ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (1-15) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

29/02/2020 - Comunicat de suport a les persones investigades pel tall de La Jonquera


Aquests dies la Guàrdia Civil ha citat diverses persones de les nostres comarques perquè declarin en relació a la seva participació en les protestes contra la sentència del procés que van portar a tallar la circulació de l’autopista AP-7 a l’alçada del coll del Pertús. El que aleshores per a la Gendarmeria francesa va ser un simple incident administratiu, per a la policia militar espanyola és un enfilall de delictes que pot comportar la imposició de penes molt severes.
En aquesta circumstància, ANC Osona, Ripollès i Lluçanès vol donar tot el seu suport a aquestes persones, que són perseguides per exercir pacíficament els seus drets de reunió i de manifestació contra una injustícia majúscula, absolutament intolerable, com la que va suposar aquella sentència, amb la clara intenció de contribuir, d’una banda, a crear un clima de por generalitzada que ofegui tot tipus de protesta i de reivindicació en el nostre poble i, de l’altra, a crear molèsties innecessàries i un clima d’irritació entre la població que en cap cas ajudarà a resoldre el conflicte.
 

30/01/2020 - AUTOCARS PER ANAR A PERPINYÀ

El 29 de febrer, hem d'omplir Perpinyà per posar la República Catalana al centre del món! #tothomaperpinyà

→ Vic: sortida a les 8 del matí des de la Plaça 1 d’octubre (al costat de la xemeneia del Sucre). Tornada a les 5 de la tarda. Venda de bitllets a Viatges Serrat (c/ Jaume I, T.938862966)

→ Taradell: sortida a les 8 del matí des de l’Espai 1 d’octubre. Tornada a les 5 de la tarda. Venda de bitllets a Can Vilaró en horari comercial.

→ Sant Julià de Vilatorta: sortida a les 8 del matí des de l’aparcament de l’Avinguda Balmes. Tornada a les 5 de la tarda. Venda de bitllets a l’estanc del carrer Núria.

→ Gurb: venda de tiquets a l’Ajuntament (de 9 a 14h) i al Punt Jove (de 16 a 20h). Sortida a les 8 del matí des de la Plaça del Soler. Tornada a les 5 de la tarda.

→ Tona: venda de tiquets al local de l’ANC Tona (c/Major, 66) els dijous de 18 a 20h i a la concentració setmanal dels dilluns a les 20h a la Plaça Major. Sortida a les 8 del matí de La Canal i tornada a les 5 de la tarda.

→ Seva- Sant Miquel de Balenyà - ElBrull: Venda de bitllets a Can Vila, Ca l'Aurèlia, horari de botiga. Més informació al 650546937. Sortida a les 8 del matí des de la Plaça de la Creu de Seva, 8:10h Plaça de l'Església de Sant Miquel de Balenyà i 8:20h a les 4 Carreteres (cantó Bcn). Tornada a les 5 de la tarda.

→ Centelles: venda de tiquets els dilluns de 19 a 20h al loal de l’ANC Centelles (Antic Celler Can Toni). Sortida a les 8 del matí des de davant la residència d’avis. Tornada a les 5 de la tarda.

→ Torelló: venda de tiquets a la llibreria Punt i Font. Sortida a les 7.30h del matí del carrer del Ter. Tornada a les 5 de la tarda.

→ Roda de Ter: venda de tiquets a Can Manolito de 9 a 13h i de 17 a 20h. Sortida des de La Carpa a les 8 del matí.

→ Manlleu: venda de tiquets al Manlleuet i a la concentració dels dilluns a les 20h. Sortida a les 7.30h des del pavelló.

→ Voltreganès: venda de tiquets al bar la Catòlica. Sortida a les 7.30h des de la Pista.

→ Bisaura: venda de tiquets a la floristeria El Roser de Sant Quirze de Besora. Sortida a les 7.45h des de La Cugulera.

→ Calldetenes: venda de tiquets als fonrs i a l’Ajuntament. Sortida a les 8 del matí a davant del quiosc. Tornada a les 17h.

→ Folgueroles: venda de tiquets al mateix bus. Sortida a les 8 del matí des de l’aparcament del camp de futbol.

→ Collsacabra: reserva de tiquets al 659995090. Sortida a les 8 del matí des de davant l'Ajuntament de l'Esquirol.

→ Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola: reserva de places al 636016459. Sortida 7.30 de Muntanyola (rotonda de l'església) i 7.45 de Santa Eulàlia (davant de l'Ajuntament).

→ Vall de Ribes: venda de tiquets a l'Oficina de Turisme. Sortida a les 8 del matí des de l’Oficina.

Es recomana portar menjar i beure ja que a la zona on es farà l’acte hi ha pocs establiments. 

