ANC Osona

COMUNICAT ANC OSONA (10/06/2015)


La coordinadora comarcal de l’ANC a Osona vol manifestar la seva satisfacció després dels resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig per part de les candidatures osonenques que es van comprometre amb el procés signant el document “Els ajuntaments per la independència”. Després de la constitució dels consistoris aquest proper dissabte, des de l’ANC seguirem amb atenció els pactes i properes accions de govern, així com també els suports puntuals que es puguin establir entre diferents formacions. Des de l’ANC recordem la necessitat de tenir ajuntaments a favor de la República Catalana durant els propers mesos, ja que els consistoris hi jugaran un paper destacat.

Volem recordar als propers alcaldes i regidors els compromisos signats, document promogut per l’ANC, juntament amb l’AMI i Òmnium Cultural. Respectant les dinàmiques i especificitats de cada municipi, demanem als futurs alcaldes i regidors que siguin responsables i conseqüents amb els compromisos adquirits, que compleixin els punts que estableix i que treballin per seguir sumant més suports al procés.

El text assumit compromet les forces que puguin governar a adherir el seu poble o ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o bé a ratificar aquesta adhesió, a treballar pel caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament del 27 de setembre vinent i a constituir governs locals independentistes que facin costat a les decisions del nou Parlament i Govern sorgits de les eleccions plebiscitàries, per iniciar el procés cap a la independència.

Els resultats del 24M són esperançadors per continuar treballant per guanyar les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, però l’èxit depèn del compromís de tots.