ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (151-165) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

30/06/2015 - S’obren les inscripcions per al 1r Debat Constituent d’Osona

Osona començarà a debatre com pot ser la futura República Catalana el proper dissabte 11 de juliol. En el marc del projecte ‘Reinicia Catalunya’, Òmnium Cultural i l’ANC d’Osona promouen el 1r Debat Constituent d’Osona. Es tracta d’un espai obert a tothom que posarà sobre la taula fins a vuit matèries per debatre en grups de treball. La jornada, que es farà a les instal·lacions de la UVic-UCC al Campus Torre dels Frares, l’han presentada aquest dilluns a la tarda Sebastià Sardiné, membre de Reinicia, de Juristes per la Independència i reconegut historiador de la Catalunya del segle XVIII; Eva Marichalar, responsable de la dinàmica de la jornada, i Berta Rierola, de l’organització del debat. La jornada es preveu que duri unes quatre hores, des de dos quarts de 10 del matí fins a dos quarts de 2 del migdia.

El 1r Debat Constituent d’Osona parteix d’un escenari en què la independència ja és un fet pràcticament inevitable i en què cal afrontar un seguit de decisions vitals per construir el nou estat català. Les vuit matèries que es plantejaran són: educació, llengua i cultura, agricultura i medi ambient, acció social, salut, model econòmic, empresa i ocupació, esports i organització territorial.

Sardiné ha subratllat que jornades com aquesta són importants per a la futura redacció de la Constitució catalana. Avisa que “les institucions han d’entendre que la Constitució i les lleis les vol fer el poble” i, per això, defensa l’aportació d’idees dels ciutadans abans de la redacció definitiva. Des de Reinicia, aposten per una “convenció constitucional mixta”, en què les idees dels ciutadans tinguin més pes que els polítics. Finalment, la Constitució se sotmetria a referèndum.

Rierola ha explicat que aquest 1r Debat Constituent d’Osona s’ha plantejat després de veure “la necessitat de debatre quin país volem” abans de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. “Estem a menys de tres mesos del 27-S i ens interessa molt aquest debat, perquè creiem que ens podem acostar a aquella gent que encara no s’ha mobilitzat i ara poden trobar algun aspecte que els interessa per construir un país millor”, ha destacat.

Les inscripcions per participar al debat es poden fer a través del correu inscripcions@debatosona.cat o bé trucant al 93 889 31 19. Cadascú cal que s’apunti a una de les matèries, però amb la possibilitat de poder canviar durant la matinal. I és que la jornada, que és gratuïta, està concebuda de manera que l’intercanvi d’opinions sigui “molt àgil, amb una gran mobilitat entre els grups”, ha explicat Marichalar, que ha dissenyat una dinàmica específica per aquest debat per tal que “tothom hi vingui a dir la seva”. Per això, s’ha cuidat molt el disseny de l’espai i tampoc hi haurà moderadors, sinó relators que, “com si fos un joc, donaran consignes i ajudaran a activar el debat”. Cadascun dels vuit espais debatran durant un parell d’hores i, al final de la jornada, es recollirà el que s’ha dit en cada matèria en un acte a l’Aula Magna de la UVic.

El 1r Debat Constituent d’Osona s’organitza sota el paraigües de ‘Reinicia’, una iniciativa que aglutina diverses iniciatives per coordinar-les, impulsar-les i mostrar el potencial que té la participació política de la ciutadania per dissenyar un nou estat.

La jornada es podrà seguir en streaming pel canal de la UVic, i destaca la presència de piuladors que també traslladaran el debat a les xarxes.

+ info: https://docs.google.com/forms/d/1WIkIz-76ck2h-Qj_6GxRhkbfsLLpPneUpxCTuy6BKs4/viewform

 

21/06/2015 - Èxit absolut del triangular intercultural de futbol 7

El triangular intercultural de futbol 7 de veterans, organitzat per l’ANC de Vic dissabte a la tarda, va ser un èxit absolut, amb una nombrosa convocatòria. Des de l’Assemblea, es mostren molt satisfets de la participació i de l’ambient que es va crear a les instal·lacions de l’OAR Vic, perquè, més enllà del resultats, el més important era fer arribar el procés cap a la independència a veïns de la ciutat que vénen d’altres cultures.

