ANC Osona

Collsacabra per la Independència, en solidaritat amb Gure Esku Dago (11/06/2015)

Aquest dissabte, 13 de juny, a partir de les 6 de la tarda i a la plaça dels Esquirols de L'Esquirol, Collsacabra per la Independència organitza un taller de teles en suport a una iniciativa de Gure Esku Dago, del País Basc.

Gure Esku Dago, que significa ‘Està a les nostres mans’, és una iniciativa ciutadana, plural i participativa que té com a objectiu principal treballar pel dret a decidir del poble basc. Els seus principis bàsics són: "Som un poble, tenim dret a decidir i és el moment de la ciutadania".

Des que es va constituir, cap a mitjans del 2013, ha organitzat diverses activitats al llarg del territori. Una de les que va tenir més ressò va ser la cadena humana que es va fer el juny de 2014, de Durango a Iruñea. Per aquest 2015 l’acte més important serà el programat pel proper 21 de juny en què simultàniament a Donostia, Bilbao, Pamplona, Vitòria i Baiona es folraran unes urnes gegants amb unes teles que durant els mesos anteriors s’han anat confeccionant al llarg de tot el País Basc.

Moltes de les reivindicacions de Gure Esku Dago coincideixen amb les que des de fa anys es reivindiquen des de l’Assemblea Nacional Catalana, i és per això que Collsacabra per la Independència ha decidit fer una acció de suport a aquesta iniciativa. Serà un taller per pintar unes teles amb les diferents crides que s’acudeixin als participants i un cop pintades fer-les arribar al País Basc i que siguin unes de les que folrin l’urna de l’estadi de San Mamés a Bilbao.

Un cop acabat el taller, a les 8 del vespre, hi haurà una xerrada a càrrec de Ricard Vilaregut, autor del llibre 'La rebel·lió basca. Una història de l’esquerra abertzale'.