ANC Osona

Carme Forcadell: "Ara és el moment, només depèn de nosaltres" (10/08/2013)

Unes 200 persones van assistir aquest divendres al vespre a la xerrada que la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell fa oferir a Rupit. En un indret privilegiat com el Mas El Coll, Forcadell va insistir en la importància de ‘compartir la il•lusió de la construcció d’un noi país amb tothom, també amb els indecisos’. Va remarcar que l’ANC treballa ‘perquè tots puguem votar i triar si volem la independència per Catalunya’ i que ara ‘el país necessita saber que es farà la consulta. En aquest sentit va destacar que la Via Catalana servirà per ‘pressionar el govern perquè convoqui la consulta amb una pregunta clara’. En cas que la consulta no tiri endavant, ‘treballarem per una declaració unilateral o per unes eleccions’.

La presidenta de l’ANC també va destacar que ‘no hi ha arguments en contra la independència’ i que ara cal fer servir ‘els arguments emocionals’ en referència a la llengua, el sentiment de pertinença i a la identitat. Segons Forcadell, cal explicar bé als indecisos que ‘la independència no és un fi, és un mitjà per viure millor’. Per aconseguir-ho va posar ‘deures’ als assistents: ‘cal que cada convençut convenci a un indecís’.

Davant d’un públic molt atent, Forcadell va insistir en el fet que ‘el nostre adversari és poderós’ i que ‘l’Estat Espanyol ha planificat la destrucció de Catalunya’, però ‘nosaltres tenim una cosa més poderosa, la gent’. La presidenta de l’Assemblea va afirmar que ‘ara és el moment, només depèn de nosaltres’ i que no es pot caure ‘en el desànim’.

L’acte va servir per tancar la tercera edició del cicle del cicle xerrades + pa amb tomàquet que impulsa l’assemblea territorial del Collsacabra.