ANC Osona

Osona intensifica el compte enrere cap a l’11-S i el 27-S (25/08/2015)

Dijous, faltarà un mes just per a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre i, avui, queden només 17 dies per a la Via Lliure a la República Catalana que farem a la Meridiana de Barcelona l’Onze de Setembre. És per això que, aquests dies, es multipliquen els actes per anar encarrilant un mes clau i per explicar els beneficis d’una Catalunya independent amb l’objectiu d’aconseguir un suport majoritari en les dues mobilitzacions decisives del mes de setembre. Aquesta setmana, l’ANC ha programat actes a Roda de Ter, Vic, Viladrau, Centelles i Sant Hipòlit de Voltregà, a banda de les parades informatives i de venda de samarretes i tiquets d’autocar per anar a la Meridiana que es munten a diversos municipis.

En el marc de la campanya d’estiu de l’ANC, que aquesta setmana treballa l’eix de la democràcia, les assemblees territorials de Roda de Ter, el Collsacabra i Tavèrnoles organitzen una taula roda sobre regeneració democràtica. Serà aquest divendres, dia 28, i hi intervindran Jaume López, politòleg; Isabel-Helena Martí, presidenta de Sobirania i Justícia, i Ricard Vilaregut, politòleg. La taula rodona, moderada per Jèss Carol, començarà a dos quarts de 9 del vespre i es farà a la Porxada de Can Planoles. Es posaran a debat temes com la transparència i el bon govern, la gestió i el finançament dels partits polítics, el sistema electoral i judicial així com també temes relacionals amb la qualitat democràtica.

Divendres, també es farà, a Vic, una xerrada sobre el rebut de la llum en la Catalunya independent. Organitzada per l’ANC Vic, es farà al Casino a partir de dos quarts de 8 i anirà a càrrec d'Antoni Tahull i Palacin, enginyer i col·laborador del CATN. També hi intervindrà Jaume Manel Oronich i Miravet, expaer en cap de Lleida (Units per l’endemà).

També ha posat el compte enrere Viladrau i ho farà visible dijous amb diversos actes a la Plaça o bé a Can Sià en cas de mal temps. A banda de parada i un taller de punters, l’ANC Viladrau ha programat la xerrada 'Tots, catalans i espanyols ens mereixem un país millor. Vine i escolta testimonis vius', a càrrec de Nicolasa Fernández, una de les impulsores de la campanya Pot-Ser, i un col·loqui amb Jordi Millà, del Cercle Català de Negocis. La jornada es tancarà amb una exhibició de sardanes amb el Grup Sardanista Riallera de Vic.

A Sant Hipòlit, l’ANC del Voltreganès organitza la caminada popular al Castell de Voltregà. Serà el proper dissabte, dia 29, en el marc de la festa major del municipi. A la Cabanya de Rabionet, es farà l'"aixecada de l'ase" i s'alçarà una estelada. Un cop al Castell de Voltrega, es llegirà un manifest i hi haurà un concert amb el grup Peperic. L'acte es tancarà amb un dinar solidari en què els participants hauran de portar un plat per compartir.

Exposició a Centelles

Des d’aquest dimecres, dia 26, i fins dimarts que ve, dia 1, es pot visitar a Centelles l’exposició sobre Joan Amades ‘La tradició és la història passada pel sedàs’. Una mostra que permet descobrir de prop la persona i l'obra del folklorista català. Organitzada pels Geganters i Grallers de Centelles i l’ANC Centelles, es pot visitar a El Celler d’en Toni. A més, dissabte, a les 12.30h, es farà una xerrada amb la participació de Josep M. Gol i Griselda Karsunke, socis fundadors de l'Associació Cultural Joan Amades.

Parades de l’ANC a diversos municipis

D’altra banda, com cada dissabte al matí, es podrà trobar l’ANC de Vic davant de Casa Comella. Aquest cap de setmana, també hi haurà parades a Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Aiguafreda o Ripoll. A les parades, es pot trobar informació i adquirir bitllets d’autocar i samarretes per anar a la Via Lliure de l’11-S.