ANC Osona

La Plaça Major de Vic clamarà: 2014 Catalonia Europe's Next State (07/10/2013)

Entre 8.000 i 10.000 espelmes dibuixaran aquest proper divendres el mapa del continent europeu a la Plaça Major de Vic en l’acte ‘Encén la flama’ impulsat per l’ANC Vic. El mapa omplirà la plaça amb el lema 2014 Catalonia Europe's Next State.

Tot i que els preparatius de l’encesa començaran a les 11 del matí, les activitats dedicades al gran públic estan previstes a partir de les 18h quan unes 15 persones procedents de diverses nacionalitats llegiran en la seva llengua un manifest en el qual s'adrecen als seus conciutadans, als seus governs i als mitjans de comunicació del seu país d'origen perquè treballin pel reconeixement del dret a decidir el futur de Catalunya.

A les 20h començaran les intervencions musicals amb La Nova Euterpe amb el seu espectacle 'La deplorable història dels catalans'. L’activitat musical seguirà amb Quim Vila i amb la participació de 6 corals que interpretaran un repertori de cançons patriòtiques que culminaran amb el Cant de Joia de Beethoven a les 22h. En total hi haurà prop 130 cantaires. A més a més, acompanyaran les corals alguns membres de la banda de l'Escola de Música de Vic.

A les 22h arribarà el punt culminant de l’acte amb la totalitat de les espelmes enceses i amb les corals interpretant el Cant de Joia de Beethoven. Cal destacar que al torn de parlaments hi prendrà part Miquel Calçada, comissari dels actes commemoratius dels 300 anys del 1714. El final de festa estarà amenitzat pel grup Ubrique’s Band.

La jornada serà possible gràcies a la col•laboració dels ciutadans que han adquirit per 1€ butlletes numerades. Des de fa dues setmanes, aquestes participacions es poden adquirir a la parada que cada dissabte té l’ANC al mercat de Vic, així com en nombrosos establiments comercials de la capital d’Osona.

També serà possible gràcies a la cinquantena de voluntaris que des de les 11 del matí posaran a punt la Plaça Major de Vic per fer l’encesa i vetllar pel correcte desenvolupament de l’acte fins al seu final.

L’encesa d’espelmes constituirà el tercer esdeveniment que s’organitza en el marc dels actes que promou la Comissió Osona 2014, entitat que coordina l’agenda d’activitats destinades a la commemoració del tricentenari de 1714.