ANC Osona

Cinc osonencs formen part de la candidatura col·lectiva independentista que vol presidir la Cambra de Comerç de Barcelona (05/04/2019)

Joan Font, Pere Antentes, Carles Valls, Josep Sallent i Beth Camprubí són els osonencs que en formen part


La candidatura es presentarà a Vic el divendres 12 d’abril a les 8 del vespre


Amb el lema “Les cambres: eines de país” la candidatura pretén traslladar les veus independentistes a les eleccions a les cambres de comerç catalanes, en aquest cas la de Barcelona, que es duran a terme el proper 8 de maig. Es tracta d’una candidatura col·lectiva de 40 empresaris, cadascun en el seu epígraf corresponent del seu sector de negoci. La iniciativa la lideren diverses entitats com l’Assemblea, el Cercle Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat.

A Osona, la presentació de la candidatura es farà el proper 12 d’abril en un acte a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu (Rambla Hospital, 11, Vic), a les 20h. Comptarà amb els cinc osonencs que en formen part: Joan Font, Pere Antentes, Carles Valls, Josep Sallent i Beth Camprubí i amb les intervencions de Joan Canadell i Jordi Domingo.

La candidatura “Les cambres: eines de país” promou un canvi radical dins la Cambra de Barcelona per tal de democratitzar-la i fer-la propera a tots els autònoms i empreses de Catalunya. Una entitat històrica que els darrers decennis ha tingut la mirada fixada a Espanya enlloc del món, on tenia els seus orígens, quan la Llotja del Mar era el cap i casal del comerç català a la Mediterrània.


El programa té una clara vocació de suport als autònoms i a les petites i mitjanes empreses de Catalunya, teixit que representa més del 90% de les empreses i del 70% de l’ocupació, i que avui està pràcticament exclòs de l’òrgan de govern de l’entitat. Comptant també amb la gran empresa, seran objectius principals, promoure la digitalització, la internacionalització i la responsabilitat social en el món empresarial, sempre fidels a l’assoliment de la sobirania fiscal i a la República de Catalunya.


Els cinc candidats d’Osona promouran una delegació que compti amb més recursos, d’acord amb l’aportació que les empreses osonenques fan a través dels seus impostos -cal recordar que tots els autònoms i empreses són finançadors de la Cambra via tributs-, per tal d’atendre amb major capacitat les necessitats de les empreses de la comarca.


Amb independència dels objectius citats, en cas d’assolir la presidència de la Cambra, com a primeres accions es procedirà a la retirada de la Medalla d’Honor de la institució que l’actual òrgan de govern va concedir al general de divisió Ángel Gozalo, màxim responsable de la Guàrdia Civil durant els fets del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, així com garantir que no es torni a acollir un Consell de Ministres del Govern d’Espanya a la Llotja del Mar.


Telemàticament es podrà votar des del dijous 2 de maig de 2019, a les 9:00 fins al dimarts 7 de maig, a les 9:00. Per votar caldrà el Certificat Digital. Presencialment es podrà votar el dia 8 de maig, de les 10:00 a les 18:00, a les seus de les cambres de comerç i a totes les seves delegacions comarcals. Per votar votar caldrà portar els poders si es tracta d’una empresa i només el DNI en el cas dels autònoms.