ANC Osona

Segon aniversari del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017 (27/09/2019)

Aquest cap de setmana i la propers, els actes venen marcats per la commemoració del segon aniversari del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Us en deixem alguns!

➡️ 1-O a Prats de Lluçanès: diumenge 29, a partir de les 10 del matí, a la plaça U d’Octubre, racó de les experiències ‘1 d’octubre de 2017 en fotografies’. Dilluns 30, l’Ajuntament s’il·luminarà de groc. Dimarts 1 d’octubre, a les 4 de la tarda, es refarà el mural de l’1-O (Av. Pau Casals, 48) a càrrec de KMSxlaLLIBERTAT. I a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de l’U d’Octubre concentració i lectura del manifest. També hi haurà ball de bastons, coca i llonganissa.

➡️ 1-O a Seva: Diumenge 29 de setembre: El Consell de la República "Que és i per què ens hi hem d'inscriure?" Amb Marta Bellot i Miquel Ribera. A les set de la tarda, 2n pis, de la sala Polivalent de Seva. Dimarts, a 2/4 de 7, inici acte a la rotonda 1 d'octubre amb parlaments i música. Començarà una gimcana caminant, hi hauran preguntes amagades que caldrà respondre. Davant del mural "Endavant República" lectura de poesia. Tot seguit a l'Escola, final de la gimcana, berenar ofert per l'Ajuntament, lliurament de premis, i tertúlia oberta a parlar del moment actual i del futur immediat del país.

➡️ 1-O a Taradell: diumenge 29, a les 5 de la tarda, inauguració de la Plaça Muriel Casals amb música, parlaments i descoberta de la placa. Dansa amb l’Esbart Sant Genís de Taradell i lectura de poemes. Coca i cava. I a 2/4 de 6, audició de sardanes amb la cobla Vila de la Jonquera.

➡️ 1-O a Manlleu:el dilluns 30, a les 8 del vespre, a la concentració setmanal a la Plaça fra Bernadí, reivindicació l'1-O.
1-O al Collsacabra: dilluns 30, a les 8 del vespre, concentració davant de l’Ajuntament de l’Esquirol. Hi haurà cantada, manifest i cassolada.

➡️ 1-O, a Vic: dilluns 30, a les 8 del vespre la plaça 1 d’Octubre de Vic (davant del Sucre) acollirà l’acte per commemorar els dos anys del referèndum d’autodeterminació. L’acte comptarà amb les intervencions de Roger Español, qui va perdre un ull durant les càrregues de l’1-O; Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana; Blanca de Llobet,representant de la Junta Nacional d’Òmnium; i representants de l’Associació Catalana de Drets Civils, l’Associació d’Advocats d’Osona per la Defensa dels Drets Humans i els Avis i Àvies de la plaça de Vic per la llibertat. El dimarts a les 11 del matí els Avis i Àvies de la Plaça Major de Vic sortiran de Casa Comella per fer un recorregut pel centre del a ciutat. A ¾ de 12 faran la lectura del manifesta davant de Casa Comella.

➡️ 1-O a Gurb: el dimarts a les 7 de la tarda cercavila fins a la plaça de l’U d’Octubre, a 2/4 de 8 actuació d’entitats locals i parlaments. A 2/4 de 9 inauguració de La Font de la plaça de l’U d’octubre. A les 9, botifarrada popular (venda de tiquets al Punt Jove fins el 30 de setembre). i a les 10 cloenda amb llançament de petard i Cant dels Segadors.

➡️ 1-O a Calldetenes: dimarts, al hall de l’Ajuntament, a 2/4 de 9 xerrada amb Lluís Solà i passi del Vídeo del referèndum a Calldetenes.

➡️ 1-O a Folgueroles: dimarts, al Centre Cultural, a les 7 de la tarda Brossa i la màgia. A ¼ de 0, a la Plaça de Cal Rei, botifarrada popular de suport a en Txevi. Obertura d’una placa en motiu de l’1 d’octubre i concert de Juli Piris. La recaptació anirà destinada a la Caixa de Solidaritat per a en Txevi.

➡️ 1-O a El Brull: dimarts, a 2/4 d'11 del matí, acte homenatge a les persones que van fer possible el Referèndum a l'Espai 1 d'Octubre (Sant Martí del Brull). Hi haurà esmorzar per tothom.

➡️ 1-O a Aiguafreda i Sant Martí: dimarts 1, a les 8 del vespre a la plaça 1d'Octubre,cassolada i llegida de manifest.

➡️ 1-O a Els Hostalets de Balenyà: dimarts 1,a les 8 del vespre a l'escola Joan XXIII, lectura del manifest, propostes per després de la sentència i música amb Joan Compta i Nuna.

➡️ 1-O a Torelló: dimarts a les 8 del vespre, concentració davant les escoles Vall del Ges i Fortià Solà i després marxa fins a la plaça Nova i presentació del nou monument commemoratiu de l'1 d'octubre.

➡️ 1-O al Bisaura: a Sant Quirze de Besora, a les 5 de la tarda, marxa que anirà del col.legi electoral 1 al 2 tot passant pel pont de l’1 d’octubre i finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament. A Montesquiu, a les 8 del vespre, concenració a la sala d’actes de l’Ajuntament on commemorarem l’1 d’octubre.

➡️ 1-O a Tona: dilluns, a les 8 del vespre, a la Plaça Major, marxa de torxes per homenetjar a tots els represaliats coincidint amb la vigília del segon aniversari de l’1 d’octubre.


➡️ 1-O a Roda de Ter: Marxa Lenta per commemorar els 2 anys del Referèndum de l'1 d'Octubre. La concentració serà a les 20h a la Plaça Major i la Marxa finalitzarà a la Plaça de l'1 d'Octubre.

➡️ 1-O al Voltreganès: dimarts, a 2/4 de 9, davant de l’Ateneu. lectura del manifest i Cant dels Segadors. Seguidament marxa de torxes fins la Plaça 1 d’octubre.

➡️ 1-O a Centelles: dimarts, les 9 del vespre, a l’Escola Ildefons Cerdà, lectura del manifest, cantada per la llibertat i coca i ratafia.