ANC Osona

Arrenca la campanya d’estiu de l’ANC a Osona, Ripollès i Lluçanès (02/07/2015)

La campanya d’estiu de l’ANC gira al voltant dels 10 eixos que han de ser l’element vertebrador de la República Catalana. L’11 de setembre, aquests 10 eixos arribaran simbòlicament al Parlament a través de l’Avinguda Meridiana de Barcelona. Abans, al llarg de l’estiu, aquests eixos es desgranaran amb accions arreu del territori cada setmana i també a la Regió 9, formada per Osona, el Ripollès i el Lluçanès, diversos municipis promouran actes des d’ara i fins l’11 de setembre.

Els deu eixos que formen la campanya són: equilibri territorial, solidaritat, oberts al món, diversitat, sostenibilitat, igualtat, benestar i justícia social, democràcia, recerca i innovació, i cultura i educació.

Aquest dijous a la tarda s’ha presentat la campanya de la Regió 9 a l’estació de trens de Torelló aprofitant que el primer eix és equilibri territorial. Ferran Garriga, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, ha estat l’encarregat d’explicar la campanya a nivell nacional i de regió destacant que, a Osona, el Ripollès i el Lluçanès s’ha volgut emular la campanya nacional repartint accions durant tot l’estiu a diversos municipis treballant els diferents eixos.

La primera acció serà aquest divendres al matí i compta amb la col·laboració del grup Perquè no ens fotin el tren. Glòria Francolí, membre del grup, ha destacat que ‘Perquè no ens fotin el tren defensa un servei de qualitat, modern i eficient, ja que considerem el transport públic en general i el ferroviari en particular com un servei indispensable en un estat modern’. Tenint en compte que Osona i el Ripollès pateixen un greu desequilibri territorial per culpa del pèssim estat de la R3, es farà una repartida massiva de fulletons informatius a les principals estacions de tren. El document posa èmfasi en els problemes actuals del servei i proposa diverses solucions que passen, entre d’altres, per una gestió directa del servei a través d’un nou estat. Ramon Constansó, coordinador de l’ANC Vall del Ges, ha explicat que es repartiran 7.500 fulletons a les estació de Ripoll, Torelló, Manlleu, Vic i Centelles. L’acció es portarà a terme en hora punta, entre les 6.30 i les 9 del matí, gràcies també a la col·laboració de nombrosos voluntaris. A nivell nacional, també aquest divendres, es repartiran 200.000 fulletons.

Durant la resta de l’estiu cada setmana es treballarà un eix. Per exemple, la setmana del 6 al 12 de juliol, el tema serà la Solidaritat. Diverses territorials d’Osona Sud preparen projeccions de cinema a la fresca on el preu de l’entrada seran llaunes de conserves que després es donaran a Càritas. Del 13 al 19 de juliol el tema central serà Via Lliure al Món. Aquella setmana Vic acollirà un gran acte nacional on es treballarà aquest eix. Serà el dia 18 a la plaça de la Catedral. D’aquesta manera cada setmana s’aniran succeint les activitats fins arribar a l’11 de setembre.