ANC Osona

L’ANC de la Vall del Ges organitza una xerrada sobre Sobirania Fiscal (29/09/2013)

L’ANC Vall del Ges està organitzant una xerrada sobre Sobirania Fiscal, pel proper 3 d’octubre de 2013, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de La Cooperativa, c/Enric Prat de la Riba, 17-19, de Torelló.

La xerrada, que porta per títol “Paguem els impostos a Catalunya”, anirà a càrrec de Carme Teixidor i Josep M. Bellmunt del col·lectiu Catalunya Diu Prou, que ja durant l’any 2012 va engegar diverses campanyes de Sobirania Fiscal. En concret, es va començar amb una campanya de Sobirania Fiscal el primer trimestre del 2012 amb l’IVA dels empresaris i autònoms. A continuació, durant el segon trimestre s’hi van afegir persones físiques pel que fa a la declaració de la renda. I durant el tercer trimestre, s’hi afegiren un ajuntament i empresaris en l’exercici de la Sobirania Fiscal del IRPF dels seus contractats. Cal dir que l’exercici de la Sobirania Fiscal es troba avalat jurídicament per l’art. 204 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i pel Conveni de Finestreta Única ECF/50/2010, entre d’altres textos normatius.

L’acte té com objectiu, per una banda, fer palesa la injustícia des del punt de vista econòmic que pateix Catalunya i, que podríem qualificar d’espoli del voltant del 8 o 10% del nostre PIB. És a dir, que aproximadament no tornen entre 18.500.000.000€ i 22.000.000.000€ dels impostos que paguem a l’estat. I per l’altra, reaccionar davant la mateixa, ingressant els nostres impostos a l’Agència Tributària Catalana i, fer possible, en conseqüència, un hipotètic tancament de caixes. En aquest sentit, el col·lectiu explicarà els passos a seguir per tal d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana.

La xerrada està dirigida als col·lectius de gestors, comerciants, botiguers, empresaris i ciutadans i ciutadanes de la Vall del Ges.