ANC Osona

Carme Forcadell: ‘L’acord arribarà’ (11/01/2015)

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va ser la pregonera de la Festa dels Tonis de Taradell 2015 aquest passat dissabte. L’acte va omplir a vessar la sala d’actes de Can Costa i Font.

Forcadell va centrar el seu pregó en el procés català cap a la independència destacant que “de la mateixa manera que amb la Festa dels Tonis, el procés independentista és possible perquè l’hem fet entre tots”. La presidenta de l’ANC arribava a Taradell després d’una reunió del Secretariat Nacional celebrada a Banyoles, i va insistir en demanar calma i en no caure el desànim reiterant que ‘ens en sortirem si mantenim la unitat’. Va afirmar que ‘copso un cert desànim i no puc entendre que ara tinguem el més mínim dubte. El procés no està encallat. En dos anys i quatre mesos hem passat de ser una comunitat autònoma, a ser el poper estat d’Europa, i ho hem fet de manera exemplar”.

La presidenta de l’ANC va assegurar que l’acord entre les formacions polítiques arribarà. “L’acord arribarà perquè nosaltres el farem possible” i “si no arriba, ens tornarem a mobilitzar perquè arribi”. I va afegir que la societat cal que estigui preparada per a properes mobilitzacions que es concretaran aquest proper dilluns.

Forcadell, acompanyada per membres de l’ANC Taradell, va tancar el discurs recordat que ‘moltes generacions han intentat aconseguir el que nosaltres aconseguirem’ i que ‘sense el seu esforç avui no seríem aquí’.