ANC Osona

La rambla del Carme es transformarà en la Rambla de la República durant el Mercat del Ram de Vic (23/03/2018)

Òmnium Osona, CDR Alt Ter, ANC Osona i l’Associació Catalana pels Drets Civils convertiran la rambla del Carme en la Rambla de la República. Es tracta d’una acció coordinada entre les diverses entitats que es farà durant el Mercat del Ram de Vic aquest cap de setmana.

La Rambla de la República acollirà diverses accions en defensa de la República Catalana i per denunciar la repressió per part de l'Estat espanyol.

Una llarga catifa de color groc guiarà els visitants per aquesta rambla, on s'instal·larà la presó de l'acció 'Un poble empresonat', que va començar a Vic a finals de novembre i que ara està recorrent ciutats de tot el país per posar de manifest el dèficit democràtic que viu l'Estat espanyol i la privació de llibertats.

També hi haurà un espai de denúncia de la repressió que viu Catalunya, on es podrà trobar material groc divers; un espai per conèixer l’Associació Catalana pels Drets Civils, que agrupa els familiars dels presos i exiliats, i un altre on es parlarà de construcció de la República Catalana i s’informarà de la Jornada 21. Es tracta d’una matinal que es farà el proper 21 d’abril a Vic on es promourà fer República a través del consum responsable. També hi haurà un plató on es faran entrevistes a personalitats destacades.

La Rambla la completarà una espai per presentar una altra acció, Kms per la llibertat. Un projecte esportiu i reivindicatiu que consisteix a recórrer a peu, fent relleus, una distància de més de 600 quilòmetres fins als centres penitenciaris on es troben els presos polítics i que es farà del 27 d’abril a l’1 de maig.