ANC Osona

L'ANC Osona – Ripollès s'adreçarà a David Cameron amb un mosaic gegant a favor de la consulta del 9N (12/07/2014)

Aquest dissabte l’ANC Osona i Ripollès ha presentat l’activitat prevista per a aquests propers mesos. Al llarg de juliol, agost i la primera setmana de setembre, se celebraran arreu de la geografia catalana diversos actes que demanaran a líders mundials el dret a vot dels catalans. Jèss Carol, membre de l’ANC Osona, ha explicat que ‘com ja es va fer l’any passat amb els assajos de la Via Catalana, l’objectiu de la campanya d’activitats d’estiu de l’ANC és internacionalitzar el procés català, així com la dinamització del territori de cara al 9N’. D'altra banda també ha fet una crida a la captació de voluntaris ja que 'els propers mesos seran decisius i el futur del nostre país només depèn de nosaltres'.

Vic desplegarà un gran mural interpel·lant David Cameron el proper 9 d’agost. Amb aquesta campanya es vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans votarem el 9N. Albert Marcé, membre de l’ANC Osona, ha explicat que ja s’està treballant en l’acte i que a partir de les 7 de la tarda es portaran a terme diverses activitats a la Plaça Major de Vic a més de la lectura d’un manifest. En total, a nivell nacional, es realitzaran 10 grans murals, un per cada líder mundial interpel·lat, i tindran unes dimensions de 15x30 metres cadascun d’ells. Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, Dilma Rousseff, Francesc I i Fredik Reinfeldt són els líders mundials a qui s’enviarà aquest missatge de democràcia i llibertat. Les persones interessades en participar-hi es poden inscriure enviant un correu a comunicacioosona@assemblea.cat.

Assaig de V
A més dels murals que enviaran aquest missatge als principals líders mundials, enguany, com també ja es va fer el 2012 i 2013 amb la Marxa cap a la independència i la Via Catalana; les Assemblees Territorials i Exteriors de l’ANC duran a terme múltiples mobilitzacions amb forma de V en les diferents poblacions d’arreu de Catalunya i del món. Carol ha anunciat que ‘a Osona ja hi ha V previstes a Folgueroles, Torelló i Taradell, entre d’altres poblacions’.

El Compromís ciutadà
Les assemblees territorials també treballen intensament per fer arribar el Compromís ciutadà a totes les entitats i associacions del territori. Es tracta d’un document que convida a les entitats i associacions de trajectòria democràtica a fer un acord de suport a les institucions catalanes (Parlament i Govern) pel moment que facin la convocatòria de la Consulta del 9N. Es tracta de fer arribar aquest document a les entitat si quei el retornem signat durant els actes que se celebraran durant el matí de l’11 de setembre a cada poble. L’entrega a les institucions catalanes es portarà a terme després de l’11 de setembre.

#EstemPreparats
Aprofitant la campanya d'estiu de l'ANC i en el marc de la campanya “Estem Preparats” dins el projecte "El País de Tots", que té per objectiu consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència, Marcé ha explicat ‘aquest cap de setmana s’han encartellat els carrers de Catalunya i també els d’Osona i el Ripollès’. D'aquesta manera ‘aprofitem tots els actes preparatoris de la V del proper Onze de Setembre per tal que arreu del país es visualitzi que #Estempreparats per a assolir el repte que ens hem plantejat’.