En el primer partit, Amic Amazigh va guanyar per 1 a 0 l’equip de subsaharians. Tot seguit, tots dos van jugar contra l’equip de l’ANC Vic. Els subsaharians van tornar a perdre per 0 a 1 i Amic Amazigh es vn proclamar campió del triangular en imposar-se per 6 a 3 contra l’equip de l’Assemblea.

En el torn de parlaments, Abdou Mawa N'Diaye, de la Sectorial d'Immigrants de l'ANC, i Josep M. Reniu, membre del Consell Assessor per la Transició Nacional, van destacar la importància de fer arribar el procés a tothom i les raons per les quals Catalunya vol la independència. La festa va acabar amb una actuació de Gospel Music Impact. 

11/06/2015 - Collsacabra per la Independència, en solidaritat amb Gure Esku Dago

Aquest dissabte, 13 de juny, a partir de les 6 de la tarda i a la plaça dels Esquirols de L'Esquirol, Collsacabra per la Independència organitza un taller de teles en suport a una iniciativa de Gure Esku Dago, del País Basc.

Gure Esku Dago, que significa ‘Està a les nostres mans’, és una iniciativa ciutadana, plural i participativa que té com a objectiu principal treballar pel dret a decidir del poble basc. Els seus principis bàsics són: "Som un poble, tenim dret a decidir i és el moment de la ciutadania".

Des que es va constituir, cap a mitjans del 2013, ha organitzat diverses activitats al llarg del territori. Una de les que va tenir més ressò va ser la cadena humana que es va fer el juny de 2014, de Durango a Iruñea. Per aquest 2015 l’acte més important serà el programat pel proper 21 de juny en què simultàniament a Donostia, Bilbao, Pamplona, Vitòria i Baiona es folraran unes urnes gegants amb unes teles que durant els mesos anteriors s’han anat confeccionant al llarg de tot el País Basc.

Moltes de les reivindicacions de Gure Esku Dago coincideixen amb les que des de fa anys es reivindiquen des de l’Assemblea Nacional Catalana, i és per això que Collsacabra per la Independència ha decidit fer una acció de suport a aquesta iniciativa. Serà un taller per pintar unes teles amb les diferents crides que s’acudeixin als participants i un cop pintades fer-les arribar al País Basc i que siguin unes de les que folrin l’urna de l’estadi de San Mamés a Bilbao.

Un cop acabat el taller, a les 8 del vespre, hi haurà una xerrada a càrrec de Ricard Vilaregut, autor del llibre 'La rebel·lió basca. Una història de l’esquerra abertzale'. 

11/06/2015 - Fes-te voluntari del 1r Debat Constituent d'Osona

Participa en el disseny d'un nou país donant-nos un cop de mà en l'organització del debat.

El proper 11 de juliol es celebrarà el 1r debat constituent de la comarca d'Osona a la UVic. L'ANC, Òmnium, la UVic i sota el paraigües de Reinicia Catalunya crearem diferents espais de debat entorn vuit àmbits de treball.

La complexitat per organitzar aquest esdeveniment és gran i disposem de poc temps. És per això que fem una crida a tothom qui ens vulgui donar un cop de mà per tal de fer possible aquesta jornada del dia 11 de juliol.

Tasca a desenvolupar:
Fer el contacte telefònic amb totes aquelles entitats potencialment interessades en participar al debat

Dates execució voluntariat: del 15 al 19 de juny
Lloc: Local Òmnium Cultural Osona
Horaris: a convenir

Pots contactar amb Òmnium Osona al 938893119, enviar un correu electrònic a osona@omnium.cat o omplir el següent formulari.