13/12/2019 - COMUNICAT

Un altre any ja tenim aquí les festes de Nadal i, com és habitual, van associades a un període de gran consum. Des de regals de tots tipus i per tota la família, fins a productes d’alimentació i begudes per a tots els àpats passant per la participació en sortejos de Nadal.
Per tot això des de l’ANC d’Osona volem compartir les següents reflexions:

1) Fem una aportació a la Caixa de Solidaritat. Serà el tercer Nadal que tenim presos polítics i exiliats que no podran gaudir d’aquests dies a casa seva amb les seves famílies. La repressió de l'Estat espanyol no s'ha aturat, ans al contrari, s’ha anat incrementant durant aquests anys i ha augmentat exponencialment el nombre de persones que la pateixen. Segueixen sent necessaris recursos per a totes les persones represaliades i per això us animem a fer una aportació a la Caixa de Solidaritat, per ajudar encara més a tots els presos, exiliats i represaliats.
Compte corrent Caixa de Solidaritat: ES31 3025 0001 1814 3361 5996

2) Per Nadal comprem amb sentit de país. Instem la societat osonenca i catalana a realitzar un “consum estratègic” durant aquestes festes de Nadal. Hi ha moltes maneres de treballar pel nostre país. Una és posar en valor totes aquelles empreses, de capital català o estranger, que independentment del seu posicionament polític legítim vers el procés, han continuat a crear riquesa al territori i a enfortir l’economia catalana. Al contrari d’altres, que per iniciativa pròpia o sota la pressió de l’aparell de l’Estat han estat treballant, finançant i maniobrant per malmetre l’economia catalana i anul·lar els drets i llibertats del nostre país.
Donem suport al comerç i a la indústria deslligats de pressions polítiques, respectuosos amb el medi ambient i amb la llengua catalana.
https://consumestrategic.cat

3) Canvis de companyies de subministraments. Són moltes les persones que, quan s’acosta el canvi d’any, es plantegen nous propòsits o nous reptes personals per a l’any nou. Des de l’ANC Osona us proposem que un d’aquests propòsits pel 2020 sigui valorar les empreses amb les quals es mantenen contractes (energètics, de telefonia, bancaris, etc.) i, si s’escau, apostar per fer el canvi a d’altres empreses amb les quals s’estigui fomentant el “consum estratègic” i s'enforteixi el teixit empresarial de Catalunya. 

22/10/2019 - MANIFESTACIÓ 26 D'OCTUBRE

Vam dir que respondríem quan sortís la sentència, i ho estem fent. Seguim endavant, tornem a omplir els carrers! Aquest dissabte 26, desbordem Barcelona!

A les 5 de la tarda al carrer de la Marina de Barcelona

Punts de venda de tiquets de bus:

VIC: tiquets a Viatges Serrat. Sortida Plaça 1 d’octubre (El Sucre) a les 3 de la tarda.

MANLLEU: venda de tiquets al Manlleuet. Sortida a les 13h des del pavelló.

CENTELLES: venda de tiquets tota la setmana de 19 a 20 h al local de l’ANC. Sortida a les 14.30h des de la Residència.

RODA DE TER: venda de tiquets a can Manolito fins dijous a les 20h. Sortida des de la Carpa a les 14.30h.

TONA: més informació a tona@assemblea.cat

COLLSACABRA: per reservar tiquets: collsacabra@assemblea.cat

TARADELL: venda de tiquets a Can Vilaró en horari comercial. Sortida des de l'Espai 1 d’Octubre a les 3 de la tarda.

HOSTALETS DE BALENYÀ: venda de tiquets al Forn Nou. Sortida a les 14h des de la parada de Sagalés.

GURB: venda de tiquets a l’Ajuntament i al Punt Jove. Sortida a les 14h des de la Plaça del Soler. 

27/09/2019 - Segon aniversari del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017

Aquest cap de setmana i la propers, els actes venen marcats per la commemoració del segon aniversari del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Us en deixem alguns!

➡️ 1-O a Prats de Lluçanès: diumenge 29, a partir de les 10 del matí, a la plaça U d’Octubre, racó de les experiències ‘1 d’octubre de 2017 en fotografies’. Dilluns 30, l’Ajuntament s’il·luminarà de groc. Dimarts 1 d’octubre, a les 4 de la tarda, es refarà el mural de l’1-O (Av. Pau Casals, 48) a càrrec de KMSxlaLLIBERTAT. I a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de l’U d’Octubre concentració i lectura del manifest. També hi haurà ball de bastons, coca i llonganissa.

➡️ 1-O a Seva: Diumenge 29 de setembre: El Consell de la República "Que és i per què ens hi hem d'inscriure?" Amb Marta Bellot i Miquel Ribera. A les set de la tarda, 2n pis, de la sala Polivalent de Seva. Dimarts, a 2/4 de 7, inici acte a la rotonda 1 d'octubre amb parlaments i música. Començarà una gimcana caminant, hi hauran preguntes amagades que caldrà respondre. Davant del mural "Endavant República" lectura de poesia. Tot seguit a l'Escola, final de la gimcana, berenar ofert per l'Ajuntament, lliurament de premis, i tertúlia oberta a parlar del moment actual i del futur immediat del país.

