ANC Osona

L’ANC de Vic i Súmate expliquen els beneficis d’una Catalunya independent (06/09/2015)

Un centenar de persones van assistir aquest passat dissabte a l’acte organitzant conjuntament per l’ANC de Vic i l’associació Súmate sota el títol ‘Sin renunciar a las raíces’.

L’acte va començar amb una benvinguda d’Isabell Vallvé, en representació de l’ANC Vic i la música de Rumba Catalana Reyes. La vigatana Pepi Gómez va explicar en primera persona la seva experiència com a andalusa i catalana i els seus motius per defensar una Catalunya independent. Va assegurar que ‘sóc andalusa però em sento molt catalana’.

Paco Martínez, jubilat i membre de Súmate, va aconseguir posar dempeus el públic al final de la seva intervenció. Martínez, nascut a Madrid i actualment resident a Cerdanyola, va començar destacant que no renuncia a ser espanyol i explicant que ‘cap llei m’hi pot fer renunciar’ però que ‘l’actitud de catalanofòbia de l’Estat Espanyol no permetrà fer un país nou ni més just, però sí la independència de Catalunya’. Martínez va explicar el sistema actual de pensions i com, en un nou país, aquest sistema podria ser millor per als jubilats, ‘fins i tot amb pensions més altes’. Va destacar la capacitat de creació de llocs de treball de Catalunya i com, en una Catalunya independent això garantiria el sistema de pensions. Martínez va parlar també del dèficit fiscal i de tot el que es podria fer ‘si cada dia no marxessin 54 milions d’euros a Madrid sense retorn’. També va carregar contra la proposta de federalisme del PSC i la candidatura Catalunya sí que es pot afirmant que, ‘governi qui governi a Catalunya, si es depèn de Madrid, només es podran gestionar les misèries’ i que ‘Catalunya es un país ric que és espoliat any rere any’. Martínez va tancar la seva intervenció demanant als assistents que no fallin a les seves famílies, que pensin en les seves pensions, però també en les dels seus fills i néts i en el seu futur.

El torn de parlaments el va tancar Víctor Cucurull, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, recordant com Catalunya, ja en segles passats va ser capaç de crear noves institucions i com ho podrà fer a partir d’ara per aconseguir un país millor i més just.

Quim Vila va posar el toc musical i humorístic a l’acte que es va tancar amb un berenar per a tots els assistents.