ANC Osona

Un centenar de persones es concentren a favor de la igualtat a Vic (06/08/2015)

Un centenar de persones han reivindicat la igualtat de gènere aquest dijous a la tarda a la plaça de la Vella de Vic, antiga plaça Gaudí. L’acte, promogut per l’ANC d’Osona, s’ha fet en el marc de la setmana de la igualtat de la campanya d’estiu de l’Assemblea i ha començat amb un minut de silenci per a les dones víctimes de la violència masclista.

Clara Vilaplana i Susi Planas, en nom de l’ANC, han denunciat que “a Catalunya, malgrat els avenços realitzats en les últimes dècades, encara hi ha col·lectius i persones que pateixen discriminació”. Davant d’aquesta situació, en la lectura del manifest, han defensat que “la República Catalana que volem serà per a tothom. Tothom hi serà igual en drets i deures. Tothom hi tindrà les mateixes oportunitats".

L’ANC aposta fermament perquè “amb la independència, Catalunya es constitueixi en una República d’homes i dones lliures i iguals. Perquè tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país som iguals en drets i deures, independentment del nostre origen, gènere, orientació sexual, capacitats, llengua, cultura, religió o idees". Finalment, i jugant amb el lema de la manifestació de l’11-S a la Meridiana de Barcelona, s’ha fet una crida a favor de la “via lliure a les dones lliures, via lliure a la República Catalana". En acabat, s'ha repartit coca i cava per a tothom.