➡️ 1-O a Taradell: diumenge 29, a les 5 de la tarda, inauguració de la Plaça Muriel Casals amb música, parlaments i descoberta de la placa. Dansa amb l’Esbart Sant Genís de Taradell i lectura de poemes. Coca i cava. I a 2/4 de 6, audició de sardanes amb la cobla Vila de la Jonquera.

➡️ 1-O a Manlleu:el dilluns 30, a les 8 del vespre, a la concentració setmanal a la Plaça fra Bernadí, reivindicació l'1-O.
1-O al Collsacabra: dilluns 30, a les 8 del vespre, concentració davant de l’Ajuntament de l’Esquirol. Hi haurà cantada, manifest i cassolada.

➡️ 1-O, a Vic: dilluns 30, a les 8 del vespre la plaça 1 d’Octubre de Vic (davant del Sucre) acollirà l’acte per commemorar els dos anys del referèndum d’autodeterminació. L’acte comptarà amb les intervencions de Roger Español, qui va perdre un ull durant les càrregues de l’1-O; Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana; Blanca de Llobet,representant de la Junta Nacional d’Òmnium; i representants de l’Associació Catalana de Drets Civils, l’Associació d’Advocats d’Osona per la Defensa dels Drets Humans i els Avis i Àvies de la plaça de Vic per la llibertat. El dimarts a les 11 del matí els Avis i Àvies de la Plaça Major de Vic sortiran de Casa Comella per fer un recorregut pel centre del a ciutat. A ¾ de 12 faran la lectura del manifesta davant de Casa Comella.

➡️ 1-O a Gurb: el dimarts a les 7 de la tarda cercavila fins a la plaça de l’U d’Octubre, a 2/4 de 8 actuació d’entitats locals i parlaments. A 2/4 de 9 inauguració de La Font de la plaça de l’U d’octubre. A les 9, botifarrada popular (venda de tiquets al Punt Jove fins el 30 de setembre). i a les 10 cloenda amb llançament de petard i Cant dels Segadors.

➡️ 1-O a Calldetenes: dimarts, al hall de l’Ajuntament, a 2/4 de 9 xerrada amb Lluís Solà i passi del Vídeo del referèndum a Calldetenes.

➡️ 1-O a Folgueroles: dimarts, al Centre Cultural, a les 7 de la tarda Brossa i la màgia. A ¼ de 0, a la Plaça de Cal Rei, botifarrada popular de suport a en Txevi. Obertura d’una placa en motiu de l’1 d’octubre i concert de Juli Piris. La recaptació anirà destinada a la Caixa de Solidaritat per a en Txevi.

➡️ 1-O a El Brull: dimarts, a 2/4 d'11 del matí, acte homenatge a les persones que van fer possible el Referèndum a l'Espai 1 d'Octubre (Sant Martí del Brull). Hi haurà esmorzar per tothom.

➡️ 1-O a Aiguafreda i Sant Martí: dimarts 1, a les 8 del vespre a la plaça 1d'Octubre,cassolada i llegida de manifest.

➡️ 1-O a Els Hostalets de Balenyà: dimarts 1,a les 8 del vespre a l'escola Joan XXIII, lectura del manifest, propostes per després de la sentència i música amb Joan Compta i Nuna.

➡️ 1-O a Torelló: dimarts a les 8 del vespre, concentració davant les escoles Vall del Ges i Fortià Solà i després marxa fins a la plaça Nova i presentació del nou monument commemoratiu de l'1 d'octubre.

➡️ 1-O al Bisaura: a Sant Quirze de Besora, a les 5 de la tarda, marxa que anirà del col.legi electoral 1 al 2 tot passant pel pont de l’1 d’octubre i finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament. A Montesquiu, a les 8 del vespre, concenració a la sala d’actes de l’Ajuntament on commemorarem l’1 d’octubre.

➡️ 1-O a Tona: dilluns, a les 8 del vespre, a la Plaça Major, marxa de torxes per homenetjar a tots els represaliats coincidint amb la vigília del segon aniversari de l’1 d’octubre.


➡️ 1-O a Roda de Ter: Marxa Lenta per commemorar els 2 anys del Referèndum de l'1 d'Octubre. La concentració serà a les 20h a la Plaça Major i la Marxa finalitzarà a la Plaça de l'1 d'Octubre.

➡️ 1-O al Voltreganès: dimarts, a 2/4 de 9, davant de l’Ateneu. lectura del manifest i Cant dels Segadors. Seguidament marxa de torxes fins la Plaça 1 d’octubre.

