ANC Osona

Esport i procés sobiranista a Tona (08/06/2014)

El proper divendres 13 de juny, l’esport i el procés sobiranista seran els protagonistes a Tona. En el marc dels actes del Tricentenari s’ha organitzat la projecció d’un documental, una taula rodona i un partit d’hoquei.

A les 8 del vespre, a la sala de plens de l’Ajuntament de Tona arrencarà l’acte organitzat per la comissió del tricentenari de Tona, de la qual en formen part activa Tona Decideix! i l'ANC de Tona conjuntament amb altres entitats com l'Hoquei Patins Tona, la Federació Catalana de Patinatge i la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, entre d'altres.
Miquel Espona, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tona donarà la benvinguda als assistents i Alfred Verdaguer, president d'Òmnium Cultural Osona, presentarà el documental 'Fora de joc' produït per la plataforma proseleccions esportives catalanes.
"Fora de joc" exposa, a mitjançant de la narració de fets i dels comentaris de diversos protagonistes, les traves que diferents Federacions Esportives Catalanes s'han trobat en els darrers anys per tal de poder competir oficialment (i fins i tot amistosament). El fil conductor del documental és el particular cas de la selecció catalana d'hoquei patins, que enguany farà 10 anys que va ser expulsada de la Federació Internacional on hi era admesa, de forma provisional, des de feia 9 mesos i de fet ja havia competit oficialment. En el documental, també hi apareixen les situacions (algunes d'elles tan esperpèntiques que mereixen ser conegudes) d'altres esports com són el Futbol, el basquet, les curses de muntanya, les bitlles-bowling, el voley-ball, el futbol sala, el taekondo...

Seguidament, es farà una taula rodona amb la presència de: Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge, Ot Pi, 12 vegades campió del món de biketrial, Alfred Verdaguer, president d'Òmnium Cultural Osona i Montserrat Tordera, consellera de l’àrea de Patrimoni del RCD Espanyol.

Posteriorment, a les 10 de la nit al pavelló municipal d’esports es jugarà un partit d'hoquei patins entre l'HP Tona i la Selecció Catalana. L'Hoquei Patins Tona estrenarà unes bufandes per animar l'equip la temporada vinent i que es podran comprar al pavelló a partir del mateix divendres.