+ info: https://docs.google.com/forms/d/1xTFEHUTRj9atRuEH86obtrYAcBCE775jOd87Fo61wkE/viewform

 

10/06/2015 - COMUNICAT ANC OSONA


La coordinadora comarcal de l’ANC a Osona vol manifestar la seva satisfacció després dels resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig per part de les candidatures osonenques que es van comprometre amb el procés signant el document “Els ajuntaments per la independència”. Després de la constitució dels consistoris aquest proper dissabte, des de l’ANC seguirem amb atenció els pactes i properes accions de govern, així com també els suports puntuals que es puguin establir entre diferents formacions. Des de l’ANC recordem la necessitat de tenir ajuntaments a favor de la República Catalana durant els propers mesos, ja que els consistoris hi jugaran un paper destacat.

Volem recordar als propers alcaldes i regidors els compromisos signats, document promogut per l’ANC, juntament amb l’AMI i Òmnium Cultural. Respectant les dinàmiques i especificitats de cada municipi, demanem als futurs alcaldes i regidors que siguin responsables i conseqüents amb els compromisos adquirits, que compleixin els punts que estableix i que treballin per seguir sumant més suports al procés.

El text assumit compromet les forces que puguin governar a adherir el seu poble o ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o bé a ratificar aquesta adhesió, a treballar pel caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament del 27 de setembre vinent i a constituir governs locals independentistes que facin costat a les decisions del nou Parlament i Govern sorgits de les eleccions plebiscitàries, per iniciar el procés cap a la independència.

Els resultats del 24M són esperançadors per continuar treballant per guanyar les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, però l’èxit depèn del compromís de tots. 

08/06/2015 - L’ANC Vic organitza un triangular intercultural de futbol 7

Amb l’objectiu de fer arribar el procés cap a la independència a tothom, l’ANC de Vic organitza un triangular intercultral de futbol 7 de veterans. Es farà el dissabte 20 de juny, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, a les instal·lacions de l’OAR Vic. En el triangular, hi participaran tres equips: l’Amic Amazigh, el Subsaharià i el de l’ANC Vic, que fa una crida a socis i simpatitzants de més de 30 anys que tinguin ganes de participar-hi. Per formar part de l’equip, només cal enviar un correu electrònic a vic@assemblea.cat. Als jugadors d’aquest equip se’ls regalarà una samarreta.

També hi haurà un torn de parlaments amb Josep M. Reniu, membre del Consell Assessor per la Transició Nacional. La festa s'acabarà amb una actuació de Gospel Music Impact. 

04/06/2015 - L’ANC Taradell organitza un torneig de pàdel

Amb la voluntat d’organitzar actes pels volts del dia 27 de cada mes fins el 27 de setembre, el dia de les eleccions al Parlament, l’ANC de Taradell proposa un torneig de pàdel mixt per aquest mes. Es farà el cap de setmana del 27 i 28 de juny a les instal·lacions del Club Parc d’Esports i està obert a jugadors de les categories B i C, amb l’únic requisit que les parelles siguin mixtes. Les places són limitades i hi ha temps per apuntar-s’hi fins el dia 21 de juny. Les inscripcions es fan al Club Parc d’Esports. El preu per persona és de 10 euros, que donaran dret a accedir gratuïtament a la piscina.

L’ANC de Taradell està promovent actes en diferents àmbits (polític, esportiu, social i cultural), amb la col·laboració de diverses entitats. 

27/05/2015 - L’ANC Calldetenes entrega 1.500 euros a l’alcalde per fer front a la multa de la Delegació del Govern

El passat mes d’abril, l’ajuntament de Calldetenes es va veure obligat a penjar la bandera espanyola a la façana de la casa consistorial complint l’execució forçosa de la sentència pel fet de no tenir-la. D’altra banda, per l’endarreriment en el compliment d’aquesta, el jutjat també va imposar a l’alcalde de Calldetenes una multa de 1.500€ a càrrec del seu patrimoni personal.

En aquest mateix moment l’ANC Calldetenes va començar una campanya per recaptar diners per tal de fer front a la multa. A través de petites aportacions recollides a través de l’ANC i també des de l’Ajuntament s’han recollit els 1.500€ que han sorgit d’aportacions anònimes, entitats, dels partits polítics que formen part del consistori (CiU, ERC i CUP – Poble en Marxa) i també d’empreses com Petrolis Independents. Aquest dimecres al vespre s’ha fet l’entrega a l’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer.

