ANC Osona

Èxit d’assistència al monòleg de Toni Albà a Torelló (16/09/2013)

L’ANC Vall del Ges va organitzar el passat 14 de setembre un monòleg a càrrec de Toni Albà, a l’esplanada del Santuari de Rocaprevera de Torelló, on una estona abans havia tingut lloc l’acte de desplegament de l’estelada.

L’acte va ser presentat per Anna Corts en representació de l’ANC de la Vall del Ges i va destacar de Toni Albà la seva vessant de persona compromesa amb el país i amb el procés cap a l’Estat Propi que estem vivint en aquests moments.

Toni Albà va interpretar el monòleg “Ser o no ser catalans”, basat en el famós monòleg shakespearià “Ser o no ser”. La seva peculiar interpretació del monòleg de Hamlet a favor del procés d’independència, no va deixar indiferent a ningú. Hàbil en la interpretació, enginyós en els continguts del mateix, el monòleg de Toni Albà va convèncer al nombrós públic assistent; al voltant d’unes tres-centes persones. Segons Albà “Catalunya ha de ser un Estat independent, perquè si no ho és, haurem de plantejar-nos deixar d’existir com a poble. Si no podem ser independents, ens haurem de conformar en ser ciutadans consumidors d’un món global”.

En finalitzar la seva intervenció, Toni Albà va cantar el “Cant de la senyera” davant un públic entusiasta que es va alçar dempeus. A continuació, se li va fer lliurament d’un obsequi per part de la comissió organitzadora de l’Aplec de Rocaprevera, donant per tancat l’acte.

Des de l’ANC Vall del Ges volem agrair la participació al públic assistent a l’acte i, emplaçar-lo a la xerrada sobre Sobirania Fiscal a càrrec del col·lectiu Catalunya Diu Prou, que tindrà lloc el proper 3 d’octubre, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de La Cooperativa, c/Enric Prat de la
Riba, 17-19, de Torelló.