ANC Osona

Presentació de la campanya Signa un vot i recollida massiva arreu del país (02/01/2014)

L’Assemblea Nacional Catalana inicia el proper cap de setmana, 10, 11 i 12 de gener, la fase de recollida general, a tot el país, de la campanya “Signa un Vot”, amb vuit actes de presentació simultanis a vuit ciutats de Catalunya, als que seguirà una recollida massiva de vots a tot Catalunya el dissabte i diumenge. Vic ha estat escollida com una d’aquestes ciutats, juntament amb Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa, Manresa i Tremp.

L’acte de presentació tindrà lloc simultàniament el proper divendres 10 de gener a les 19:30. A Vic l’acte se celebrarà a l'Auditori Marià Vila d'Abadal de El Sucre. Comptarà amb les intervencions de Sílvia Ventura, magistrada, qui exposarà, entre d’altres qüestions, la no vulneració de cap dret internacional amb una declaració unilateral d’independència, els percentatges necessaris per guanyar una consulta/referèndum o les possibles vinculacions d’una Catalunya independent amb Europa al marge de la Unió Europea; Xavier Boada, actor i membre del Consell Assessor en el paper de Rafel Casanova, fent la crida als voluntaris per la defensa de Barcelona; i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. La intervenció de Forcadell serà a través de connexió per vídeo streaming des de Barcelona i per a totes les ciutats on se celebra l’acte de presentació. L’acte, també inclourà la presentació del Pla d’acció 2014 de l’entitat, serà també el tret de sortida d’un intens cap de setmana. Al llarg del dissabte i el diumenge hi haurà una recollida massiva de vots arreu del país i també a Osona i el Ripollès. Les assemblees locals i territorials han organitzat diversos punts de recollida. En el cas de Manlleu s’ha convocat una trobada de sisí’s amb estelada el dissabte a les 5 de la tarda a Can Puget.

Amb la campanya “Signa un Vot”, que es fonamenta jurídicament en el “dret de petició” reconegut a la Constitució i les lleis espanyoles, els ciutadans que hi vulguin participar signen una instància dirigida al Parlament de Catalunya on, per una banda, demanen que es celebri la consulta (donant per tant suport al “dret a decidir”), i per l’altra, manifesten que, en cas de no poder-se celebrar aquesta consulta per qualsevol motiu, pugui servir aquesta instància (vot) com a manifestació de la voluntat favorable del signant a que es pugui declarar la independència de Catalunya. És, per tant, un pla alternatiu per fer arribar al Parlament de Catalunya la voluntat (vot) dels catalans en cas que l’Estat Espanyol impedís una votació o consulta oficial.

Quan l’ANC va iniciar aquesta campanya l’estiu passat no hi havia encara “data i pregunta” per la consulta, i en les instàncies de “vot” es demana que la consulta es celebri el maig del 2014. Aquesta circumstància no s’ha modificat per part de l’ANC perquè, com han manifestat dirigents de la campanya “Signa un Vot”: “hem d’estar contents perquè ja tenim data i pregunta, però això no vol dir que tinguem encara la seguretat que la consulta es podrà fer. Si finalment es pot fer una consulta oficial, el tema de la data haurà quedat superat i el nostre Parlament no necessitarà utilitzar les instàncies de la campanya “Signa un Vot”, però hem d’estar preparats per si l’estat espanyol impedeix qualsevol tipus de consulta oficial, i és en aquest cas que seran absolutament vigents i necessàries les instàncies recollides en la campanya “Signa un Vot”, perquè serà l’única manera que tindrà el Parlament de Catalunya d’acreditar davant la comunitat internacional la voluntat del poble de Catalunya”.

Arxiu PDF: Horaris i punts de recollida de vots