➡️ 1-O a Centelles: dimarts, les 9 del vespre, a l’Escola Ildefons Cerdà, lectura del manifest, cantada per la llibertat i coca i ratafia. 

22/07/2019 - 11S --> Diada 2019 – Objectiu Independència

Les inscripcions als 26 trams que conformaran la manifestació ja són oberts al web diada.assemblea.cat.

Osona, Ripollès i Lluçanès serem als trams 1 i 2.

Venda de tiquets de bus i samarretes:


VIC: venda de bitllets per anar a Barcelona amb autocar a la parada de Casa Comella (cada dia de 19 a 20.30, els dimarts al matí de 10 a 13h i els dissabtes de 10-13h); Tintoreria Vilà (c/ de Gurb, 78); Joieria Costa (Plaça Major, 21); i Els Àngels (c/ Pare Huix, 10).

MANLLEU: venda de bitllets i samarretes a l’Ateneu Manlleu (c/ Enric Delaris, 59). Del 22 de juliol al 9 de setembre (excepte el 12, 14 i 16 d’agost). Els dilluns de 10 a 12h. Els dimecres i divendres de 18 a 20.30h. Les samarretes també es podran comprar a Esther de Papers (c/ Fedanci, 12) en horari de botiga.

TARADELL: venda de tiquets de bus i samarretes cada dissabte de 10 a 13h a la parada del passeig Domènech Sert i a Can Vilaró en horari de botiga.

BALENYÀ: punt de venda al Forn Nou.

CENTELLES: venda de tiquets de bus i samarretes del dia 2 al 10 (feiners) cada dia de 19 a 20 h. També es podran recollir els carnets de soci.

LLUÇANÈS: per reservar plaça per anar amb autocar envieu un correu a llucanes@assemblea.cat.

TORELLÓ: venda de samarretes a la Plaça Vella, número 1. De dilluns a divendres de 18:30h a les 20:30h i els dissabtes de 11h a 13:30h. Venda de tiquets de bus: a Torelló a la Llibreria Punt Font i Montseny i a Torelló Jove; A Sant Vicenç, al bar El Casal; i a Sant Pere, a l’Ajuntament.

SANT JULIÀ DE VILATORTA: venda de tiquets de bus a l’Estanc (horari comercial). Per encarregar i comprar la samarreta, tots els diumenges, a la plaça Catalunya. D’11:30h a 13h.

CALLDETENES: venda de tiquets de bus als forns, perruqueries i a l’Ajuntament.

TONA: venda de tiquets de bus i samarretes al local del carrer Major número 66, els dimarts i dijous de 18 a 20h.

FOLGUEROLES: venda de tiquets de bus i samarretes els dies 1, 7 i 8 de setembre a la Plaça Verdaguer. I també a L’Atelier, El Punt d’Informació, el Forn Sant Jordi i a la Pastisseria la Plaça

AIGUAFREDA I SANT MARTÍ DE CENTELLES: venda de bitllets de bus a la gestoria Línia Assessora, de la plaça Major d'Aiguafreda. Els diumenges 1 i 8 de setembre, de 12 a 14h, a la parada de la plaça Major.

RODA DE TER: punt de venda de tiquets i samarretes a la parada que s’ubicarà a la Plaça Major els dies 24, 25 i 31 d’agost, i 1 de setembre, de 10 a 13h. També trobareu tiquets de bus a Can Manolito fins l’1 de setembre.

SANT QUIRZE DE BESORA I MONTESQUIU: venda de tiquets de bus al Forn de Ca l’Agnès, Llibreria Roca, Forn de pa Torres i Perruqueria Serradell.

SEVA, SANT MIQUEL DE BALENYÀ, EL BRULL: Venda de tiquets de bus per l'11S a ca l'Aurèlia, cal Ros i can Vila en horari de les botigues.

VOLTREGANÈS: venda de tiquets de bus els dimecres de 21h a 22h a la Llar de Sant Hipòlit de Voltregà.

SANTA EUGÈNIA DE BERGA: tiquets a la venda al Quiosc Betes i Fils.

COLLSACABRA: tiquets: els dilluns a les 20h davant l'ajuntament de l'Esquirol, a Collsacabra@assemblea.cat i als tel. 690995090 i 617470322

CAMPRODON: punt de venda a Can Romanços (c/ Sant Roc, 4)

VALL DE RIBES: punt de venda a l’Oficina de Turisme.

+ info: www.diada.assemblea.cat

 

14/06/2019 - Les claus del judici sumaríssim als presos polítics

Mercè Alegre, Lluís Mestres i Jordi Montanyà, integrants de l’Associació Antenes Juristes pels Drets Civils, seran a Vic el proper dimecres 19 de juny, per explicar les claus del judici sumaríssim als presos polítics. L’acte serà a les 8 del vespre al Casino de Vic.

