ANC Osona

Experts de l’ANC garanteixen que “el funcionaris no cometran cap delicte” en la construcció de la República Catalana (30/04/2016)

Una cinquantena de funcionaris van assistir aquest divendres al vespre a la sessió ‘Sector públic. Reptes de la transició nacional’, organitzada per l’ANC Osona a la sala de plens del Consell Comarcal. Una trobada que va servir per resoldre dubtes i per tranquil·litzar els funcionaris i personal públic davant els possibles atacs o amenaces que rebran de l’Estat espanyol durant el procés de construcció de la República Catalana. Es va deixar clar que “no cometran cap delicte i podran actuar amb total llibertat”.

La sessió va anar a càrrec de Joan Anton Font, secretari de l’Ajuntament de Tarragona i coordinador de l’Assemblea Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’ANC; Josep Antolí, coordinador de la Sectorial de l'Administració Pública de l’ANC, i Pere Grau, advocat i membre del Secretariat Nacional de l’ANC.

Josep M. Freixanet, vicepresident tercer del Consell Comarcal d’Osona, va donar la benvinguda als assistents i va destacar la importància de fer sessions com aquesta, ja que els funcionaris són un “col·lectiu molt llaminer”. Una idea que va compartir Grau, que va assenyalar també que els funcionaris són “la baula més feble de l’estructura de la nostra societat”.

El sector públic català suma 348.000 treballadors. Ara bé, Antolí va subratllar que Catalunya és la comunitat autònoma que té menys personal públic sobre el total de treballadors i també sobre el total de treballadors públics per mil habitants. I aquí cal incloure-hi, a més, els 17.000 mossos d’esquadra que no tenen la resta de comunitats.

Font va demanar als càrrecs electes i als funcionaris que “no tinguin por” durant el procés de construcció de la República Catalana i els va deixar clar que “no cometran cap delicte”, malgrat que es trobaran en “situacions complicades” per part de l’Estat espanyol. Però va garantir que “si el Parlament i el Govern fan els deures, no hi ha prevaricació possible”. Tampoc els podran acusar de cap altre delicte. De fet, Grau va sentenciar que “no desobeirem mai”. Antolí també va enviar un missatge de tranquil·litat als funcionaris de l’Estat que treballen a Catalunya: “Quan s’assumeixin totes les competències també s’assumiran els seus funcionaris sempre que ho vulguin”.

La independència de Catalunya també tindrà avantatges pel funcionament de l’administració pública. El coordinador de la Sectorial de l'Administració Pública va assegurar que “tindrà menys nivells i, per tant, serà més propera al ciutadà”. També és important destacar que “crearà nous llocs de treball públics” per les noves competències que s’hauran d’assumir. Tots tres van coincidir que l’administració catalana serà molt potent i, per això, Grau va reclamar a tots els catalans que “no ens menystinguem, perquè els catalans generen 80.000 milions d’euros en recursos públics”.

Els tres ponents han participat en un detallat i rigorós informe sobre les implicacions jurídiques dels treballadors públics a l’hora d'executar les instruccions dels seus comandaments, del Govern de la Generalitat o del Parlament de Catalunya. Els autors d’aquest informe destaquen que “no és el document d’una part implicada, sinó que està fet perquè es pugui actuar amb llibertat” i subratllen que “totes les conclusions s’han basat en la jurisprudència del Tribunal Suprem”. Expliquen que, fins i tot, juristes unionistes han avalat el treball. El treball es pot consultar al seu web: http://administracioxindependencia.cat/.

Sota el lema 'Endavant República Catalana', l’ANC seguirà treballant els propers mesos per continuar ampliant el suport a la independència de Catalunya.