ANC Osona

L’ANC Osona - Ripollès recull 13.991 instàncies del Signa un Vot per la Independència en dos dies (20/01/2014)

A nivell nacional es van recollir 234.481 instàncies

La recollida nacional es va fer els dies 11 i 12 de gener a més de 827 a nivel català

La campanya continua amb parades arreu del país i una segona recollida nacional prevista pels dies 22 i 23 de març

13.991 instàncies demanant la independència en dos dies. Aquest és el balanç de la recollida que dur a terme l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Osona i Ripollès el cap de setmana de l’11 i 12 de gener d’instàncies de la campanya Signa un Vot per la Independència. A Osona i Ripollès la recollida es va fer a gariebé tots els municipis. Uns resultats molt per sobre de les expectatives de l’organització tenint en compte el nombre de punts de recollides i les hores dedicades.

Tot i això, la campanya Signa un Vot per la Independència continua encara amb més força i, a més de les recollides periòdiques que hi ha arreu del territori, properament hi haurà punts de recollida fixes i s’ha previst un nou cap de setmana de recollida nacional els dies 22 i 23 de març.

El Pla B a la consulta
La campanya Signa un Vot per la Independència va començar el juny del 2013 i, des d’aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d’instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.