Ramon Barniol, coordinador de l’ANC Calldetenes, ha destacat la bona predisposició de la gent de Calldetenes, però també de pobles veïns així com d’entitats, partits polítics i empresaris. Segons Barniol, s’ha demostrat un cop més que, ‘quan hi ha un obstacle per part del govern espanyol, sabem respondre junts’.

L’alcalde, Marc Verdaguer, ha agraït totes les aportacions i mostres de suport que ha rebut i ha explicat que ‘vam haver de dir prou un cop arribats als 1.500€’.

A l’acte hi ha participat també Joan Canadell, de Petrolis Independents, i Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona. 

22/05/2015 - L’Orfeó Vigatà acull el muntatge 'Converses al bar'

L'Associació Social de Jubilats i Pensionistes d'Osona, juntament amb l'ANC i Òmnium, van presentar aquest passat dimecres, 20 de maig, el muntatge 'Converses al bar', relacionat amb el procés català. El públic va poder participar en l’acte intercanviant informació d’actualitat, dubtes i propostes. I, amb alguns tocs d’humor tots ells van tocar molts dels aspectes que es van intuint en aquest procés cap a la República Catalana.

El Grup Galligants, de Girona, va tancat l’acte oferint un repertori d'havaneres, valsets mariners i cançons de taberna. 

19/05/2015 - Recompte final: 112 candidatures signen el compromís ‘Ajuntaments per la independència’ a Osona

Un total de 112 candidatures osonenques han signat el compromís impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la independència. Després de l’acte de presentació celebrat el passat dia 29 d’abril a El Sucre de Vic, i tal com estava previst, aquests darrers dies s’han sumat noves candidatures al compromís. El total de candidatures puja a 115 si hi sumem tres llistes d’Aiguafreda que forma part de la territorial de Sant Martí de Centelles. En la majoria de casos, a més del cap de llista, tots els membres de la candidatura han signat també el document per refermar encara més el seu compromís amb la independència.

El compromís que han signat les candidatures compta amb quatre punts: en primer lloc, donar suport, a l’adhesió o continuïtat de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); en segon lloc, donar suport a les campanyes que s’impulsin des del municipi, per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari; en tercer lloc, assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre conjurin una majoria independentista al Parlament, donar suport a que l’ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol; i finalment, en quart lloc, donar suport a la proposta que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern.

Arxiu PDF: Llistat complert 

17/05/2015 - Osona Sud i el CP Vic refermen el compromís amb la independència

Quan queda una setmana per a les eleccions municipals, Osona ha refermat el seu compromís amb la independència amb dues accions aquest dissabte a la tarda. Al pla del Castell de Tona, les coordinadores territorials d’Osona Sud van desplegar una pancarta de 900 metres quadrats per donar suport a les candidatures que han signat el compromís ‘Ajuntaments per la independència’. Es tracta del gran mural que es va desplegar el 24 d’abril al Palau Sant Jordi i que porta el missatge “24M. Fem la independència des dels ajuntaments”. Gairebé un centenar de persones van participar en el desplegament de la pancarta, en què es van convidar les candidatures que donen suport a aquest procés de Sant Martí de Centelles, Aiguafreda, Centelles, els Hostalets de Balenyà, Tona, Malla, Seva, Sant Miquel de Balenyà, El Brull, Taradell i Viladrau.

D’altra banda, el CP Vic va fer un nou pas aquest dissabte a la tarda en el seu compromís amb la independència. El president del club, Miquel Altimiras; el president d’Òmnium a Osona, Alfred Verdaguer; la coordinadora de l’ANC Osona, Eulàlia Espona, i la coordinadora de l’ANC Vic, Carme Vilaró, van ser els encarregats d’hissar l’estelada a l’entrada del club, abans que es jugués el partit contra el Liceo. Després de guanyar la Copa del Rei, el CP Vic es va comprometre a fer onejar l’estelada fins que s’aconsegueixi la independència i, de fet, fins ara ja es lluïa a l’interior de les instal·lacions. 

