ANC Osona

Davant manifestacions pacífiques, prou violència policial (25/02/2019)

Des de les territorials de l'ANC d'Osona, Ripollès i Lluçanès i també Òmnium Osona i Ripollès, volem denunciar l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Gurb el dijous 21 de febrer, actuació que ens recorda més la manera de reprimir violentament una manifestació pacífica per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil el dia del Referèndum de l'1-O comparada amb la dels Mossos aquell mateix dia.
Volem manifestar la nostra denúncia en les diferents formes d'actuar dels Mossos, més permissiva en altres manifestacions, com per exemple la dels taxistes recentment. Ens afegim a les denúncies que s'han fet en altres llocs del nostre país per part d’entitats sobiranistes per altres actuacions desproporcionades per part dels Mossos.
Demanem a la Conselleria d'Interior que investigui la identitat del mosso que va ferir un manifestant en actitud pacífica i li va provocar una fractura de ròtula. Cal dir que prop d'aquesta persona també va rebre contusions un noi menor d'edat, entre moltes d'altres persones que no feien altra cosa que manifestar-se sense cap mena d'actitud violenta.
Denunciem també la detenció d'un jove de Calldetenes, pendent de citació judicial, ja que hi ha dubtes raonables que fos responsable d'agredir cap agent dels mossos.
Exigim també que s'identifiquin tots els agents que tenen reaccions violentes contra pacífics manifestants i que l'única diferència és quan la manifestació té una reivindicació independentista.
Exigim depuració de responsabilitats en els corresponents comandaments que ordenen aquest tipus d'actuació i el cessament del conseller Buch si no té capacitat per dur a terme aquests canvis.

Territorials de l'ANC d'Osona, Ripollès i Lluçanès, Òmnium Osona, Lluçanès i Ripollès