ANC Osona

Les claus del judici sumaríssim als presos polítics (14/06/2019)

Mercè Alegre, Lluís Mestres i Jordi Montanyà, integrants de l’Associació Antenes Juristes pels Drets Civils, seran a Vic el proper dimecres 19 de juny, per explicar les claus del judici sumaríssim als presos polítics. L’acte serà a les 8 del vespre al Casino de Vic.

L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils és una associació sense ànim de lucre, nascuda la tardor del 2017 i legalment constituïda el març de 2018, que aplega juristes compromesos en la defensa dels drets civils i polítics de les persones i dels col·lectius del nostre país. La finalitat d’Atenes és lluitar contra la regressió que estan patint al nostre país els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans, dels col·lectius i dels pobles. Com a entitat, emprèn accions legals, com la querella criminal presentada contra el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial i dinou càrrecs més de l’alta judicatura. Totes les accions estan consensuades tant amb els presos i exiliats com amb les seves defenses i, per tant, cerquen el més ampli consens jurídic. Els seus integrants també han assistit a totes les sessions del judici als presos i en fan cròniques periòdiques i posen en coneixement de la ciutadania les accions que porta a terme, a través del seu bloc i de xerrades públiques.


A Vic explicaran la seva tasca al voltant del judici que va quedar per ver sentència el passat dimecres dia 12. Ho faran amb una taula moderada per Anna Crosas (gestora cultural) i els acompanyaran familiars de presos i exiliats. Hi seran presents Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn i Joan Rovira i Rosa Vergés, pares de la vigatana Marta Rovira exiliada a Ginebra.

L’acte compta amb els suport de diverses entitats i partits polítics: ANC Osona, ANC Vic, Òmnium Osona, CDR Vic, Associació Catalana pels Drets Civils, Esquerra Republicana Vic, Capgirem Vic i Junts per Catalunya-Vic.