ANC Osona

L’ANC desplega a Vic el cinquè mosaic a un mes de la Diada i a tres del 9N (06/08/2014)

L’ANC Osona i Ripollès desplegarà un gran mural interpel·lant David Cameron, primer ministre britànic, per fer-li conèixer la voluntat dels catalans de votar el proper 9 de novembre. L’acte serà aquest dissabte 9 d’agost a partir de les 7 de la tarda a la Plaça Major de Vic, just tres mesos abans de la consulta del 9N i a un mes de l’11 de setembre. Aquesta acció forma part de la campanya d’estiu de l’ANC que vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans votarem el 9N.

Abans, a partir de les 6 de la tarda hi haurà una cercavila que sortirà de la Plaça del Carbó, recorrerà el Passeig i entrarà a la Plaça Major a través del carrer Verdaguer. Entitats de cultura popular com geganters, grallers, castellers o bastoners d’arreu de la comarca seran a Vic per participar en aquesta acció.

A les 7, es procedirà a desplegar els dos grans mosaics. Un cop desplegats, amb unes mides de 30 x 15 metres, es farà una foto que arribarà a diversos mitjans internacionals. D’una banda, un dedicat a David Cameron i un segon centrat en el #sísí de l’Assemblea. Nombrosos voluntaris seran els encarregats de desplegar-los. L’actor manlleuenc Xavier Boada farà la lectura del manifest de la campanya ‘Ara és l’hora’ impulsada conjuntament per l’ANC i Òmnium Cultural. D’altra banda, també hi haurà un parlament d’Ignasi Termes, membre del secretariat nacional i coordinador de la V del proper 11 de setembre a Barcelona.