ANC Osona

Unes 50 persones participen a la formació de voluntaris per a l’ANC Osona (29/06/2014)

Una cinquantena de persones van participar aquest dissabte al matí a la jornada de formació de voluntaris promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana d’Osona. Durant més de tres hores, van rebre consells i arguments sobre com convèncer els que encara tenen dubtes sobre la independència de Catalunya, els que hi estan totalment en contra i els que es mostren indiferents. La jornada, emmarcada en el projecte ‘El país de tots’, es va fer al Mas l’Esperança de Gurb. Va anar a càrrec de Josep Colomer i Lluís Vila, membres del secretariat nacional.

Colomer va repassar els antecedents que ens han portat fins a la situació actual, aportant arguments econòmics, històrics i polítics a favor de la independència. “És una qüestió de dignitat”, va resumir Colomer, després dels atacs constants que ha rebut Catalunya, sobretot arran de la sentència del 2010 contra l’Estatut de Catalunya.

Per animar els voluntaris, va assegurar que “tot això només depèn de nosaltres”. Per tant, “és important aprofitar qualsevol ocasió per explicar què volem i per què ho volem, deixant clar que no estem en contra de ningú i que volem recuperar la dignitat trepitjada des del 1714”. En definitiva, va dir, “un país millor només depèn de nosaltres”. I davant els dubtes que poden generar casos de corrupció, Colomer ho té clar: “No ens conformem a tenir un nou país, el volem millor”.

Després de la part teòrica, els voluntaris es van dividir en cinc grups i cadascun va haver de resoldre diferents situacions de la vida quotidiana. Així, van haver de trobar arguments polítics, econòmics, socials, històrics, lingüístics i culturals a favor de la independència de Catalunya. Després els van haver d’exposar en públic simulant una conversa amb una persona no convençuda. Fins i tot, un dels grups va simular un sopar amb companys de feina en una interessant discussió entre partidaris i detractors de la independència de Catalunya.

Després d’aquesta formació, els voluntaris es van apuntar per participar en diverses accions que es faran de cara a l’11 de setembre i el 9 de novembre per ajudar a fer arribar el missatge a favor de la independència de Catalunya on encara no hagi calat. L’ANC Osona segueix buscant voluntaris per treballar intensament des d’ara i fins el 9 de novembre. Tota persona interessada es pot posar en contacte al correu osona@assemblea.cat indicant nom, correu electrònic, adreça i telèfon.