ANC Osona

L'ANC Vic signa un conveni de cooperació amb 12 associacions de veïns de la ciutat (23/07/2014)

Aquest passat dimarts es va oficialitzar l’acord de col•laboració entre la sectorial Veïns per la Independència, l’ANC Vic i un total de 12 associacions i entitats veïnals de la capital d’Osona. L’acte de signatura del conveni es va celebrar al Casino i va comptar amb representació de la majoria d’entitats signants.

L’acord buscar ‘sumar forces i establir mecanismes de col•laboració’ i estableix que ambdues parts’ mantindran una coordinació constant per fer fluïda la col•laboració conjunta’. Els signants ‘participaran en els espais unitaris que s’estan construint en defensa del dret a decidir per afavorir un procés obert, participatiu i plural’. El conveni també estableix que les entitats veïnals de Vic ‘col•laboraran en aquelles campanyes que engegui l’ANC des dels deus barris i que vagin en la línia del dreta decidir’. Per la seva banda, l’ANC Vic i la sectorial Veïns per la Independència col•laboraran amb les entitats veïnals de la ciutat que ho sol•licitin per fer actes i/o campanyes als barris. L’acrod queda obert a noves incorporacions.

Josep Maria Caralt, vocal de Vic de la Sectorial de Veïns va fer una breu introducció a l’acte de signatura del conveni. Josep Arranz, membre de la sectorial Veïns per la Independència, va destacar que ‘el teixit veïnal també és determinant per l’èxit del procés’, i que convenis com el de Vic ‘s’han fet a d’altres indrets i que se n’han de seguir fent’. Francesc Comas, coordinador de l’ANC Vic, va destacar la importància de treballar conjuntament i, aprofitant l’ocasió, va informar a les entitats presents del ‘Compromís ciutadà’, document que es farà arribar a totes les entitats per tal que mostrin el seu suport al Parlament i al Govern per tirar endavant la consulta. Pep Cumeras, en representació de les entitats veïnals signants, va ser el responsable d’explicar la gestació de l’acord de col•laboració.

Les entitats signants són les següents: AV de la Calla, AV del Caputxins, AV de la Serra de Sanferm, AV de Vic Nord, Comissió Festes Sant Albert, Comissió Festes de la Riera, AV de Santa Anna, AV del Remei, AV Horta Vermella, AV de la Guixa, AV de Sant Llàtzer i AV de Sant Pere.