L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils és una associació sense ànim de lucre, nascuda la tardor del 2017 i legalment constituïda el març de 2018, que aplega juristes compromesos en la defensa dels drets civils i polítics de les persones i dels col·lectius del nostre país. La finalitat d’Atenes és lluitar contra la regressió que estan patint al nostre país els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans, dels col·lectius i dels pobles. Com a entitat, emprèn accions legals, com la querella criminal presentada contra el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial i dinou càrrecs més de l’alta judicatura. Totes les accions estan consensuades tant amb els presos i exiliats com amb les seves defenses i, per tant, cerquen el més ampli consens jurídic. Els seus integrants també han assistit a totes les sessions del judici als presos i en fan cròniques periòdiques i posen en coneixement de la ciutadania les accions que porta a terme, a través del seu bloc i de xerrades públiques.


A Vic explicaran la seva tasca al voltant del judici que va quedar per ver sentència el passat dimecres dia 12. Ho faran amb una taula moderada per Anna Crosas (gestora cultural) i els acompanyaran familiars de presos i exiliats. Hi seran presents Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn i Joan Rovira i Rosa Vergés, pares de la vigatana Marta Rovira exiliada a Ginebra.

L’acte compta amb els suport de diverses entitats i partits polítics: ANC Osona, ANC Vic, Òmnium Osona, CDR Vic, Associació Catalana pels Drets Civils, Esquerra Republicana Vic, Capgirem Vic i Junts per Catalunya-Vic.


+ info: http://www.atenesdretscivils.cat/

 

05/04/2019 - La Rambla de la República es desplegarà de nou al Mercat del Ram

El Mercat del Ram de 2019 tornarà a comptar amb la Rambla de la República, que aquest any ha canviat d’ubicació. Situada al Carrer Manlleu, la Rambla de 2019 estarà constituïda per diferents carpes i espais d’Òmnium Cultural, ANC Osona i CDR Vic.

Durant els tres dies del Mercat del Ram, les persones que s’acostin a la Rambla de la República podran informar-se i participar en les campanyes “#JoAcuso” d’Òmnium Cultural, en què es denuncia el judici a la democràcia que s’està perpetrant a Madrid (https://judicidemocracia.cat) o “Tu votes, tu comptes”, la campanya de la candidatura independentista per a les eleccions de la Cambra de Comerç del proper mes de maig (https://tuvotestucomptes.cat). El públic visitant també es podrà inscriure al registre ciutadà del Consell de la República
(https://consell.republicat.cat), entre altres activitats.

La Rambla de la República comptarà amb l’espai Àgora on durant dissabte i diumenge s’hi programaran diverses activitats de formació, debat i reflexió. El dissabte al matí es podrà participar en un taller de xapes. Dissabte a la tarda arribarà el moment de la reflexió audiovisual amb el visionat, i posterior debat, dels documentals La historia de Rosa Parks i Una força més poderosa. La fi de la segregació racial a Nashville. Diumenge al matí, està prevista una xerrada del col·lectiu Latinos Por La República. Per tancar els actes del cap de setmana, diumenge a la tarda s’ha organitzat un taller de no violència a càrrec del Grup Gene Sharp de Centelles.

Les accions programades per part dels diferents col·lectius i entitats aniran acompanyades d’activitats de caràcter lúdic, com ara l’exposició del 600 independentista, entre altres sorpreses. 

05/04/2019 - Cinc osonencs formen part de la candidatura col·lectiva independentista que vol presidir la Cambra de Comerç de Barcelona

Joan Font, Pere Antentes, Carles Valls, Josep Sallent i Beth Camprubí són els osonencs que en formen part


La candidatura es presentarà a Vic el divendres 12 d’abril a les 8 del vespre


Amb el lema “Les cambres: eines de país” la candidatura pretén traslladar les veus independentistes a les eleccions a les cambres de comerç catalanes, en aquest cas la de Barcelona, que es duran a terme el proper 8 de maig. Es tracta d’una candidatura col·lectiva de 40 empresaris, cadascun en el seu epígraf corresponent del seu sector de negoci. La iniciativa la lideren diverses entitats com l’Assemblea, el Cercle Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat.

A Osona, la presentació de la candidatura es farà el proper 12 d’abril en un acte a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu (Rambla Hospital, 11, Vic), a les 20h. Comptarà amb els cinc osonencs que en formen part: Joan Font, Pere Antentes, Carles Valls, Josep Sallent i Beth Camprubí i amb les intervencions de Joan Canadell i Jordi Domingo.

La candidatura “Les cambres: eines de país” promou un canvi radical dins la Cambra de Barcelona per tal de democratitzar-la i fer-la propera a tots els autònoms i empreses de Catalunya. Una entitat històrica que els darrers decennis ha tingut la mirada fixada a Espanya enlloc del món, on tenia els seus orígens, quan la Llotja del Mar era el cap i casal del comerç català a la Mediterrània.


