ANC Osona

Osona comença la gigaenquesta aquest cap de setmana (02/10/2014)

Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Santa Eugènia de Berga, Roda de Ter, Calldetenes i Sant Quirze de Besora donaran el tret de sortida a la 'gigaenquesta' a Osona aquest cap de setmana. Veïns d'aquests set municipis seran els primers de la comarca que començaran a respondre l'enquesta impulsada en el marc de la campanya 'Ara és l'hora', de l'ANC i Òmnium Cultural, que s'han proposat escoltar i parlar amb tothom abans del 9-N.

Aquesta iniciativa, que és possible gràcies a la implicació de milers de voluntaris que aniran casa per casa, preguntarà sobre com s'imaginen una Catalunya independent. La idea és recollir el màxim d'informació sobre què pensen i volen els ciutadans. Així, els voluntaris aniran carregats d'enquestes i material groc, que és el color de la comarca.

El tret de sortida a la 'gigaenquesta' s'acompanyarà d'altres actes. Per exemple, a Sant Vicenç, Sant Pere i Torelló es farà un esmorzar popular dissabte; a Roda de Ter i també a Torelló hi haurà vermut dissabte; a Santa Eugènia es farà una botifarrada a dalt del dipòsit de Puigsacost, que també es pintarà de groc dissabte; a Tona es muntarà una parada dissabte i a Sant Quirze també en el marc de la Fira del Tast.

A Vic, l'inici de la 'gigaenquesta' es va fer dilluns, després de la protesta a la plaça Major, amb dues cares conegudes. Quimi Portet i Pep Poblet van ser els primers a pica timbres com a voluntaris.

L'ANC i Òmnium Cultural animen a tothom que ho vulgui a participar com a voluntaris, apuntant-se a través de www.araeslhora.cat o presentant-se als punts de trobada els dies de 'gigaenquesta', que trobareu detallats a www.ancosona.com i www.omnium.cat/osona.