ANC Osona

Osona, el Lluçanès i el Ripollès es bolquen en la concentració de la Diada a Berga (04/09/2016)

La Regió 9 de l’ANC es tornarà a mobilitzar de manera massiva aquest Onze de Setembre, principalment a Berga, que és municipi assignat a Osona, el Lluçanès i el Ripollès. Grups de cultura popular i estelades animaran els trams d’aquestes comarques (13, 20 i 15, respectivament) que portaran a la capital del Berguedà més de 100 autocars i nombroses persones que han decidit anar-hi amb vehicle particular.

Un any més, les estelades ompliran les concentració, però n’hi haurà dues de molt visibles: les estelades gegants de l’ANC Vic i l’ANC Vall del Ges que es podran veure al passeig de la Pau. L’animació anirà a càrrec de diversos grups de cultura popular, com els gegants de Prats de Lluçanès, els de Torelló i Sant Vicenç o el Sagals d’Osona. El ritme també el posarà la colla de tabalers de Manlleu, que ja es desplaçarà a Berga al matí.

Els autocars marxaran d’Osona, el Lluçanès i el Ripollès de manera esglaonada a partir de les 11 del matí. Els de Folgueroles seran dels primers a desplaçar-se a Berga, perquè l’Assemblea d’aquest municipi ha organitzat una fideuada per carregar piles abans del moment àlgid de la mobilització. Fins ara, l’ANC Folgueroles ha venut més de 220 tiquets per aquest dinar. La Casa Museu Verdaguer del municipi també es farà visible a Berga durant tot el cap de setmana, perquè participarà a la Fira d’Entitats que s’hi organitza.

SI HI VAS AMB COTXE...

L’ANC recomana anar a Berga amb autocar per evitar un col·lapse de cotxes. En tot cas, qui decideixi anar-hi amb vehicle privat es aconsellable que hi vagi al més aviat possible i haurà d’entrar per les entrades Berga Sud o bé per l’entrada de la carretera de Vilada en direcció Sant Llorenç de Morunys. A partir de les 9 del matí, es tallarà el trànsit de tota la zona central de la manifestació que, a banda de tot el passeig, implicarà la plaça de la Creu i els carrers del Roser, Gran Via, carretera de Sant Fruitós i Guillem de Berguedà. També es tallarà el carrer Barcelona quan hi passi la cercavila (cap a les 4 de la tarda).

Es recomana als assistents portar a sobre una ràdio per seguir la retransmissió de RAC1 i Catalunya Ràdio, i també Ràdio Berga (107.6 FM), que farà un programa especial i donarà informació concreta i puntual de la concentració de Berga.

Com cada any, el moment àlgid de la mobilització serà a les 17.14h, quan les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inci de l’acció. A partir d’aquí, Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona aixecaran els punts que es repartiran. A dos quarts de 7, a Berga, hi haurà un concert final de Feliu Ventura i Brams a la plaça de la Creu.

INSCRIPCIONS

És important inscriure’s a l’acte de la Diada a través del web apunt.assemblea.cat o bé trucant al 93 446 49 92. Les inscripcions per anar-hi amb autocar continuen obertes a través de les assemblees territorials.

MOTORADA INDEPENDENTISTA

A Vic, la Diada començarà ben d’hora amb la manifestació independentista en moto. A partir de les 8 del matí, els Motards Independentistes es concentraran a la plaça Major. A les 10, marxaran cap al Bruc i la motorada seguirà fins a Barcelona.