El programa té una clara vocació de suport als autònoms i a les petites i mitjanes empreses de Catalunya, teixit que representa més del 90% de les empreses i del 70% de l’ocupació, i que avui està pràcticament exclòs de l’òrgan de govern de l’entitat. Comptant també amb la gran empresa, seran objectius principals, promoure la digitalització, la internacionalització i la responsabilitat social en el món empresarial, sempre fidels a l’assoliment de la sobirania fiscal i a la República de Catalunya.


Els cinc candidats d’Osona promouran una delegació que compti amb més recursos, d’acord amb l’aportació que les empreses osonenques fan a través dels seus impostos -cal recordar que tots els autònoms i empreses són finançadors de la Cambra via tributs-, per tal d’atendre amb major capacitat les necessitats de les empreses de la comarca.


Amb independència dels objectius citats, en cas d’assolir la presidència de la Cambra, com a primeres accions es procedirà a la retirada de la Medalla d’Honor de la institució que l’actual òrgan de govern va concedir al general de divisió Ángel Gozalo, màxim responsable de la Guàrdia Civil durant els fets del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, així com garantir que no es torni a acollir un Consell de Ministres del Govern d’Espanya a la Llotja del Mar.


Telemàticament es podrà votar des del dijous 2 de maig de 2019, a les 9:00 fins al dimarts 7 de maig, a les 9:00. Per votar caldrà el Certificat Digital. Presencialment es podrà votar el dia 8 de maig, de les 10:00 a les 18:00, a les seus de les cambres de comerç i a totes les seves delegacions comarcals. Per votar votar caldrà portar els poders si es tracta d’una empresa i només el DNI en el cas dels autònoms.

+ info: https://tuvotestucomptes.cat

 

25/02/2019 - Davant manifestacions pacífiques, prou violència policial

Des de les territorials de l'ANC d'Osona, Ripollès i Lluçanès i també Òmnium Osona i Ripollès, volem denunciar l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Gurb el dijous 21 de febrer, actuació que ens recorda més la manera de reprimir violentament una manifestació pacífica per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil el dia del Referèndum de l'1-O comparada amb la dels Mossos aquell mateix dia.
Volem manifestar la nostra denúncia en les diferents formes d'actuar dels Mossos, més permissiva en altres manifestacions, com per exemple la dels taxistes recentment. Ens afegim a les denúncies que s'han fet en altres llocs del nostre país per part d’entitats sobiranistes per altres actuacions desproporcionades per part dels Mossos.
Demanem a la Conselleria d'Interior que investigui la identitat del mosso que va ferir un manifestant en actitud pacífica i li va provocar una fractura de ròtula. Cal dir que prop d'aquesta persona també va rebre contusions un noi menor d'edat, entre moltes d'altres persones que no feien altra cosa que manifestar-se sense cap mena d'actitud violenta.
Denunciem també la detenció d'un jove de Calldetenes, pendent de citació judicial, ja que hi ha dubtes raonables que fos responsable d'agredir cap agent dels mossos.
Exigim també que s'identifiquin tots els agents que tenen reaccions violentes contra pacífics manifestants i que l'única diferència és quan la manifestació té una reivindicació independentista.
Exigim depuració de responsabilitats en els corresponents comandaments que ordenen aquest tipus d'actuació i el cessament del conseller Buch si no té capacitat per dur a terme aquests canvis.

Territorials de l'ANC d'Osona, Ripollès i Lluçanès, Òmnium Osona, Lluçanès i Ripollès 

24/02/2019 - 16 DE MARÇ, MANIFESTACIÓ A MADRID

Properament es donaran tots els detalls de la manifestació que farem a Madrid el proper 16 de març a les 18 h, per deixar clar a la capital de l’Estat espanyol que l’autodeterminació és un dret, no un delicte.

Mentrestant us informem dels autocars que sortiran des d’Osona i el Ripollès:

VIC: venda de tiquets a Autocars Serrat (C/ Jaume I, 3, Vic. T. 93 886 29 66). Sortida des de l’aparcament del Sucre a 2/4 de 8 del matí del dissabte 16 i tornada entre les 6 i les 7 del matí del diumenge 17.
MANLLEU: venda de tiquets de dimarts a diumenge a El Manlleuet i a les concentracions dels dilluns. Sortida a les 7 des de pavelló.
TORELLÓ: venda de tiquets a l’Hotel d’Entitats els dilluns de 19 a 20.30h i els dissabtes d’11 a 13h; i els dijous a les concentracions a les 20.30h. Sortida a les 7.15h des del Mercat Municipal.
TONA: venda de tiquets al carrer Major número 66 de dilluns a dijous de 19 a 20h. Sortida a les 7.15 des de la Canal. Per a més informació tona@assemblea.cat i al 609874778
VOLTREGANÈS: venda de tiquets a La Llar de Sant Hipòlit els dimecres a les 21 h o bé al telèfon 696480277.

