ANC Osona

Més de 300 persones a la presentació de la campanya Signa un vot a Vic (11/01/2014)

L’Auditori Marià Vila d’Abadal de El Sucre de Vic es va quedar petit per presentar el Pla d’acció de l’Assemblea Nacional Catalana i la campanya Signa un vot aquest passat divendres. Més de 300 persones van omplir la sala en un acte que es va celebrar simultàniament a Barcelona, Girona, Lleida, Artés i Tortosa a més de Vic.

L’acte va comptar amb les intervencions de Sílvia Ventura, magistrada, qui va exposar, entre d’altres qüestions, la no vulneració de cap dret internacional amb una declaració unilateral d’independència, els percentatges necessaris per guanyar una consulta/referèndum o les possibles vinculacions d’una Catalunya independent amb Europa al marge de la Unió Europea; i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana a través vídeo streaming des de Barcelona. Noemí Morral i Marc Costa, membres del secretariat nacional van presentar el Pla d’acció 2014 de l’entitat i Santi Pons, president de la Junta Peticional Regional la campanya Signa un vot.
L’acte va donar el tret de sortida d’un cap de setmana molt intens amb una recollida massiva de vots arreu del país. Les assemblees locals i territorials han organitzat diversos punts de recollida. En el cas de Manlleu s’ha convocat una trobada de sisí’s amb estelada el dissabte a les 5 de la tarda a Can Puget.
Amb la campanya “Signa un Vot”, que es fonamenta jurídicament en el “dret de petició” reconegut a la Constitució i les lleis espanyoles, els ciutadans que hi vulguin participar signen una instància dirigida al Parlament de Catalunya on, per una banda, demanen que es celebri la consulta (donant per tant suport al “dret a decidir”), i per l’altra, manifesten que, en cas de no poder-se celebrar aquesta consulta per qualsevol motiu, pugui servir aquesta instància (vot) com a manifestació de la voluntat favorable del signant a que es pugui declarar la independència de Catalunya. És, per tant, un pla alternatiu per fer arribar al Parlament de Catalunya la voluntat (vot) dels catalans en cas que l’Estat Espanyol impedís una votació o consulta oficial.
Quan l’ANC va iniciar aquesta campanya l’estiu passat no hi havia encara “data i pregunta” per la consulta, i en les instàncies de “vot” es demana que la consulta es celebri el maig del 2014. Aquesta circumstància no s’ha modificat per part de l’ANC perquè, com han manifestat dirigents de la campanya “Signa un Vot”: “hem d’estar contents perquè ja tenim data i pregunta, però això no vol dir que tinguem encara la seguretat que la consulta es podrà fer. Si finalment es pot fer una consulta oficial, el tema de la data haurà quedat superat i el nostre Parlament no necessitarà utilitzar les instàncies de la campanya “Signa un Vot”, però hem d’estar preparats per si l’estat espanyol impedeix qualsevol tipus de consulta oficial, i és en aquest cas que seran absolutament vigents i necessàries les instàncies recollides en la campanya “Signa un Vot”, perquè serà l’única manera que tindrà el Parlament de Catalunya d’acreditar davant la comunitat internacional la voluntat del poble de Catalunya”.

Arxiu PDF: Horaris i punts de recollida de vots