ANC Osona

L’ANC de Vic posa en marxa la campanya Signa un Vot per la Independència  (19/11/2013)

L’Assemblea Nacional Catalana de Vic ha donat el tret de sortida a la campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de demanar al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un Estat independent.

La recollida es farà per tot Catalunya i els responsables de l’ANC faran les comprovacions de les dades i s’encarregaran de guardar-les en un fitxer que restarà protegit per tal de poder exercir, si s’escau, els drets de rectificació o cancel·lació.

Si l’objectiu de celebrar el referèndum en els terminis fixats no fos possible, les butlletes recollides servirien per avalar una Declaració Unilateral d’Independència, atès que el Tribunal Internacional de Justícia de La Haia, a petició de l’Assemblea General de les Nacions Unides, va concloure que una Declaració Unilateral d’Independència no vulnera cap norma aplicable del dret internacional (opinió consultiva de 26 de juliol de 2010).

Per facilitar la participació, a partir del mes de desembre totes les persones que vulguin adherir-se a la campanya es podran adreçar al nou local de l’ANC de Vic, situat a la Rambla dels Montcada, 2 (al costat del pont romànic), que estarà obert en l’horari següent:

- Dimarts de les 10.00 h. a les 13.00 h.
- Dimecres de les 16.00 h. a les 20.00 h.
- Dijous de les 18.00 h. a les 20.00 h.
- Divendres de les 16.00 h. a les 20.00 h.

També es podran dipositar les butlletes signades tots els dissabtes, de les 10.00 h. a les 13.30 h. a la parada que té l’Assemblea a la Plaça Major de Vic, i també tots els diumenges al Mercat dels Sentits del Passeig de la Generalitat, de les 10.00 h. a les 13.00 h.

Per donar validesa al procés, des de fa uns mesos l’ANC ha organitzat diverses sessions de formació als apoderats que acreditaran l’autenticitat del vot dipositat pels ciutadans que exerceixin aquest dret.

El Dret de Petició és un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola (art. 29) i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (art. 29.5è).

L’exercici del Dret de Petició forma part de la campanya Eines per a l’Estat, que pretén aglutinar un seguit d’accions encapçalades per l’Assemblea Nacional Catalana amb l’objectiu de conduir Catalunya cap a lEstat propi.