ANC Osona

La Cursa de Muntanya Ciutat de Vic s'avança al dia 10 i serà més independentista que mai (04/09/2014)

L’edició d’enguany de la Cursa de Muntanya Ciutat de Vic serà més reivindicativa que mai. En primer lloc, la cursa s’ha adherit a la campanya “Corre per la Independència”, que té com a objectiu donar suport al procés cap a la independència de Catalunya al mateix temps que es fa una activitat física com són les curses populars.

D’altra banda, la cursa, que tradicionalment es celebrava el dia 11 de setembre al matí, s’avança a la revetlla de la Diada. D’aquesta manera, es facilita l’assistència dels atletes a la Via Catalana 2014, el mosaic en forma de V que es formarà a la ciutat de Barcelona l’11 de setembre. Així, doncs, aquesta vegada la cursa es correrà de nit, donant-se el tret de sortida el dia 10 de setembre a les 21h.

A més, just abans d’iniciar-se la cursa, es llegirà el manifest que la Sectorial d’Esportistes de l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes han elaborat conjuntament. Aquest manifest pretén donar a conèixer que, només amb la independència, l’esport català podrà desenvolupar-se en la seva màxima plenitud.

El compromís que els organitzadors de la cursa (CA Vic, UE Vic, Oson@corre i Lluna Plena) demostren amb el moment que viu la nostra nació no fa més que reforçar la idea que el procés d’independència és transversal, majoritari i necessari per assegurar el progrés en tot els àmbits de la nostra societat.