’ANC territorial de Calldetenes “es dóna ple suport a la iniciativa del nostre Ajuntament de no posar la bandera espanyola a la façana, bandera en la que no ens sentim representats”. També declaren que la llei no pot anar contra la voluntat del poble que ja es va expressar majoritàriament el 9-N. Volem donar difusió a la pressió que es fa des del govern central, representat per la Sra. Llanos de Luna, delegada del Govern espanyol, sobre els ajuntaments catalans que han pres aquesta decisió perquè la gent conegui la forma d’actuar d’aquest govern. Al mateix temps portarem a terme accions dirigides a demanar la solidaritat de la gent per donar suport econòmic i així ajudar a pagar l’abús del cost econòmic que s’imposa sobre les castigades arques municipals per la taxació de costos degudes a la demanada de la delegada del govern.