ANC Osona

Arranca el cicle de xerrades de l’ANC Vic (06/06/2014)

Jordi Sans va destacar que les pensions en un estat independent podrien augmentar un 10%

Aquest dijous, dia 5 de juny, l’Assemblea Nacional Catalana de Vic, va començar el cicle de tres conferències sota el lema “Cap a la independència”. La primera xerrada, a càrrec de Jordi Sans, membre de l’ANC Vic i de Jubilats per la independència, es va centrat en les pensions.

Sans va fer una introducció sobre les pensions i el sistema en el qual es basen. També va destacar la seva viabilitat i el possible augment d’un 10% en un estat català. Entre d’altres temes, també es va parlar de dèficit fiscal, la deficiència en les infraestructures de Catalunya, l’agressió a la llengua, la diferent capacitat econòmica entre Catalunya i la resta d’Espanya, tant en recaptació d’impostos, dèficit fiscal, com de cotitzacions de la Seguretat Social i de la possibilitat de tenir un estat de benestar més ampli en una Catalunya independent. La conferència es va tancar amb un interessant col•loqui entre els assistents.

El cicle seguirà el divendres 13 de juny, a les 8 del vespre, amb la xerrada de l’economista David Ros, coordinador de la sectorial Economistes per la independència, titulada "Preguntes i respostes sobre l'impacte econòmic de la independència". I tancarà el cicle el politòleg i membre del CATN, Josep M. Reniu, amb la conferència "El procés polític de construcció de l'estat català" el divendres 20 de juny a les 8 del vespre. Totes les conferències se celebraran a l’Auditori Caixa Manlleu (Rbla. Hospital, 11).