17/05/2015 - Quatre osonencs, al nou Secretariat Nacional de l’ANC

Osona tornarà a tenir una destacada representació al Secretariat Nacional de l’ANC, després de les eleccions de la setmana passada i d’elegir la nova direcció aquest dissabte, encapçalada per Jordi Sànchez. En concret, quatre osonencs formen part dels 75 membres del SN. Són Núria Guillaumes, Arnau Galobardes, Ferran Garriga i Jordi Pairó.

Guillaumes, de Manlleu, va rebre el suport de 4.098 socis en la votació del dissabte 9 de maig i, aquest dissabte, en la primera reunió del SN al Castell de Cardona, va ser elegida com a tresorera de l’Assemblea, tasca que ja exercia fins ara.

Pel que fa a Galobardes (Vic), Garriga (Tona) i Pairó (Torelló), amb 217, 208 i 200 vots, respectivament, van ser escollits com a representants directes de la Regió 9 de l’ANC (Osona i el Ripollès). Galobardes i Garriga també formen part de la coordinadora comarcal de l’Assemblea. 

13/05/2015 - Eduard Sadurní presentarà el llibre ‘Superem el càncer! Pedalem per la independència’ divendres a Vic

El proper divendres, dia 22, Eduard Sadurní presentarà a Vic el seu llibre ‘Superem el càncer! Pedalem per la independència’. Es tracta d’una llibre personal en què explica la seva experiència vital de superació de la malaltia, però també d’optimisme i esforç, dues qualitats que el 2013 el van motivar a organitzar la ruta “Pedalem per la independència”. Sadurní, que és membre de l’ANC de Girona, va recórrer totes les comarques del país en bicicleta, juntament amb altres ciclistes que es van incorporar en les diferents etapes.

La presentació serà a la llibreria La Tralla a dos quarts de 8 del vespre. 

13/05/2015 - L’ANC Centelles organitza un debat sobre la independència amb tres candidats a l’alcaldia

En el marc de la campanya “Ajuntaments per la independència”, l’ANC de Centelles organitza, el proper diumenge, un debat electoral amb els candidats a l’alcaldia que han signat el compromís proposat per l’Assemblea, Òmnium i l’AMI. Miquel Arisa (PSC), Maribel Matas (CiU) i Alfons Giol (Ara Junts per Centelles) debatran sobre el paper que han de jugar els ajuntaments en el procés cap a la República Catalana. El debat, moderat pel periodista Xavier Ginesta, es farà al Casal Francesc Macià a partir de les 12 del migdia. En acabat, es servirà una copa de cava perquè els assistents puguin compartir impressions amb els tres candidats.

D’altra banda, les coordinadores territorials de Roda de Ter i Taradell també col·laboren en els debats electorals organitzats per les respectives emissores municipals. El de Roda serà avui dimecres, a les 8 del vespre, al Teatre Eliseu, i el de Taradell es farà dijous de la setmana que ve, dia 21, a partir de dos quarts de 9 del vespre a Can Costa. 

10/05/2015 - Jaume Marfany: ‘Si anem junts és impossible que ens puguin aturar’

El vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, va ser aquest passat divendres 8 de maig a Roda de Ter. Marfany va participar al cicle de xerrades que impulsa la l’ANC Roda de Ter sota el lema ‘Independència, per què?’ fent un repàs del 24M al 27S. Va posar especial èmfasi en el paper dels ajuntaments en el procés, afirmant que serà ‘essencial’ després del 24M i que, per tant, s’han de potenciar les candidatures que han signat el compromís ‘Ajuntaments per la independència’.

De cara al 27S Marfany va destacar que ‘cal arribar-hi amb unitat d’acció per part dels partits polítics’ ja que ‘podem perdre si no es recondueix l’escenari polític actual’ però assegurant que ‘si anem junts és impossible que ens puguin aturar’. Marfany va afirmar que a l’ANC no li tremolaran les cames assegurant que ‘estem disposats a fer el que calgui, sempre de manera pacífica i democràtica, per la independència’.
Marfany va aprofitar per acomiadar-se com a vicepresident de l’entitat.