ANC Osona

L’ANC intensifica la campanya d’estiu abans de l’11 de Setembre (22/08/2016)

Sota el lema “Activa’t per la República Catalana”, les assemblees territorials de l’ANC intensifiquen aquests dies les accions per denunciar els greuges de l’Estat espanyol contra Catalunya com a prèvia de la gran mobilització que es farà l’11 de Setembre a Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt. Aquesta setmana, hi haurà accions a Taradell i a la Vall del Ges i, la primera setmana de setembre, se’n faran a Manlleu, Centelles o Aiguafreda.

Dijous, coincidint amb la festa major de Taradell, l’ANC aprofitarà per denunciar la maquinària bruta que utilitza el govern espanyol. El cap de setmana, a la Vall del Ges, es farà una “plantada” de desperadors per denunciar la falta d’inversions a la xarxa de Rodalies. Dissabte, serà a la plaça Nova de Torelló a les 18h i, diumenge, al mercat setmanal de Sant Vicenç.

Aquest cap de setmana, la “plantada” de despertadors ja es va fer a Roda de Ter. A Vic, també s’han exhibit diverses lones de la maquinària bruta de l’Estat als murs del Mèder a la rambla del Bisbat.

La campanya d’estiu de l’ANC va començar a Vic el 22 de juliol, amb una performance que va cobrir la plaça Major de creus grogues per denunciar que davant un Estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que destrossa el seu sistema sanitari, només ens queda poder construir entre tots un futur millor. La pobresa energètica i la crisi de refugiats han marcat altres accions que s’han fet al Temple Romà de Vic, al Museu del Ter de Manlleu o al Centre Cultural Costa i Font. A finals de juliol, el cementiri sanitari també es va portar a Ripoll.