ANC Osona

L’ANC crida a 'desbordar les urnes' el 25 de maig (19/05/2014)

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic avui el manifest del seu posicionament respecte les eleccions europees del 25 de maig. En roda de premsa celebrada a la seu de l'ANC, la presidenta de l'entitat, CARME FORCADELL, i els membres del Secretariat Nacional PERE PUGèS i NOEMí MORRAL han fet una crida als sobiranistes a votar; i a fer-ho per les opcions que defensen la consulta del 9 de novembre (CiU, ERC i ICV-EUiA).

Forcadell ha remarcat que “LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE COMENçA EL 25 DE MAIG”, i ha assegurat que “NECESSITEM REPRESENTANTS QUE EXPLIQUIN QUE EXERCIREM EL DRET A L’AUTODETERMINACIó”. “EUROPA ENS MIRA”, ha afegit Forcadell, que ha considerat “PARADOXAL” que al debat de candidats europeus es parlés sobre els processos polítics existents a Escòcia i a Catalunya; mentre que al debat entre els principals candidats espanyols no se'n fes referència. “NOSALTRES ESTEM EN CAMPANYA ELECTORAL”, ha conclòs Forcadell, fent referència a la mobilització de les assemblees territorials per impulsar la participació d'unes eleccions amb un molt baix percentatge de vots.

En aquest sentit, Morral ha remarcat que es repartiran díptics informatius animant a la participació arreu del país i ha remarcat la importància que per a l'ANC té la internacionalització del procés; posant com a exemple la campanya "The World meets Catalonia", presentada aquest matí en roda de premsa a Girona.

Pugès, per la seva banda, ha explicat les negociacions que ha mantingut l'ANC durant mesos per tal d'aconseguir una candidatura unitària, primer, i aconseguir que els partits incorporessin al seu programa uns punts “IRRENUNCIABLES”, explicats a la Declaració de Febrer. “L’ACTUACIó UNITàRIA EN AQUESTS PUNTS PROGRAMàTICS S’HA ACONSEGUIT AMB ESCREIX I ENS HEM DE FELICITAR”, ha conclòs Pugès.

El manifest aprovat pel Secretariat Nacional de l'ANC crida a “DESBORDAR LES URNES AMB UN MISSATGE SOCIALMENT PLURAL, PERò NACIONALMENT CLAR I UNITARI: VOTAREM LA NOSTRA LLIBERTAT EL 9 DE NOVEMBRE”