ANC Osona

Osona escalfa l’ambient de cara a les eleccions municipals amb l’Aplec Independentista (19/04/2015)

La Rambla del passeig de Vic va ser l’escenari aquest passat dissabte, 18 d’abril, de l’Aplec independentista convocat per les assembles locals i territorials d’Osona amb l’objectiu d’escalfar l’ambient de cara a les imminents cites electorals, que seran clau per al procés que viu Catalunya cap a la independència.

L’aplec va comptar amb actuacions dels Sagals d’Osona i altres grups d’animació popular de la comarca. Una a una, les diverses territorials de l’Assemblea van anar passant per l’escenari acompanyades pels alcaldables o representats de les diverses llistes que ja han signat el compromís de l’ANC “Ajuntaments per la independència”.
El torn de parlaments va comptar amb les intervencions del vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany qui va fer una crida a la unitat d’acció per tal que ‘del 27S en surti un govern fort per seguir el procés d’independència’, una unitat que ‘també s’ha de veure a les eleccions municipals del 24 de maig’. En representació d’Òmnium Cultural va parlar Montserrat Gimeno, membre de la junta nacional, qui va agrair la feina feta fins ara i va fer una crida a omplir l’Anella Olímpica el proper 24 d’abril a l’acte “Tornen les urnes, tornem al carrer” . Gabriel Rufián, en representació de Súmate, va afirmar que ha arribat el moment de ‘plantar cara a un estat antidemocràtic com és l’espanyol’. Va tancar el torn de parlaments, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló en representació de l’AMI. Fàbrega va demanar suport per a les candidatures que defensin l’opció independentista. Va demanar unitat als partits i va afirmar que ‘si el Parlament no és valent per una declaració d’independència ho haurà d’assumir el municipalisme’.

L’Aplec Independentista va comptar amb diverses actuacions caire poètic amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística i Biel Barnils i també musicals, amb Pep Sala i Bonobos.

Aquest acte tindrà continuïtat el 29 d'abril amb una trobada de tots els candidats que hagin signat el document. Serà al Sucre de Vic on es lliuraran els compromisos proposats per l’Assemblea amb la independència de Catalunya.