RIPOLLÈS: es faran sortides des de diversos punts de la comarca i se sortirà plegats des de Ripoll:
• Camprodon: venda de tiquets a Can Romanços. Sortida a les 6 des del lloc habitual
• Sant Joan de les Abadesses: venda de tiquets al Centre Cívic El Palmàs. Sortida a les 6.20 al lloc habitual
• Ribes de Freser: venda de tiquets a l’Oficina de Turisme. Sortida a les 6 al lloc habitual
• Campdevànol: venda de tiquets a Cal Pepet Forner. Sortida a les 6.20 al lloc habitual
• Ripoll: venda de tiquets a la parada de l’ANC. Sortida a les 6.30 des de la parada de busos 

16/02/2019 - 16 DE FEBRER MANIFESTACIÓ A BARCELONA

S’ha convocat una gran mobilització que recorrerà la Gran Via de Barcelona a les 17 h, des de plaça Espanya fins a plaça Universitat.

Consulta els punts de venda i els horaris de sortida dels autocars des d’Osona:

VIC: venda de tiquets a Autocars Serrat (C/ Jaume I, 3, Vic). Sortida des de l’aparcament del Sucre a les 14.30h.

MANLLEU: venda de tiquets al Manlleuet i el dilluns 11 a la concentració setmanal. Sortida a les 14.30h des del pavelló.

TORELLÓ: viatge en tren. Sortida a les 14.31 des de l’estació.

PRATS DE LLUÇANÈS: reserva de places a través del correu llucanes@assemblea.cat (indiqueu el nombre de places que reserveu i el lloc des d'on voleu sortir). Sortides des d’Olost, Prats i Sant Feliu Sasserra a partir de les 14h.

RODA DE TER: venda de tiquets a Can Manolito. Sortida del bus a les 14.15h des de la carpa.

TARADELL: venda de tiquets a Can Vilaró (en horari comercial). Sortida des de l’Espai 1 d’octubre a les 14.30h.

CALLDETENES: venda de tiquets als forns i a l'Ajuntament. També a la parada de l'ANC del diumenge 10. Sortida a les 14.30 des de la Plaça Onze de setembre.

COLLSACABRA: reserva de tiquets al 659 995 090 (Fineta) i al 617 470 322 (Eudald). Sortida a les 14h des de davant l’Ajuntament de l’Esquirol.

TONA: venda de tiquets al carrer Major número 66 de dilluns a divendres de 18 a 20h. Sortida a les 14h des de la Canal.

SANT JULIÀ DE VILATORTA: venda de tiquets a l'Estanc. Sortida a les 14.30h des del carrer Balmes.

Llista pendent de nous punts de venda i de sortida. La seguirem actualitzant. 

14/10/2018 - Un any de vergonya, un any de dignitat

Dimarts 16 d’octubre farà un any de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Un any de vergonya, un any de dignitat. A Barcelona la convocatòria serà a les 8 del vespre a Plaça Catalunya. Però també hi haurà concentracions a diversos municipis. Alguns dels quals seran:

- Vic, a les 8 del vespre, la Plaça Major
- Calldetenes, a 2/4 de 9 del vespre, la Plaça 11 de Setembre
- Montesquiu, a les 8 del vespre, Plaça Emili Juncadella
- Manlleu, a les 8 del vespre, Plaça Fra Bernadí
- Sant Vicenç de Torelló, a 2/4 de 9 del vespre, a la Plaça de l’Ajuntament
- Gurb, a 2/4 de 9 del vespre, Plaça 1 d’Octubre
- L’Esquirol, a 2/4 de 9, davant l’Ajuntament
- Prats de Lluçanès, a les 8 del vespre, Cal Bach
- Seva, a les 8 del vespre, Plaça de la Creu
- Roda de Ter, a les 8 del vespre, Plaça Major
- Taradell, a 2/4 de 9 del vespre, Plaça de les Eres
- Balenyà, a 2/4 de 9, Plaça de l'Ajuntament
- Centelles, a 2/4 de 9, davant l'Ajuntament
- Folgueroles, a 2/4 de 9, Plaça Verdaguer
- Sant Quirze de Besora, a les 8 del vespre, Pont U d'Octubre
- Sant Martí de Centelles i Aiguafreda, a ¼ de 9 del vespre, Plaça de l’Ajuntament
- Sant Feliu Sasserra, a les 8 del vespre, Serrat de les Forques
- Camprodon, a les 8 del vespre, davant l’Ajuntament
- Sant Joan de les Abadesses, a les 8 del vespre, Plaça Major 

26/09/2018 - La periodista Maria Xinxó presenta el llibre ‘Jo també porto el llaç groc’ a Osona, el Lluçanès i el Ripollès


· La periodista Maria Xinxó, que actualment treballa al programa Islàndia, de RAC 1, ha recorregut Catalunya per entrevistar i fotografiar 100 persones que porten el llaç groc


El llaç groc s’ha convertit en un símbol que marca el dia a dia dels esdeveniments de després de l’1-O. La polèmica al voltant del llaç groc, així com la situació dels presos polítics i els exiliats han provocat així mateix una gran reacció d’un poble que reivindica la seva llibertat.

