ANC Osona

L’ANC Vic presenta un nou cicle de conferències (28/05/2014)

Aquest dimarts l’ANC Vic va presentar un nou cicle de tres conferències sota el lema ‘Cap a la independència’. El cicle l’encetarà Jordi Sanz, de la sectorial Jubilats per la independència, el dia 5 de juny amb la xerrada "Les pensions en un estat català". Serà a les 6 de la tarda. El cicle seguirà el divendres 13 de juny, a les 8 del vespre, amb la xerrada de l’economista David Ros, coordinador de la sectorial Economistes per la independència, titulada "Preguntes i respostes sobre l'impacte econòmic de la independència". I tancarà el cicle el politòleg i membre del CATN, Josep M. Reniu, amb la conferència "El procés polític de construcció de l'estat català" el divendres 20 de juny a les 8 del vespre. Totes les conferències se celebraran a l’Auditori Caixa Manlleu (Rbla. Hospital, 11).

Declara’t a Catalunya

Durant la roda premsa de presentació també es va explicar la campanya "Declara't a Catalunya". Jesús Planchart, membre de l’ANC Vic, va explicar que l’objectiu de la iniciativa és potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment. Es tracta, doncs, de la Via Catalana cap a la Hisenda Pròpia.

El lliurament de la informació fiscal es pot fer de dues maneres:

- Lliurament presencial: Un cop localitzada l’oficina més propera hi ha a declarat.assemblea.cat un document autoeditable per escriure les dades, se n’imprimeixen dues còpies i es lliuren al registre juntament amb una còpia de la declaració, on segellaran una còpia del full imprès com a comprovant de la presentació.

- Lliurament per internet: Per a poder fer la presentació telemàtica cal acreditar-se, per certificat digital, o amb un lector de DNI amb xip, o bé anant a la oficina més propera de la Xarxa de tributs amb el DNI i demanar un codi de verificació que servirà durant 48 hores per a fer la presentació.

Per a presentar les declaracions de Renda del 2013 hi ha de termini fins el desembre del 2014.

Signa un vot

Per la seva part, Carme Vilaró, membre de l’ANC Vic, va fer un balanç de la campanya Signa un vot a Vic iva destacar que ‘com va dir el jutge Santiago Vidal, aquesta és una acció jurídica, no política’ i que ‘és la primera vegada a nivell mundial que es recórrer a un dret fonamental de petició per reclamar la independència d'un país’. També va destacar que en aquest moment, l'ANC de Vic a més dels punts fixes que tenen de recollida de vots, ara ‘ens desplacem per fer-nos presents arreu de la ciutat’ i organitzen recollides en punts com la UVic, festes de barris, actes esportius, mercat municipal, etc.

Francesc Comes, coordinador de l’ANC Vic, va tancar la roda de premsa demanant als mitjans que ‘ens facin d'altaveus en un moment que necessitem a tothom per arribar a la consulta amb condicions favorables per decidir independència’.