ANC Osona

La periodista Maria Xinxó presenta el llibre ‘Jo també porto el llaç groc’ a Osona, el Lluçanès i el Ripollès (26/09/2018)


· La periodista Maria Xinxó, que actualment treballa al programa Islàndia, de RAC 1, ha recorregut Catalunya per entrevistar i fotografiar 100 persones que porten el llaç groc


El llaç groc s’ha convertit en un símbol que marca el dia a dia dels esdeveniments de després de l’1-O. La polèmica al voltant del llaç groc, així com la situació dels presos polítics i els exiliats han provocat així mateix una gran reacció d’un poble que reivindica la seva llibertat.

El llibre que aquest cap de setmana presentarà la periodista Maria Xinxó explica, a partir de 100 retrats, persona a persona, els motius pels quals es porta el llaç. És un crit a la llibertat, a la justícia, a l’orgull de ser i de sentir, a la lluita pels drets més fonamentals.

El dissabte es presentarà a Vic (11:00h al Casino de Vic) i comptarà amb Enric Puigdemont, germà del President Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. El mateix dissabte, a la tarda, serà el torn de Sant Joan de les Abadesses (19:30h al Palau de l’Abadia). Serà amb l’acompanyament de Núria Guillaumes i Ramon Piqué, responsables del símbol del llaç groc. I el diumenge, la presentació es farà a Prats de Lluçanès (12.45h Plaça de l’U d’octubre) i en aquest cas comptarà amb Jesús Ruiz, company de mòdul de Jordi Cuixart a Soto del Real.

Des del testimoni de Pep Guardiola fins als familiars de tots els presos polítics i els exiliats passant per gent anònima de diferents punts del territori, la periodista Maria Xinxó retrata i pregunta per què porten el llaç groc. 100 respostes diferents. Cadascun dels testimonis s’acompanya d’una fotografia i una frase per explicar-ne el motiu.

És un llibre molt visual i emotiu. La Maria Xinxó ha recorregut més de 60 pobles de Catalunya entre abril i maig d’aquest any per entrevistar els 100 testimonis que apareixen al llibre.