ANC Osona

Osona, el Lluçanès i el Ripollès omplen 190 autocars per anar a la Via Lliure (09/09/2015)

Un any més, la mobilització de la Regió 9 tornarà a ser molt important aquesta Diada. Les assemblees territorials d’Osona, el Lluçanès i el Ripollès han aconseguit omplir, finalment, 190 autocars per assistir a la Via Lliure a la República Catalana que aquest divendres a la tarda farem a l’avinguda Meridiana de Barcelona. Fins a última hora, s’han buscat busos amb l’objectiu que la manifestació sigui històrica. A les gairebé 10.000 persones que hi aniran amb autocar des d’aquestes comarques cal sumar-hi els centenars i centenars de persones que aniran a Barcelona amb tren o bé amb cotxe particular.

Els autocars sortiran dels diversos municipis entre la 1 i les 3 del migdia per ser a Barcelona a primera hora de la tarda. Des de Vic, s’han mobilitzat, finalment, 30 autocars que sortiran de la zona del Sucre. El Lluçanès ha omplert quatre autocars (amb més de 200 persones) i el Ripollès, més de 20, que portaran uns 800 veïns a Barcelona.

Qui no vagi amb autocar té l’opció de fer-ho amb transport públic. Els trams assignats a la Regió 9 queden just al costat de la parada de tren i metro de La Sagrera. S’aconsella arribar-hi amb temps per evitar aglomeracions. És el mateix consell que es dóna als que vagin amb vehicle privat: que arribin amb previsió de temps a Barcelona i comparteixin cotxe. El moment àlgid de la Via Lliure serà cap a les 17.14h i per megafonia es donaran instruccions. Els osonencs Flipats, Boys Damm i Bonobos, i diversos grups de cultura popular animaran l’espera als trams de la Regió 9.

Les inscripcions per participar a la Via Lliure i garantir que sigui un èxit es poden seguir fent a través del web http://via.assemblea.cat o bé trucant al 93 522 11 09. La majoria de trams d’Osona, el Lluçanès i el Ripollès (del 42 al 47) estan plens. Per això, ara, es recomana apuntar-se als trams més propers que encara no estan plens del tot. Igualment, qui no hagi tingut temps d’inscriure’s, serà benvingut a la Meridiana divendres.