ANC Osona

COMUNICAT (13/12/2019)

Un altre any ja tenim aquí les festes de Nadal i, com és habitual, van associades a un període de gran consum. Des de regals de tots tipus i per tota la família, fins a productes d’alimentació i begudes per a tots els àpats passant per la participació en sortejos de Nadal.
Per tot això des de l’ANC d’Osona volem compartir les següents reflexions:

1) Fem una aportació a la Caixa de Solidaritat. Serà el tercer Nadal que tenim presos polítics i exiliats que no podran gaudir d’aquests dies a casa seva amb les seves famílies. La repressió de l'Estat espanyol no s'ha aturat, ans al contrari, s’ha anat incrementant durant aquests anys i ha augmentat exponencialment el nombre de persones que la pateixen. Segueixen sent necessaris recursos per a totes les persones represaliades i per això us animem a fer una aportació a la Caixa de Solidaritat, per ajudar encara més a tots els presos, exiliats i represaliats.
Compte corrent Caixa de Solidaritat: ES31 3025 0001 1814 3361 5996

2) Per Nadal comprem amb sentit de país. Instem la societat osonenca i catalana a realitzar un “consum estratègic” durant aquestes festes de Nadal. Hi ha moltes maneres de treballar pel nostre país. Una és posar en valor totes aquelles empreses, de capital català o estranger, que independentment del seu posicionament polític legítim vers el procés, han continuat a crear riquesa al territori i a enfortir l’economia catalana. Al contrari d’altres, que per iniciativa pròpia o sota la pressió de l’aparell de l’Estat han estat treballant, finançant i maniobrant per malmetre l’economia catalana i anul·lar els drets i llibertats del nostre país.
Donem suport al comerç i a la indústria deslligats de pressions polítiques, respectuosos amb el medi ambient i amb la llengua catalana.
https://consumestrategic.cat

3) Canvis de companyies de subministraments. Són moltes les persones que, quan s’acosta el canvi d’any, es plantegen nous propòsits o nous reptes personals per a l’any nou. Des de l’ANC Osona us proposem que un d’aquests propòsits pel 2020 sigui valorar les empreses amb les quals es mantenen contractes (energètics, de telefonia, bancaris, etc.) i, si s’escau, apostar per fer el canvi a d’altres empreses amb les quals s’estigui fomentant el “consum estratègic” i s'enforteixi el teixit empresarial de Catalunya.