El llibre que aquest cap de setmana presentarà la periodista Maria Xinxó explica, a partir de 100 retrats, persona a persona, els motius pels quals es porta el llaç. És un crit a la llibertat, a la justícia, a l’orgull de ser i de sentir, a la lluita pels drets més fonamentals.

El dissabte es presentarà a Vic (11:00h al Casino de Vic) i comptarà amb Enric Puigdemont, germà del President Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. El mateix dissabte, a la tarda, serà el torn de Sant Joan de les Abadesses (19:30h al Palau de l’Abadia). Serà amb l’acompanyament de Núria Guillaumes i Ramon Piqué, responsables del símbol del llaç groc. I el diumenge, la presentació es farà a Prats de Lluçanès (12.45h Plaça de l’U d’octubre) i en aquest cas comptarà amb Jesús Ruiz, company de mòdul de Jordi Cuixart a Soto del Real.

Des del testimoni de Pep Guardiola fins als familiars de tots els presos polítics i els exiliats passant per gent anònima de diferents punts del territori, la periodista Maria Xinxó retrata i pregunta per què porten el llaç groc. 100 respostes diferents. Cadascun dels testimonis s’acompanya d’una fotografia i una frase per explicar-ne el motiu.

És un llibre molt visual i emotiu. La Maria Xinxó ha recorregut més de 60 pobles de Catalunya entre abril i maig d’aquest any per entrevistar els 100 testimonis que apareixen al llibre. 

25/09/2018 - Les vulneracions de l’Estat espanyol, al cor d’Europa

Aquest dimarts 25 de setembre, la plaça Schumann de Brussel·les ha acollit la presó d’”Un poble empresonat”, que s’emmarca dins la campanya “Solidaritat amb Catalunya”, que pretén portar al cor d’Europa les vulneracions que l’Estat espanyol exerceix de drets fonamentals, com el d’autodeterminació, i la conseqüent repressió per a totes aquelles persones que l’intenten exercir i que, de fet, han generat presos polítics i exiliats a l’Estat espanyol al segle XXI.

Els impulsors d’aquesta iniciativa, l’Assemblea Nacional Catalana Osona i Brussel·les, Òmnium Cultural Osona i CDRs Alt Ter, van sortir diumenge de Vic amb la instal·lació, i després de dos dies de viatge s’han instal·lat aquest matí a la plaça Schumann, just davant de la Comissió Europea, a Brussel·les.

Un dret fonamental i universal
Allà, s’hi ha instal·lat durant tot el dia amb l’objectiu de reivindicar que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental i universal i que forma part del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, signat i ratificat per Espanya i també violat per l’Estat espanyol, tal com ha recordat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie.

A l’acte també hi ha participat el President Carles Puigdemont, que ha recordat que el Govern que va presidir va fer allò que demanaven els catalans: permetre una votació sobre l’estatus polític com a dret universal. Puigdemont ha subratllat que ara la meitat del Govern està empresonat i l’altra meitat s’ha hagut d’exiliar, i s’ha preguntat si aquesta és l’Europa del 2018.

Josep Valtònyc, músic exiliat i perseguit per l’Estat espanyol per les seves lletres, i Adrià Carrasco, activista, també exiliat, i perseguit per protestar pacíficament, també han participat a l’acte, i membres de la EU-Catalonia Dialogue Platform, com els eurodiputats Jordi Solé, Ramon Tremosa, Mark Demesmaeker, Izaskun Bilbao, Josu Juaristi, Ana Miranda i Ivo Vagjl.

Un poble empresonat
L’acció “Un poble empresonat” va iniciar-se el novembre del 2017, just després que fossin empresonats membres de la societat civil i membres del Govern de la Generalitat per haver posat les urnes pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, fet que demostra el setge judicial, polític i policial que l’Estat espanyol ha engegat contra el moviment independentista.

Des del 18 de novembre, moment en què es col·locà per primer cop la presó, i fins ara, la instal·lació s’ha desplaçat a més de 17 municipis de tot Catalunya, i hi han participat més de 1.500 persones, que, voluntàriament, s’apunten per romandre dins la presó per tal de denunciar les vulneracions a drets internacionals de l’Estat espanyol.