ANC Osona

Milers d’osonencs a la Via Catalana (12/09/2013)

A primera hora del matí van començar els desplaçaments dels milers d’osonencs, més d’11.500 a través de l’ANC Osona, cap als diversos trams de la Via Catalana. Des d’Osona van sortir autocars i vehicles cap a diversos punts. La majoria cap a l’Alt i Baix Empordà però també cap al Maresmes, la Selva i cap a les Terres de l’Ebre.

La jornada va transcórrer amb normalitat per a tots ells i va dominar el to festiu i reivindicatiu de l’acte.

Les assemblees d’Osona van organitzar activitats en diversos punts de la Via Catalana. Per exemple, Santa Eulàlia de Riuprimer i Roda de Ter van desplegar al tram 576 a Riudellots de la Selva, la senyera més gran del món. Viladrau va organitzar una caminada fins al seu tram o Taradell una cercavila al poble de Biure. Moltes assemblees també van portar als seus trams grups de cultura popular com geganters, grallers o tabalers.
També van ser molts els pobles que es van sumar al repic de campanes i alguns fins i tot, hi van fer petites concentracions i cadenes. És el cas de Prats de Lluçanès i Rupit.

Els autocars i els vehicles particulars van arribar sense problemes a les seves destinacions, només trobant en algun cas alguna petita retenció. La tornada va ser més complicada sobretot en alguns punts on es van formar cues quilomètriques.

Des de l’ANC Osona volem agrair la participació de tots els osonencs i també el treball de tots els membres i col•laboradors de totes les assemblees locals i territorials. Entre tots hem fet possible una diada històrica.